App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

från feber till rödflammig..

Lilltjejen har haft hög feber fram till igår eftermiddag.. Igår kväll när vi skulle sova såg jag att hon var alldeles rödflammig i hela ansiktet mer flammig än prickig men någon form av prickar skulle kunna urskiljas också. Hon hade lite små prickar på rygg och bröstet också men där var hon inte flammig. Nacken är värst och mer prickig än själva ansiktet som bara e flammigt Tredagars feber har hon haft. Igår kväll tänkte jag värmeutslag då hon är väldigt svettig hela tiden men de brukar ju försvinna lika fort som de kommer väl? Och nu e hon inte varm längre heller :-(

2013-05-24
osisen
osisen

virusprickar är vad hon har!

2013-05-24
osisen
osisen

ja fick en tid vid kvart över 11..  men hon känns ju mer eller mindre frisk nu så jag vet inte.. Hon har ju klagat på att hon har ont typ överallt på kroppen så sköterskan ville att en läkare skulle kika på henne..

Hon sa inget angående 3dagarfeber eller om man kan ha det fler gånger.. sen vet jag ju inte säkert att det var det vi hade den där gången heller men det stämde ju verkligen inte till punkt å pricka.. men det gör det iofs den här gången med.. :/ 

Jaja får se vad läkaren säger, nu e det bara å be för att det är en kvinna annars lär de inte få komma närmre än en meter!

2013-05-24
osisen
osisen

Tungan ser ut som vanligt.. lite vitgrå beläggning på.. inte röd eller så..

2013-05-24
osisen
osisen

har inte kollat tungan faktiskt.. ska kolla den..

2013-05-24
osisen
osisen

Hade du varit barnläkare hade dina barn antingen konstant gått på medicin (övernojig) eller aldrig gått på medicin (äsch, det är ingen fara) :)

Det där låter som det lillan hade alldeles innan första tanden ploppade upp, förutom prickarna, men hon hade feber i 4-5 dagar, men fick inga prickar.. Fast hon blev superförkyld i samband med det så jag antog bara att det hörde dit.. Var tom in till akuten med henne men de sa bara virus för alla tester var som de skulle...

2013-05-24
Yrwen
Yrwen

Får se vad sköterskan säger när hon ringer.. nu var det ju inte speciellt länge sen hon hade tredagarsfeber.. det var nog iaf på den här sidan året.. å det måste ha varit tredagars för det var precis samma som denna gången.. ganska exakt tre dygn med nästan 40graders feber hela tiden, knappt dämpbart med alevedon och ipren inga andra direkta symptom. Sen massor av prickar.. 

Denna gången har hon även fått en liten hosta på detta.. vilket jag läste man kan få vid tredagars åxå.. lite snor men hon brukar snora mer, nu e det mer när hon nyser som det kommer snor.. 

Äh skit åxå varför är man inte barnläkare för?! :D

2013-05-24
osisen
osisen

Jag skulle tippa på 3dagarsfeber iaf. Man kan aldrig bli helt immun mot något, däremot så blir det väldigt lindrigt om man får det igen..

2013-05-24
Yrwen
Yrwen

femte... :D

2013-05-24
osisen
osisen

skillnaden på detta å fämte sjukan är att det ska bli rådnader på kinderna som sen sprider sig.. 

här började det som prickar i nacken.. hon har inget på kinderna.. prickar på magen å ryggen, å flammig fram i ansiktet pannan å ner mot näsan.

2013-05-24
osisen
osisen

vet inte.. jag kollade på bilder å då såg det ine ut så.. det ser mer ut som tredagarfeber.. å det är ju exakt efter tre dagar av hög feber som prickarna kom.. men hon har haft ett solklart fall av det tidigare å man ska ju bara kunna få det en gång..

Jag har ringt VC å väntar på att dom ska ringa tillbaka så jag kan rådgöra med dem.. men antagligen kan de inte ge mej nåt svar heller.. mer än om det är möjligt att få tredagarsfeber en gång till.. 

ska kolla upp femte sjukan ännu en gång också..

2013-05-24
osisen
osisen

femte sjukan?

2013-05-24
jenccy
jenccy

Någon som känner igen?

2013-05-24
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...