App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

BVC tycker jag ska vänta med Minifom....

....när jag pratade med bm på BVC idag så sa hon att spädbarn har gaser i magen och lite magknip emellanåt och att vi ska vänta med Minifom, ge magmassage istället och vänta ut det hela. Vår pojke är 9 dagar nu och vi upplever att han har magknip emellanåt. Igår köpte vi på eget bevåg Minifom och jag har gett det vid ca fem mattillfällen hittills. Det är stoooor skillnad på honom! Idag har han sovit massor, verkar nöjd och glad. Skulle ni ha fortsatt med Minifom eller väntat enligt BVC rekommendation???

2013-05-27
Hnoss
Hnoss
Barn på 2 år och 11 månader

Jag har funderat på om det är ngt jag äter som påverkar honom.... Tyvärr går jag på penicillin sedan han föddes då jag fick en infektion i livmodern under förlossningen, den första kuren tog slut i måndags, men igår fick jag ett nytt penicillin hos doktorn då jag nu åkt på urinvägsinfektion. Kan mkt väl vara penicillinet som gör att han får ont i magen :( Men när det gäller maten då....vad ska jag tänka på kan ge gaser? Äter lite mjölkprodukter i form av smör och ost på smörgåsen på morgonen, a-fil för att hjälpa magen när jag äter penicillinet, annars banan och äpple till mellanmål, broccoli, majs och morot till maten på eftermiddagen och i övrigt normal mat...

2013-05-29
Hnoss
Hnoss

Tack för tips råd och stöd! Har köpt Semper Magdroppar idag och tänkte pröva dem på BVCs inrådan... Har nu inte gett Minifom sedan lunch idag och nu på em har han pruttat, rapat och bajsat massor som vanligt. Prövar Semper nu istället och ser om de funkar...plus magmassage 2 ggr per dag. Eftersom han verkade må sämre av minifom så avvaktar vi med det.

2013-05-28
Hnoss
Hnoss

Inte löjligt alls, så trodde jag med.. Men det blev en enorm skillnad på våran son även om det ändå var en del magknip. Hoppas det snart ger sig på honom! Kram till dig o kämpa på!

2013-05-28
jessicamalin
jessicamalin

Förstås är det olika för olika barn hur dropparna funkar....hade av ngn anledning bara fått förhoppningen om att de skulle funka på vår pojke...och blev väl lite besviken när det inte funkar så bra som jag hoppades. Löjligt jag vet. Mitt sunda förnuft förstår förstås att det inte är ngn mirakelmedicin och att vissa kanske den inte funkar på.

2013-05-28
Hnoss
Hnoss

Minifom är ingen mirakel medicin som blåser bort alla besvär! Dropparna lindrade våran son men tog inte bort allt. Det är olika men för en del barn blir dropparna värre. Det är jätte olika det där och olika dagar.

2013-05-28
jessicamalin
jessicamalin

Och idag har varit en helt annan dag än igår....knappt ngn sömn sedan min pojke vaknade imorse och igår soooov han massor. Tjurig och skrikig idag. Kan Minifom förvärra magproblemen tro? Upplever att han inte pruttar lika mkt som han gjort dagligen sedan han föddes. Kan Minifom ha klumpat ihop prutt och avföring så att den helt plötsligt inte kan komma ut? Åh! Är så frustrerad eftersom jag tyckte han mådde så himla bra på Minifom igår!

2013-05-28
Hnoss
Hnoss

Alla barn är olika! Gör det som passar ditt barn bäst, om han verkar må bättre och är nöjd så hade jag fortsatt! Jag ger själv min dotter minifom, märker att hon fiser mer vilket är positivt, dvs mindre gaser i magen! Är hon nöjd är jag nöjd :)

2013-05-27
Karroivarsson
Karroivarsson

Det är så stor skillnad på honom! I förmiddags började jag undra om det var sömnmedel i dropparna :P Han äter och soooover, äter och sooooover :)

2013-05-27
Hnoss
Hnoss

Magdroppar...menar du Semper då?

2013-05-27
Hnoss
Hnoss

Skulle nog fortsatt med meddelat bvc!

2013-05-27
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...