App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nya lagen om subventionerad sjukvård till illigala invandrare..

Fan ja skäms över att vara svensk när jag läser alla inlägg på fb angående detta. Å min egen pappa som delar nån jävla sd politikers korkade inlägg på deras fb sida! Han gör mej vansinnig! (att min pappa som jag älskar är så hatisk???)*gårter lite* Jag blir arg och jag blir ledsen. Visst ses det väl som en kriminell handling att vistas i ett land utan tillstånd efter 3 månader eller nåt sånt?! Men att skriva att kiminella illigala invandrare får gratis vård medan svenskarna får betala massor. Är väl ändå ett slag under bältet :-( Äh jag blir så arg så jag vet inte vart jag ska ta vägen. självklart önskar jag att alla som inte har råd får hjälp med medicin och sjukvård svensk som osvensk. Jag förstår inte varför sd ska vara så hatiska? Jag skäms över att säga att jag är svensk medborgare.. Jag förstår att man inte kan hjälpa alla men när världen ser ut som den gör måste man göra vad man kan.. vi är ju alla världsmedborgare och det borde väl räknas som något. nä nu kände jag att min dag blev förstörd..

2013-05-23
osisen
osisen

jag ser ingen skillnad på hudfärg, härkomst, ålder, kön eller utbildning MEN jag tänker att det är lite som att skänka alla sina pengar till ex Afrika för att kunna hjälpa barnen där och sedan inte kunna köpa mat till sina egna barn... Naturligtvis önskar jag att Afrika har allt de behöver för att tillgodose HELA sin befolkning (inte bara de rika) men jag skulle ju inte satsa på det av bekostnad på mina egna barn....

Jag tycker, som sagt, att de har all rätt i världen till att få sjuk/tandvård men som systemet ser ut idag så funkar det, för det är då andra (ex legala invandrare) som blir lidande och då blir det fel. Jag har väl lite samma tankegång som gäller all invandring för tillfället., vi måste ta hand om den befolkning vi har innan vi tar in fler.. Och "ta hand om" betyder att det finns jobb, boende och sjukvårdsmöjligheter till alla inom rimlig tid. Sedan ska Sverige absolut bli bättre i invandringsfrågan överlag, bättre krav på svenska språket (i första hand att den utbildning som ges ska bli betydligt bättre) och kanske ett "snabbtest" för utbildade, att de får göra skriftligt och ett fysiskt prov inom sin yrkeskategori för att kontrollera att de har den kunskap som ställs i Sverige och sedan får de chansen att arbeta med det även i Sverige. Lite avsteg från ursprungliga diksussionen....

2013-05-23
Yrwen
Yrwen

För mej är det självklart att alla människor föds med lika värde.. sen kanske en del människor förbrukar endel av det värdet genom livet MEN att fly för sitt liv är ta mej fan inte en anledning att förlora sitt värde..
och att stå å smutskasta alla dessa stackars människor i en riksdag är som en fet jävla pungspark på en som redan ligger.
Att kalla dem kriminella och att de begår brott är som å pissa dem rätt i ansiktet .
Jag kan svära på att Björn va fan han nu heter har kört för fort, han har säkerligen testat någon form av drog, druckit hembränt osv det e få människor som levt ett prickfritt liv.. ändå kan han stå där å säga att dessa kriminella olagliga invandrare som bryter mot sveriges rikes lagar inte har rätt att få vård..
blää ju mer ja tänker på det desto argare blir jag.

2013-05-23
osisen
osisen

Säger som Andiamo. Tycker verkligen det är skönt att läsa era inlägg och se att det finns vettigt och godhjärtade mänskligt humant folk än. Blir så ledsen och besviken när man ser och läser så mycket om folk som är så fientliga och rent ut sagt egoistiskt iskalla inombords. Det är iallafall så dem framstår. :( men bra tankar tjejer!, heja er!

2013-05-23
Bouzidi
Bouzidi

Finland har ju ett lite annorlunda sätt att se på invandring och många svenskar har högt när Finland valde att utvisa några somalier som bott i finland sen 9års ålder. De är kriminella å begått flera brott..
De kan knappt sitt "hemspråk".
Jag tycker det e fruktansvärt.. ja visst hjälper det finland å bli av med lite kriminellt pack men vad hjälper det somalia? Eller dessa killar som var mellan 20-24 år?
Å var ska de göra av alla finnar som begår brott, skicka dem till sverige för det e lättare än att fixa till ett ordentligt åtgärdsprogram?
Nä människosynen är fruktansvärd, å drt är inte bara här å i finland det är lika illa överallt
Folk slaktas för fel tro, fel hudfärg, fel jobb.. världen är verkligen upp å ned:-(

2013-05-23
osisen
osisen

Lyssnade på han björn va fan han heter (sd)s tal i riksdagen.
VilkeN hemsk jävla människa.
Bla berättar han att den här subventionerade vården blir gratis då de inte behöver visa legitimation eftersom de inte har någon.
Visst blir det svårt att skicka faktura till någon utan namn och adress men då frågar jag mej Vad har det varit för skillnad om de får betala fullt pris? Absolut ingen!
Han jämför en pensionär som levt och arbetat å betalat skatt hela sitt liv med en "sån här" kriminell illigala invandrare som kommer hit och bryter mot svensk lag genom att vistas här..
Pensionären får betala i hans exempel 5000kr mer under ett år och det är orättvist!
Ja det är jävligt orättvist men på mer än ett plan pensionären har jobbat fått en pension, levt utan krig, haft en samlad familj, vetat vart ens familj befinner sig, inte behövt fly, inte behövt leva i skräck..
Å pensionären (även om inkomsten är för låg) har iaf en inkomst till skillnad från personen som gömmer sig, som inte kan eller får arbeta för sig, som inte har en aning om vart hans familj är.
Nu använder han dessutom det värsta av exempel. . Men frågan är om samma sympati väckts om han använt sig av en människa med svensk medelinkomst och en illigal invandrare?

Äh det e klart att det e svårt att hitta en bra lösning på sånt här men det här föraktet å hatat.. de får det att låta som det är de här "hemska "invandranas fel

2013-05-23
osisen
osisen

Ja jag menar faktiskt på fullast allvar att människor som står utanför samhället på det här viset ska få hjälp när de behöver, lika mycket som jag tycker att hemlösa ska få hjälp trots att de ofta orsakat sina problem själva. 

Det är skillnad på att flytta frivilligt till ett land och tvingas fly för sitt liv.

2013-05-23
osisen
osisen

Jag är kluven. Menar ni på fullaste allvar att de stackars få kronor som går till sjukvård ska gå till personer som inte ger nåt tillbaka? Till personer som inte arbetar och betalar skatt? Som inte kan betala sjukvårdskostnaden? Som itne kan betala medicinen? Medan andra får vänta evigheter på att få träffa läkare och få mediciner för allvarliga åkommor..

Nu menar jag absolut inte att de ska stå utan vård, det är där jag är kluven. Självklart bör de få hjälp men bör de verkligen få den hjälpen på bekostnad av de som bor och betalar skatt i Sverige? Det är en knepig fråga det där, inte svart eller vitt direkt.

2013-05-23
Yrwen
Yrwen

tänk själv om man va gömd i ett land livrädd för å bli hemskickad å ens barn blir sjukt.. ska man då sitta å titta när barnet dör framför ens ögon? HUR kan det göra något bättre?!?!
nä ja förstår helt enkelt inte sd; s politik och den skrämmer mej nåt enormt. .

2013-05-23
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...