App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Östra sjukhuset

Någon som fött på östra här i göteborg? Vad tyckte ni osv? Har hört så mycket dåligt om östra och det är de närmaste för mig. Får man välja sjukhus?

2013-05-27
Liiina89
Liiina89

Viktigaste och avgörande skillnaden för mig är att på Östra Sjukhuset finns Neonatal läkare att tillgå dygnet runt. På Mölndal finns detta bara på dagtid. På jourtid finns bakjouren i hemmet och rings in vid behov. Känns inte så bra om bebisen mår dåligt efter förlossningen. På Mölndal finns vanliga narkosläkare på jourtid som påbörjar behandling tills neonatalkometens kommer.

2013-07-19
CHHE
CHHE

Vi födde på östra för exakt 7 veckor sedan. Bm som var med under förlossningen var underbar. Kanske hjälpte till att jag hade en lätt födsel.
Även på BB var de bra. Bara att jag blev erbjuden fika mitt i natten gav dem ett extra plus. Jösses vad jag blev hungrig när jag började amma.
Pappa fick stanna hela tiden och det kändes som personalen lyssnade på en och kom med bra råd. Skulle gärna föda där igen om vår lilla skrutta får syskon

2013-05-28
frug81
frug81

Har också fött både på Mölndal (-08) och Östra, nu i april. Mest nöjd med Östra. Och tycker också det bar tryggt att veta att all specialkompetens och barnläkare alltid finns på huset. Hade en superförlossning och så gulliga och duktiga barnmorskor! Lycka till :-)

2013-05-28
Lingu25
Lingu25

Jag har fött både på östra och på Mölndal och var nöjd med båda! De har samma specialist kompetens på Mölndal som på östra om något skulle hända, de har även neo.avd på Mölndal. En av bm på Mölndal var kanske inte den bästa men jag fick en annan tack vare skiftbyte och hon var kanon. Pappan fick stanna över på båda ställena! Så skulle jag föda igen skulle det inte spela någon roll om det blev Ö eller M :-)

2013-05-27
emcb
emcb

Jag födde med på östra och är verkligen super nöjd, vi fick ett eget rum så min sambo kunde Stanna kvar. Min bm som förlöste kom upp senare under dagen och förklarade i detalj vad som hände under förlossningen då allt gick så fort och jag inte hann med att tänka själv typ ;)

2013-05-27
Joohannaa
Joohannaa

Nu känns det genast bättre:) nu är det ju rätt långt kvar iofs men känns som jag vill vara så förberedd som möjligt. Nje sjukhusmat är inge vidare någonstans , har varit en del på sjukhus tyvärr. Tur för mig att jag har stoor familj som förstår och kommer med goa saker och tagit ut mig på lunch osv :)

2013-05-27
Liiina89
Liiina89

Jag var på specialförlossningen på östra och det var helt underbara barnmorskor där! Sjukhusmaten är ju värdelös var man än hamnar känns det som.

2013-05-27
Sunsweet
Sunsweet

Nej, enbart pappan får komma in där. Men man kunde gå precis utanför avdelningen om det kom besökare. Jättebra ställe!

2013-05-27
Betty86
Betty86

Fött på östra tre gånger av fyra lika nöjd alla gånger. Specialister på plats... Hade tänkt Borås med andra barnet men behövde till specialisten.

2013-05-27
thes
thes

Har dom plats på olika sjukhus så kan du självklart få välja. Men jag födde på Östra i Göteborg och jag är så nöjd med det valet!! Jag fick världens underbaraste barnmorskor. Den första som hade dagspasset var skämtsam och gjorde den första mest nervösa tiden där väldigt rolig. Nästa som hade kväll/nattpasset var riktigt skön och lät mig och pappan dela på lustgasen och hon tyckte det var väldigt roligt när vi började med lustgasen och påpekade att det var en gratis fylla. Hon var väldigt lugn och harmonisk när hon tjötade med oss. Och dom var väldigt förstående i det man gick igenom!!
Men å andra sidan är inte alla barnmorskor så underbara, men jag hade turen med mig!!

Lycka till och hoppas att du blir nöjd med ditt val sedan! =)

2013-05-27
katja1993
katja1993

Jag själv är född på mölndal och mamma är nöjd med allt utom maten;) fick du ha besökare förutom pappan?

2013-05-27
Liiina89
Liiina89

Om det finns möjlighet får du välja sjukhus! Har själv inte fött där utan på Mölndal och Varberg men haft kompisar som fött där och varit jättenöjda! Det du kan se som extra positivt är att dom har all specialistkompetens där om det nu skulle vara några problem!

2013-05-27
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...