App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Foglossning/sjukskri​vning

Ni som gått med foglossning till läkaren och blivit sjukskrivna,har ni blivit sjukskrivna direkt eller är det en lång process?? Någon som haft foglossning där det går ner i baken och gör att benet domnar av?? Tacksam för svar! :-)

2013-05-21
iortiger
iortiger

Jag fick "bara" 50% för läkaren hänvisade till socialstyrelsen. Nej, jag behövde inte gå på kryckor, men fy vad ont jag hade. Blev en massa korttidsfrånvaro från jobbet ändå, då mitt schema inte gick att lägga bättre än att det blev en heldag hemma/vecka (utöver helg).

2013-05-23
ChildofJune
ChildofJune

Blev sjukskriven direkt på 100% i 2 månader! Återstår att se om fk godtar det! Känns lite drygt att gå hemma så länge men vad gör man inte för bebisen när man knappt kan röra sig!

2013-05-23
iortiger
iortiger

Realistmorsan problemet med detta är att vissa följer det medan andra inte gör det. Dessa läkare jag träffade följde det slaviskt medans bekanta och andra jag pratat med haft läkare som sjukskrivit 100% direkt och sedan har även försäkringskassan beviljat det. Antingen så får man följa det eller ändra på det för jag var helt knäckt efter mina läkarbesök, min enda tröst var att jag skulle gå på graviditetsledighet en månad senare. Tycker även att mitt arbete borde ha haft betydelse men det hade det visst inte. Jag hade inte kunnat vara snabb nog om det till exempel inträffat ett hjärtstopp, men det är skit samma för jag är ju i alla fall på jobbet...

2013-05-22
Jasie
Jasie

Jag träffade inga förstående läkare förra graviditeten. Jag behövde verkligen 100% direkt men de vägrade ge mig det. De sa att försäkringskassan absolut inte kommer bevilja mig 100% över huvud taget, 50 är vad jag kunde få. Möjligtvis kunde jag senare få 75% sjukskrivning, men bara kanske. Kålhuvuden!

Den här gången kommer jag inte att godta något sådant för det gick käpprätt åt skogen sist och nu har jag dessutom ett barn att ta hand om. Jag kommer alltså mer eller mindre kräva 100% om jag känner att jag behöver det.

2013-05-21
Jasie
Jasie

Jag blev halvtidssjukskriven direkt av läkaren på min MVC, sen sa han att det vara bara att höra av sig om jag blev sämre och inte kunde jobba alls. Så var där förra veckan då jag var i v 35 och då sjukskrev han mig ända tills jag ska föda. Så beror nog lite pp vilken läkare man får tror jag =) Har också foglossning där det går ner i rumpan & benen, även att det knakar i mig & låser sig ibland så jag får stilla en stund innan det släpper. Inget kul :(

2013-05-21
wieee
wieee

Jag blev sjukskriven på 50% pga foglossning i v 16-17 och jag jobbar i hemtjänsten där det är lyft och mycket promenader osv. Man börjar med deltidssjukskrivning sa min läkare och sen utvärderar man efter fyra veckor till ex.

2013-05-21
Kallunkan
Kallunkan

Jag blev helt sjukskriven och det gick fort med försäkringskassan men jag har nog haft väldigt tur

2013-05-21
FruP
FruP

Jag blev sjukskriven 25%, efter v. 20. Det var inga problem dock mycket papper hit o dit till försäkringskassan som strulade lite. Jag fick bara lite sjukskrivning eftersom min chef kunde ändra mina arbetstider och arbetsuppgifter så pass att jag klarade av att jobba fram till gravpenning. Min foglossning satt framtill så jag tyckte inte nåt bälte hjälpte. Nu, knappt 2 veckor efter förlossningen är all smärta borta! :-)

2013-05-21
beckusen
beckusen

Jag blev sjukskriven i v 22 då jag har svår foglossning mitt sitter i höfter, bäcken och rygg och det strålar ner i benen. Jag är nu i v 33 och det blir inte bättre

2013-05-21
FruP
FruP
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...