App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vart ska jag vända mig?

Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen längre. Har haft svår foglossning sedan v 16, är nu i vecka 24. Har jobbat som vanligt men har haft väldigt ont och gråtit från det att jag kommit hem från jobbet tills jag somnat. Tills för en vecka sedan då jag kände att det inte funkade längre. Foglossningen har satt sig i ischias och jag har ramlat flera gånger på jobbet och mina kollegor tycker inte att jag borde jobba längre. Plus att jag har ett väldigt tungt och ansträngande jobb. Blev sjukskriven en vecka och vart dumförklarad av läkaren. Som hon sa så föder alla kvinnor barn och det gör lite ont ibland. Blev så ledsen när hon sa så. Börjar även känna mig väldigt nedstämd pga smärtan och alla äckliga oförstående människor. Troligtvis kommer jag bara bli sjukskriven fortsättningsvis på halvtid. Men jag klarar inte av mitt jobb. Jag har haft psykiska problem förut men har inte haft en ångestattack på två år. Senaste två veckorna har jag haft det varje dag. Vill inte gå tillbaka till läkaren, men tydligen finns det ingen annan och jag måste ju ha fortsatt sjukskrivning då min går ut i morgon. Vet inte vad jag ska säga eller göra för att hon ska förstå. Vart kan jag vända mig för att få hjälp? Det blir svårt också när man inte kan prata om det utan att börja storböla.

2013-05-23
Sodermanmalin
Sodermanmalin

Var tillbaka hos läkaren idag, samma läkare. Bad om att få bli sjukskriven på halvtid fram tills jag går på havandeskapspenning (om jag ens blir beviljad den?). Hon log och nickade och tyckte det lät som en bra idé. Kändes jätte bra tills jag kom ut i bilen och läste igenom min sjukskrivning. Heltid, tom två veckor framåt. Vad var det hon inte fattade?

Än en gång sitter jag här med klumpen i halsen och vet inte vart jag sa vända mig nu. Läkaren ska ringa upp mig om två timmar och då ska jag fråga varför hon gjorde som hon gjorde?

Vad händer om försäkringskassan inte vill sjukskriva mig på heltid? Blir jag helt utan ersättning då för den tiden jag är hemma?

Bad om halvtid då jag jobbar i två månader till och jag tänkte att den tiden kan jag väl stå ut. Har hört att dom inte sjuksriver mer än halvtid för foglossning och jag orkar inte hålla på med den kär skiten. Det tar knäcken på mig med alla dessa hormoner.

2013-05-24
Sodermanmalin
Sodermanmalin

Jag går till en naprapat varannan vecka, vi har provat akupunktur, men det fungerade inte på mig. Köpte även ett foglossningsband för några veckor sedan som inte heller fungerade. Så har ju gjort det jag kunnat själv känns det som.

Går till läkaren i morgon, tänker bryta ihop totalt så hon verkligen inser att det är allvar!

Tack för alla svar, man blir ju mer peppad måste jag säga :)

2013-05-23
Sodermanmalin
Sodermanmalin

Fast då hade jag iofs redan gått hos sjukgymnasten en gång i veckan från v.18... Och hade TENS och kryckor som knappt hjälpte... Jag hade redan testat alla hjälpmedel som fanns. Då hade min foglossning brutit ut i v.9

2013-05-23
zmiley
zmiley
Bebis på 13 månader

Jag fick gå till min vårdcentral då mvc-läkaren var fullbokad... Han sjukskrev mig från v.25-38 och försäkringskassan godkände!!
Och då var jag arbetslös! Men jag hade en 1- och 3-åring hemma, samt ensambo som jobbade ständig kväll... Men vad jag har hört så ska det vara lättare att sjukskrivas 100% än 50%...?!

2013-05-23
zmiley
zmiley
Bebis på 13 månader

kan du inte tala med din bm??
hon kanske kan hjälpa dej hitta någon annan..
vet hur jobbigt det är med ischias.. har dock aldrig ramlat men drt är ju som någon hugger en kniv i ryggen.. jävligt obehagligt. å ont gör det med

2013-05-23
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...