App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dop

Hej, undrar bara hur mycket ett dop kostar. Vad behövs och hur mycket pengar la ni på de? Hur många och vem bjöd ni. Var de bara närmaste familjen eller vänner också?

2013-05-21
Jenniferhagen
Jenniferhagen

kläder åt mig å dottern att ha på dopet.

2013-05-21
ica_86
ica_86

Svårt å säga. Men vårt dop vart rätt billigt ändå. Hyrde församlingsgården vid kyrkan å vid dop e de gratis iaf här, å där fanns allt i porslin väg. Bjöd på tårta, bullar å kakor, kaffe å läsk. Bakade allt själv ( e utbildad bagare/konditor) då vi hade många som va allergiska å för att ändå hålla nere priset lite. Allt som allt slutade väl fikat på runt 600-700. Klänning ärvde vi efter min lillasyster. Kyrkan va gratis. Inbjudningskort med kuvertet å portot, ca 400, sen tackkort ungefär samma summa. Men som sagt de går ju få billigare å helt klart dyrare. Vi bjöd både släkt å vänner, slutade på runt 60 bjudna, hälften kom (sambon ha en del kusiner med familjer som många inte kom där av att de blev så pass många bjudna). Tillkommer å drygt 400 för inköp av nya klä

2013-05-21
ica_86
ica_86

Det kan nog variera väldigt kraftigt. Själva dopet är gratis om man har det i din egen församling. Så är det hos oss iaf. Annars är jag inte helt säker på hur det är utanför sin egen församling. Vårat dop ser ut så här ungefär:

Kyrka: 0kr
Församlingshem: 0kr
Smörgåstårta 20 pers: ca 200kr ( mormor gör)
Tårta 20 pers: ca 120kr (moster gör)
Övrigt typ kaffe, te, servetter osv: ca 100kr

Dopklänningen är inom familjen så 0kr.

Om du beställer tårtor mm så sticker ju priset iväg... Vi har valt att inte göra värsta grejen av det :)

Vi tänkte bara bjuda familjen först. Sen närmaste vännerna. Men det var svårt att dra gränsen för närmaste vännerna så det blir ändå runt 25 pers :)

2013-05-21
Iffe
Iffe

Kostnaden kan man nog lyckas hålla nere, men den frågan är svår att svara på, på rak arm.

Våra släkter är inte så stora, vi hade drygt 32 gäster. Kyrkan har ofta en lokal man kan låna utan kostnad - vi var dock i en gårdslokal, som inte heller kostade något. Vi serverade egengjord pastasallad, med dressning, bröd, smör, ost, dricka och kaffe. Bakade lite småkakor och köpte färdiga tårtor. Körde med engångstallrikar/bestick/glas/muggar osv. Dopklänning finns i släkten redan, vet inte vad en sån kostar om man måste köpa. Men säg att vi la kanske 2000-2500 sammanlagt.

2013-05-21
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...