App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bebis 1 vecka och vill amma hela tiden...

Vill bara veta hur era bebisar är eller var med amningen såhär i början? Min lille pojk somnar bara vid bröstet och är verkligen en sån som vill ha närhet och snutta. Det gör att han äter mååååånga ggr per dag och ligger i typ 20-30 min vid varje bröst, ibland måste jag amma fr båda för att han ska bli nöjd.

2013-05-26
Hnoss
Hnoss
Barn på 3 år

Idag tog han nappen och snuttade ett bra tag innan han somnade :D Prövade dock när han var mätt nöjd och glad...tänkte det kunde vara ett bra tillfälle att öva och jag tänkte rätt :) Får se om jag kan lyckas få honom att ta den fler ggr ;)

2013-05-31
Hnoss
Hnoss

Har ju en rätt gasig liten pojke och det är mkt möjligt pga att han snuttar för ofta. Önskar han tog napp, vi har testat två olika sorter, den ena vägrar han helt, den andra kan ibland ibland stanna i munnen en halv minut eller ngt liknande... Hade varit skönt om napp kunde funkat! Ska se om jag ska pröva ytterligare ngn sort...

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

Tack :) Ska pröva att mjölka ur lite och se om vi kommer till mättnadsfasen snabbare :)

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

Har numera med en vecka gammal bebis, och det här med amning har ju inte varit en barnlek! Vilken smärta i början! Tack för amningsnappen säger jag, min högra vårta är dock fortfarande sårig... Anyway, skulle bara förmedla vad vår bm sa ang. amningslängd, den har tre faser. Hon kallade dem typ: Fåigångdetfasen, sedan Törstsläckarfasen, sist kommer Mättnadsfasen. Det är i sista fasen (när man tror han somnat) som det feta i mjölken kommer, det som gör att barnet står sig lite längre. Så jag tänker att det kanske vore en idé att handmjölka/pumpa lite innan och sedan amma, då borde ju den sista fasen inträda lite tidigare, så han står sig lite längre? Bara en tanke :)

2013-05-30
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 37

....timme o ibland 3 till 4 timmar i mellan. Det som kan bli stor problem när man ammar för ofta är magknip o gaser i tarmen. Så det är bra om bebismagen får vila mellan amningen. En bebis mage blir helt tom efter ca 3,5 tim, vet detta eftersom vi har opererat honom två ggr med fasta inför operation, så känn ingen panik om barnet skriker lite, testa napp. Blir den nöjd då är det ok. Annars amma igen. Lycka till!

2013-05-30
LindaAlfred
LindaAlfred

Jag har tre barn o alla har varit olika när det gäller amning. Min minsta är 4 mån o han var precis som min andra grabb de första veckorna enna eviga sultare vid brösten. Men jag gav napp, napp för 0 till 6 mån. O det funkar jätte bra. Ibland äter han varannan...

2013-05-30
LindaAlfred
LindaAlfred

(null)

2013-05-30
LindaAlfred
LindaAlfred

min bebis har en rosenskena, så jag ammar på dagen, och pumpar imellanåt och ger den mjölken på natten. det funkar bäst för oss, då skenan ibland gör det svårt.. men jag hade älskat att få tillbringa hennes första veckor med timmar av tuttmys var dag. nu går ju inte det lika lätt..

2013-05-29
malinhb
malinhb

Tack :) Känns bra att läsa att det är helt normalt och att vi inte är ensamma :)

2013-05-29
Hnoss
Hnoss

Gav napp efter 4 dagar, annars hade jag nog blivit tokig. :-)

2013-05-27
MammaT1
MammaT1

Tack för era svar :) Känner mig lite klokare i alla fall :)

2013-05-27
Hnoss
Hnoss

Men tycker att det ändå funkar bra så som jag ammar nu...så jag kör på det som funkar för oss :)

2013-05-26
Hnoss
Hnoss

Amningen funkar bra :) Använder amningsnapp på ena bröstet nu, på det andra har jag lyckats ta bort nappen. Jag fick rådet av min mamma och mormor att han måste äta aktivt de första 5-10 min och att han sedan klarar sig. Att jag kommer bli sittande hela dagarna om han får amma som han gör. Att jag ska kittla honom så att han vaknar till liv om han somnar vi bröstet innan dess. Därför fick jag lite huvudbry

2013-05-26
Hnoss
Hnoss
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...