App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förlossningsdepressi​on

Något som haft d? Hur tog ni er igenom d? Räckte d m samtal eller fick ni ta antidepressiva läkemedel oxo?

2013-05-27
Adde86
Adde86

Tack för de orden Lullaby! Skönt att höra att ngn annan reagerat precis som jag! Klarade du dig genom att ha sällskap och prata om hur du känner eller sökte du proffesionell hjälp också? Jag har min mormor som bor i närheten och som nästan är hemma varje dag och hon har sagt att hon utan problem kan komma hit och vara sällskap de dagar hon inte har ngt för sig. Hittills är det bara jag som varit envis med att klara mig själv, och sambon har bara varit borta i två dagar :P Imorgon stannar han troligtvis hemma pga att han vet hur jobbigt jag tycker det är att vara ensam. Jag och sambon pratar hela tiden om hur vi båda känner och tänker, så jag håller det inte inom mig i alla fall.... Får jag också gå med i den hemliga gruppen på fb?

2013-05-28
Hnoss
Hnoss

Jag börjar nog också inse att jag inte mår så bra mentalt.... Känner mig ensam, att jag inte har en aning om vad jag håller på med, att det här med bebis är ett så stort ansvar att jag blir överväldigad av det, tänker ofta tillbaka på innan bebis kom till världen och inser att jag längtar tillbaka dit och undrar hur sjutton jag tänkte när jag skaffade barn....allt detta trots att jag längtat efter att få barn i flera år, jag har världens underbaraste sambo och jag mådde hur bra som helst under graviditeten (jag längtar tom tillbaka till magen). Jag känner varje dag att om jag bara hade ngn här som sällskap och hjälp när min sambo är på jobbet så skulle det vara helt underbart och perfekt. Sedan tänker jag att jag borde njuta av min bebis och att jag visst ska klara att ta hand om honom själv....

2013-05-28
Hnoss
Hnoss

Tack alla för att ni delar med er av era erfarenheter. Detta är inte ett lätt tema att prata om eller erkänna att man själv drabbats av d men d hjälper samtidigt att höra att man inte är ensam om d.

2013-05-28
Adde86
Adde86

Ok. Jag har en son på 6 veckor o funderar på att be min BM hänvisa mig till en psykolog. Hittills har jag alltid svarat att allt är bra, när folk frågat hur d e m mig o bebisen osv. Men d stämmer inte riktigt o jag orkar inte ljuga längre. Vissa dagar e bara skit helt enkelt. Vill knappt dra upp persiennerna. Sitter i mörkret m min son o bara glor på tv, gråter o matar. Vill inte prata m nån eller träffa nån eller ha nån hjälp av nån. Men nu måste jag. Vill inte fastna i detta destruktiva beteende.

2013-05-27
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...