App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

2 glas vin

Sedär ja.. då fick man helt plötsligt dricka nåt glas vin även när man ammar. Det minns jag inte att de sa för 3 år sen.

2013-05-26
beckusen
beckusen

Exactly :)

2013-05-31
beckusen
beckusen

Om mamman har 1 promille i blodet (gränsen för grov rattfylla) innebär det att barnet dricker bröstmjölk med ca 1 promille alkoholhalt, dvs 0,1 %. Det är väldigt väldigt lite. Så medicinskt är det ingen fara, men såklart måste man vara klar och redig att ta väl hand om sitt barn. Men ETT glas vin till maten då och då tänker jag definitivt ta, det handlar för mig inte om att vilja bli full, jag tycker en god middag förtjänar ett härligt rödvin ibland :)

2013-05-30
McLarsson
McLarsson

Skulle aldrig våga dricka ett glas vin ens, efter så långt uppehåll som blir under graviditeten. Skulle känna på det direkt, och skulle aldrig våga vara ansvarig för barn då. Jag som dessutom gav enbart ersättning från tredje månaden sist, valde bort alkohol ändå.

2013-05-29
ChildofJune
ChildofJune

Onej, jag skulle inte heller vilja umgås med folk som dricker sej dyngraka varje gång man ses. Då jag jobbar nära missbrukare så ser man ju konsekvenserna av ett långvarigt missbruk. Vill de som inte har barn i vår bekantskap festa då har de andra vänner som de hellre vänder sej till, vilket jag har full förståelse för. :)

2013-05-29
beckusen
beckusen

vid första hembesök från bvc så pratade hon om amning å alkohol å hon tyckte det va inget vidare alls att det numera står skrivet att man kan dricka ett glas alkohol..tycker med d va dumt skrivet att d är okej. barn å alkohol hör inte ihop, å d känns otroligt bra att inte druckit ån droppe alkohol på minst 4 år..jag saknar det inte..å idag kan jag bli irriterad på att en del verkar inte kunna umgås utan att d måste vara alkohol inblandat (vi har förlorat mååånga vänner som inte kunnat släppa flaskan å ärligt talat så saknar jag dem inte..dem ringer endast när de är berusade eller är elaka )...varken jag eller sambon dricker..men en anledning är åxå att d finns närstående som dricker, å som gör att jag inte skulle kunna vara lugn i närheten om något skulle hända så därför avstår jag..visst kan jag sakna att ta en jäger men för det betyder det inte att jag tänker göra det, för jag ser mina barn framför mej å jag vill vara en god förebild för dem så jag avstår men d är hur jag väljer att göra!

2013-05-27
wintersorrow
wintersorrow

Det är ju bra att vi får göra som vi vill. :) Jag tänker iaf som Linz, ett glas till maten vid midsommar blir gott det.

2013-05-27
beckusen
beckusen

Sa inget för att uppröra men alkohol förekommer allt för mycket i vardagen vilket skrämmer mig! Men jag tro i te att du skulle vara oansvarig utan pratar bara allmänt :-)

2013-05-26
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Nu pratar jag inte om att jag skulle sitta o dricks när jag leker ned mitt barn.. Eller när jag sitter och ammar, utan ETT glas till maten när ja vet att jag inte ska amma på ett tag.. Och så klart i sällskap.. Ett glas för att det är gott.. Inte en hel flaska så jag blir full.. De vore oansvarigt!

2013-05-26
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Där tycker jag gränsen går faktiskt men jag är inte läkare så jag vet la inte men för mig att sitta och dricka ett glas vin medans man ammar eller leker vid barnet tycker jag är lite oansvarigt. Det är bara min åsikt .

2013-05-26
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Själv ser jag inte det som en bra idé och tycker det känns lite konstigt att bm säger så. Men de är väl upp till var och en :)

2013-05-26
Joohannaa
Joohannaa

Man bör dricka det till mat och helst precis när bebis har ätit så det tar någon timme tills den ska äta igen. 1 glas vin är ur blodet på en timme och det är väldigt lite som hår över i mjölken sen får man väl fundera hur mycket man tål en del blir ju fulla på ett glas vin å då är det inte så lämpligt att hantera en bebis...

2013-05-26
Idussen
Idussen

Jag tycker inte små barn och alkohol hör ihop. Så jag dricker inte av den enkla anledningen. Inte min man heller

2013-05-26
Hurricane
Hurricane

Ja, känns ju lite knepigt att sitta o amma om man samtidigt vet att man druckit. Men vetskapen om att det faktiskt inte går över så mycket till mjölken känns ju ändå bra. Jag dricker inte ens vin (just av den anledningen att ett halvt glas i vanliga fall sätter fart i mitt huvud ;-) men några öl till midsommar hade varit gott! :-)

2013-05-26
beckusen
beckusen

Det är inte alls mkt som går över i mjölken. :)

2013-05-26
babyonboardhere
babyonboardhere

Ja de har vi diskuterat med hos bm.. Men säger som föregående.. Hade nog väntat med ett glas när man vet att man har några timmar t bästa Amning..

2013-05-26
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Jag skulle ändå tycka det kändes fel å sitta med ett glas vin och amma.. eller dricka ett glas vin och den amma åxå.. , däremot om jag hade haft några timmar kvar till nästa amning hade jag kanske om jag nu ville kunnat dricka ett glas.

2013-05-26
osisen
osisen

Så säger min barnmorska med..

2013-05-26
Joohannaa
Joohannaa

Ja men se upp för det går fortfarande över i mjölken..:)

2013-05-26
almerika87
almerika87

Går inte det över i mjölken??

2013-05-26
Liiina89
Liiina89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...