App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bebis 1 vecka och vill amma hela tiden...

Vill bara veta hur era bebisar är eller var med amningen såhär i början? Min lille pojk somnar bara vid bröstet och är verkligen en sån som vill ha närhet och snutta. Det gör att han äter mååååånga ggr per dag och ligger i typ 20-30 min vid varje bröst, ibland måste jag amma fr båda för att han ska bli nöjd.

2013-05-26
Hnoss
Hnoss
Bebis på 15 månader

Idag tog han nappen och snuttade ett bra tag innan han somnade :D Prövade dock när han var mätt nöjd och glad...tänkte det kunde vara ett bra tillfälle att öva och jag tänkte rätt :) Får se om jag kan lyckas få honom att ta den fler ggr ;)

2013-05-31
Hnoss
Hnoss

Har ju en rätt gasig liten pojke och det är mkt möjligt pga att han snuttar för ofta. Önskar han tog napp, vi har testat två olika sorter, den ena vägrar han helt, den andra kan ibland ibland stanna i munnen en halv minut eller ngt liknande... Hade varit skönt om napp kunde funkat! Ska se om jag ska pröva ytterligare ngn sort...

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

Tack :) Ska pröva att mjölka ur lite och se om vi kommer till mättnadsfasen snabbare :)

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

Har numera med en vecka gammal bebis, och det här med amning har ju inte varit en barnlek! Vilken smärta i början! Tack för amningsnappen säger jag, min högra vårta är dock fortfarande sårig... Anyway, skulle bara förmedla vad vår bm sa ang. amningslängd, den har tre faser. Hon kallade dem typ: Fåigångdetfasen, sedan Törstsläckarfasen, sist kommer Mättnadsfasen. Det är i sista fasen (när man tror han somnat) som det feta i mjölken kommer, det som gör att barnet står sig lite längre. Så jag tänker att det kanske vore en idé att handmjölka/pumpa lite innan och sedan amma, då borde ju den sista fasen inträda lite tidigare, så han står sig lite längre? Bara en tanke :)

2013-05-30
McLarsson
McLarsson

....timme o ibland 3 till 4 timmar i mellan. Det som kan bli stor problem när man ammar för ofta är magknip o gaser i tarmen. Så det är bra om bebismagen får vila mellan amningen. En bebis mage blir helt tom efter ca 3,5 tim, vet detta eftersom vi har opererat honom två ggr med fasta inför operation, så känn ingen panik om barnet skriker lite, testa napp. Blir den nöjd då är det ok. Annars amma igen. Lycka till!

2013-05-30
LindaAlfred
LindaAlfred

Jag har tre barn o alla har varit olika när det gäller amning. Min minsta är 4 mån o han var precis som min andra grabb de första veckorna enna eviga sultare vid brösten. Men jag gav napp, napp för 0 till 6 mån. O det funkar jätte bra. Ibland äter han varannan...

2013-05-30
LindaAlfred
LindaAlfred

(null)

2013-05-30
LindaAlfred
LindaAlfred

min bebis har en rosenskena, så jag ammar på dagen, och pumpar imellanåt och ger den mjölken på natten. det funkar bäst för oss, då skenan ibland gör det svårt.. men jag hade älskat att få tillbringa hennes första veckor med timmar av tuttmys var dag. nu går ju inte det lika lätt..

2013-05-29
malinhb
malinhb

Tack :) Känns bra att läsa att det är helt normalt och att vi inte är ensamma :)

2013-05-29
Hnoss
Hnoss

Vad skönt att det går bra för dig och du känner dig trygg i det du gör! Det du beskriver är helt normalt. Bäbisar är olika, en del kan gå längre stunder mellan amningarna, andra ammar flera gånger i timman. Någonstans i vårt kollektiva medvetande har vi kvar föreställningen från mitten på 1900-talet att barn bör ammas var fjärde timma, men det är faktiskt väldigt ovanligt att bäbisar frivilligt väntar så länge varje gång. Det är nog därför nästan alla upplever att just deras barn ammar väldigt ofta.

2013-05-29
LadySara
LadySara

Haha det där känner jag igen. Min ska äta jämt eller bara tutta. Och äter han så somnar han så jag måste ta upp honom och rapa honom så han vaknar.

Nu i början ska dom ju äta mycket men när han är sådär 3-4 veckor och fortfarande håller på så är det lätt hänt att han får mycket gaser i magen om han bara tuttar så detta tipset gav min mamma mig..
Amma i 5 min på ena bröstet, rapa honom. Amma i 5 min på andra bröstet, rapa honom. Upprepa detta 2 gånger. Alltså gör detta x2 så är du säker på att han får tillräckligt med mat.

Min son är nu 6 veckor och 2 dagar.
Bara ett tips om det skulle hända dig då man gärna matar bebis så fort han gråter fast dom inte är så hungriga egentligen. Men det är ju när dom är några veckor såklart!
=)

2013-05-27
katja1993
katja1993

Gav napp efter 4 dagar, annars hade jag nog blivit tokig. :-)

2013-05-27
MammaT1
MammaT1

Min lilla är nio veckor nu och äter/snuttar väldigt väldigt ofta. Hon vill inte ta napp eller somna hos någon annan så jag får gilla läget. Eftersom jag har två barn till varav den minsta bara är 20 mån kan jag inte sitta still och amma så jag har henne i sjal. Där kan hon ligga och snutta i timmar. Äta aktivt vill hon göra minst varannan timme förutom en sväng på natten då hon sover 3-4 timmar. Men jag klagar inte, det är ju inte för evigt och alla barn är olika och har olika behov. Denna lilla vill vara nära jämt helt enkelt

2013-05-27
Hurricane
Hurricane

Tack för era svar :) Känner mig lite klokare i alla fall :)

2013-05-27
Hnoss
Hnoss

hallå:) har nyfödd son på 3 veckor å han va på hugget vid bröstet redan från start :) men d tog ca 3 dagar innan mjölken kom igång ordentligt (å här e d fri amning, dvs så fort han visar intresse eller vaknar så får han bröstet direkt), å på dagen sover han några längre pass (men han ammas ändå ungefär var 3:e timme/4:e timme då han vaknar, men just nu när klockan slår 18, i princip varje kväll så är det mycket amning! jag ammar endast då jag inte vill ha flaska alls denna gång, å när bebisen vilar så vilar jag (försöker iaf) tycker d är uuunderbart med all närhet etc på kvällen, å nu behöver jag inte amningsnapp längre, va tvungen å ha d i början för vårtorna skulle hitta ut ordentligt. men känner igen det här med att han somnar vid bröstet, men fick tips av bb personalen att trycka i handen när han är på väg å somna å d har funkat, men sen har dem pauser emellanåt när de äter så man ska kanske inte störa dem för mycket eller stressa dem genom att trycka/killa vid minsta lilla....jag får ge min näsdroppar (koksaltlösning) en i varje en stund innan amning annars får han kämpa som bara den med nästäppa å d låter som om han får jätteproblem med andningen.. å sonen har gått upp enligt bvc d han ska :) har även gett napp men den är inte så poppis mer än en liten stund..kanske vore något? har även läst mycket å kollat in amningshjälpen å deras grupp på facebook :)

2013-05-27
wintersorrow
wintersorrow

Känner du dig nöjd så ska du ju självklart inte ändra något :-D

2013-05-26
Betty86
Betty86

Personligen så trycker jag hellre i lillan mat så jag slipper sitta så ofta och amma, men sonen gjorde jag inte annat än satt i soffan och ammade och det var väl för att han somnade ifrån maten. Testa att väcka honom så fort han somnar och försök få i honom mer mat!

2013-05-26
Betty86
Betty86

Men tycker att det ändå funkar bra så som jag ammar nu...så jag kör på det som funkar för oss :)

2013-05-26
Hnoss
Hnoss

Amningen funkar bra :) Använder amningsnapp på ena bröstet nu, på det andra har jag lyckats ta bort nappen. Jag fick rådet av min mamma och mormor att han måste äta aktivt de första 5-10 min och att han sedan klarar sig. Att jag kommer bli sittande hela dagarna om han får amma som han gör. Att jag ska kittla honom så att han vaknar till liv om han somnar vi bröstet innan dess. Därför fick jag lite huvudbry

2013-05-26
Hnoss
Hnoss

Min tjej, 1 vecka gammal, ammar ungefär var tredje/fjärde timma från senaste amningen. Men då kan vi sitta och maratonamma i en timma och hon kan äta upp till två ggr från varje bröst. Men jag får väcka henne då och då när hon somnar mitt i maten. Än så länge äter hon bara, hon ligger inte och snuttar, fast det är nog för att jag har ganska mycket mjölk :-D

2013-05-26
Betty86
Betty86

Min tjej är ju 16 dagar och jag ammar henne mycket. Men hon äter mestadels från ett bröst och då kan hon va hungrig 1 timma senare. Så fort hon vaknar på dagen ska hon äta så därför är det sällan hon håller sej så länge som 3 timmar. Jag antar att vi får kämpa på i nån månad. :-) Ammar han bra annars? Jag kör med amningsnapp.

2013-05-26
beckusen
beckusen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...