App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

hyperemesis gravidarum

Jag lidet då av detta sedan några månader tillbaka. Ni som varit med om detta, hur har ni gjort för att klara av vardagen? Vad kunde ni äta? jag har testat postafen, lergigan 25mg och 50mg och nu går jag även på akupunktur. Det blev bättre under en veckas tid, men nu är det tillbaka igen. Kan inte äta något alls... är i v 19 och har fortfarande inte gått upp i vikt. men tappat 5kg vilket motsvarar nästan 10% av min vikt. Det enda jag får i mig är vatten och en frukt möjligtvis :/

2013-05-21
MillisG
MillisG

hmm.. jag får prata med min bm och se vad hon tycker.

2013-05-21
MillisG
MillisG

Om du läser FASS, kan tyvärr de flesta mediciner skada barnet. Enligt mina läkare jag hade på gyn och spec-mödra, måste mediciner användas i VÄLDIGT många år, innan det är tillåtet att ta bort denna varning. De poängterade också att riskerna för barnet är större om mamman lider av konstant vätske- och näringsbrist och går omkring med höga ketonvärden länge.

Under min senaste graviditet fick jag bäst hjälp av en kombination av kortison och ondansetron. Kortisonen behövde dock trappas ner och avslutas efter ett tag och då fick jag alltför ont i huvudet av ondansetronet, vilket en av tio får. Så på slutet blev det till att gå tillbaka till bland annat postafen. Lergigan Comp var jag ett tag uppe i att ta varannan timme, helt enligt läkarordination. Gissa om jag var halvt i koma?! Jag fick också en period dropp på sjukhus och en period dropp i hemmet. Det var faktiskt väldigt skönt när det gick att få till! Största fördelen med kombinationen dropp+kortison+ondansetron var, förutom då att jag inte kräktes så mycket, att jag inte kände mig alltför drogad, till skillnad mot med de flesta andra mediciner jag prövat.

2013-05-21
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

primperan vill jag helst inte ta eftersom det kan vara skadligt för bebisen, annars testar jag gärna vad som helst.

2013-05-21
MillisG
MillisG

Jag fick primperan enda som hjälpte gick från att kräkas 8-10ggr om dagen till 1-3

2013-05-21
xariz
xariz
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...