App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Allt är inte så perfekt som det ofta utmålas

Jag känner att jag måste få skriva av mig... Jag är gravid i vecka 9 och min sambo och jag är jätteglada för det. Men jag känner mig så jäkla less på alla dessa "krav". Att när man är gravid då SKA man vara glad och lycklig, man SKA sprudla och älska varje minut. Jag däremot, jag är glad och ser jättemycket framemot att bli mamma (om nu allt går som det ska). Men jag mår så sjukt illa mest hela tiden och är så extremt trött. Jag jobbar 3 mil hemifrån och pendlar med bil men jag vågar knappt sätta mig bakom ratten just som jag känner nu. Jag har inte kunnat känna det där lyckoruset för att ett nytt liv finns i mig. Jag har inget fokus på jobbet längre för att jag mår så jäkla dåligt och för att den där lyckan inte riktigt infinner sig, jag kan snarare känna mig deppig och ledsen. Finns det nån som känner samma och vill dela med sig?

2013-05-25
Thesun
Thesun

Tack snälla ni för att ni delar med er =)

2013-06-11
Thesun
Thesun

Jag kommer inte att sakna att folk tror att det är ok att klappa på min mage bara för att jag är gravid :-D

2013-05-25
Levena
Levena

Jag har mått bra i mina graviditeter. Med den första hade jag lätt illamående och var trött, med denna har jag bara varit trött. Men inte för det har jag känt något lyckorus.... De första 15 veckorna har varit extremt jobbiga för mig och det enbart för att man inte är sig själv, både att man känner sig annorlunda, maten makar inte samma, humöret varierar osv.

Men det första lyckoruset jag kände var när man kände bebisen i magen för första gången, det var riktigt kul på rul och när man hörde hjärtat hos bm. Och sedan när den började röra sig regelbundet och när man såg rörelserna på magen gick det ett lyckorus genom kroppen. Men utöver det så var det inte så wow att vara gravid.

Jag känner mer lyckorus sen bebis kom, när man ser hur barnet har utvecklas från dag ett. Någon sa till mig du kommer sakna att vara gravid, all rörelse och så när bebis väl är ute. Men det gör jag inte och har aldrig gjort. Finns inget bättre än att få sniffa, puss, klappa ditt barn osv. Det man kan sakna sen bebis låg i magen är nog att man hade ensamrätt haha ingen kände det jag kände liksom. Nu får man ändå dela bebis :)

2013-05-25
Biljana81
Biljana81

Att vara gravid är verkligen inte detsamma som att livet blir en ständig känsla av lyckorus.

Jag har haft som du, ett ständigt illamående och en extrem trötthet. Blev blev sjukskriven för det i v 12. Först nu i v 17 lyckades jag klara en hel vecka utan att sova middag och ändå vara vaken tills jag kommer hem från jobbet. Illamåendet dämpades för ett par veckor sen när kroppen kommit ikapp sig själv. Mina foglossningar började redan i v 12. Nu har jag börjat få lite mer humörssvängningar igen och kan bli lika glad som ledsen och arg för allt och ingenting.

Visst är jag glad över att vi ska få ett barn till men ibland önskar jag att det var gubben som var gravid.

2013-05-25
Levena
Levena

Jag är jätte glad men just nu känns det inte ens som jag är gravid. Är i vecka 14. Är otroligt trött hela tiden. Är den tråkigaste människan i världen känns det som just nu. Dom första veckorna sov jag hela tiden. Jag är orolig mest hela tiden och ångest över allt som borde göras. Det finns stunder då jag är jätte glad såklart. Men den där gå på moln gravid lyckan är inte där.

2013-05-25
Liiina89
Liiina89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...