App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Få reda på könet?

Jag är gravid i v 20 och har varit på två ultraljud. Jag bad om att få veta könet på bebis båda gångerna fast tanten vägrade berätta. Bebis låg inte och knep utan låg liksom och la upp sig men ändå vägrade hon berätta. Mina kompisar som alla har gått på samma ställe har fått reda på könet så jag är väldigt besviken. Någon mer som blivit nekad att få veta kön?

2013-05-20
Kallunkan
Kallunkan

Jasie- Jag vet faktiskt att man inte utför UL bara för att se könet, men för vissa, som mig själv, är den en stor del utav UL. Sen får man ju ta resultatet med en nypa salt. BM har varit rätt på könet oss iallafall men jag tänkte i bakhuvudet att det finns en liten chans att det kunde vara fel. Jag älskar mina barn oavsett kön, och jag tror de allra flesta mammor gör det också.

2013-05-23
SandyMarie
SandyMarie

Ja visst är det. Det är ju inte för man gillar ena könet mer, jag älskar min bula oavsett om det är en pojke eller flicka, rent praktiskt vill jag veta bara.

2013-05-23
Kallunkan
Kallunkan

Gud vilket ruttet bemötande av bm som gjorde ul! Verkar finnas gott om såna. Jag förstår inte varför nån annan ska lägga sig i o tycka saker när man vill ta reda på kön. Det är väl var o en ensak. Jag lägger mig inte i folk som inte vill veta.. Alla har vi olika anledningar til varför vi gör saker och vill man och går det att ta reda på ska man få veta! Det tycker iaf jag.

2013-05-23
Kallunkan
Kallunkan

Jag är vecka 36 jag har varit på UL i vecka 17 vi vill gärna veta om könet men hon sa att hon är inte säker och vi fick inte veta vi blev faktiskt mycket besviken... Jag tror att när det är en tjej då vill BM inte berätta om det är pojke då säger dem... Vad tycker ni ??

2013-05-22
NasreenKohi
NasreenKohi
Barn på 2 år och 6 månader

Klart att man inte kan veta könet till 100, Vi fick reda på att det skulle vara en flicka med första barnet 80% säkert.., köpte en del rosa och flickigt, men tog även med mig ett set pojkläder/neutrala till förlossningen...Dem säger ju aldrig trots allt att de är 100 % säkra...Men andra var det en flicka till så då hade vi redan det mesta ... köpa enstaka saker bara, så för oss hade det inte varit några problem med pojke. 

Jag tycker iallafall att alla kvinnor och pappor har rätt till att veta könet om de vill. Man kanske ska sluta utföra RUL inom tidsgränser för abort. Som nån annan skrev så går ju många på RUL efter att man inte ens längre får göra abort...Så jag tror det handlar mycket om pengar...

2013-05-22
SandyMarie
SandyMarie

Jaha det visste jag inte. Kan inte förstå hur man kan göra nåt sånt :( ja alla jag känner har ju fått veta kön på rul, de har till o me letat efter det.. Besviken blir man!

2013-05-22
Kallunkan
Kallunkan

Ja jag förstår varför man inte kan eller vill berätta om bebis ligger konstigt eller så men lägger den upp sig så fint borde man få veta! Va ju i v 19 när vi va på rul så då kan man ju Inte ens görs abort. Fasen min va ju också liten , kanske skulle propsa på ett tul ;D fast iof är jag också liten så jag bör få liten bebis!

2013-05-21
Kallunkan
Kallunkan

Jag bor i Nyköping och där vägrade hon berätta men de andra kvinnorna som jobbar har tittat noga efter kön så jag hade grym otur med tant :/ närmsta stora stad är Stockholm eller kanske Norrköping men har inget körkort så känns ju lite knepigt att boka tid där! Jag vill veta könet så jag kan lära känna min bebis, och mycket för planerandets skull. Håller på o målar till exempel o letar vagn. Kul om man kan göra det personligt men får väl vänta och se.

2013-05-21
Kallunkan
Kallunkan

Jag är i vecka 20 nu och igår hade jag mitt andra UL. Båda gångerna har bebisen envisats med av avslöja könet! Barnmorskorna har varit fantastiska som kämpat i flera minuter och puffat till så han/hon byter ställning men nej inget ! Vi ska göra ett privat här i Sthlm för 350kr om fyra veckor och hoppas vi få en titt då :) sambon är mer nyfiken än jag

2013-05-21
VLupaca
VLupaca
Bebis på 8 månader

Vilken skillnad de kan vara på olika ul mottagningar. Gick själv i Nyköping där fick vi se våran bäbis i både 2D och 3D helt gratis och dom berätta könet för oss eftersom vi va så nyfikna så berätta bm hur dom såg skillnaden. Tjejers kön ser ut som två små kaffebönor så vi är 99% säkra på att vi kommer få en liten tjej i augusti :)

2013-05-20
Barafija
Barafija

det kändes viktigt på rul för mig och jag blev lite sne när det inte gick att se.. men nu när det bara är 15 veckor kvar så hade jag kunnat överleva utan att ta reda på det:p men eftersom svärmor är så snäll och betalar och det är ju alltid trevligt att se sin bebis:) plus att veta om det är en stor eller liten bebis:)

2013-05-20
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 9 månader

Skulle bli galen om min BM vägrade berätta könet om jag och min man vill veta. Det är vårat barn och min kropp. Herregud.

Jag ville veta könet för det hjälpte mig att knyta an till barnet på ett annat sätt, och för planering. Överraskning blir det ändå vid förlossningen för en helt ny individ som du aldrig träffat innan kommer ut. Det mest magiska någonsin oavsett om man vet könet eller inte!!

2013-05-20
SandyMarie
SandyMarie

Kallunkan: får man fråga vart den närmaste "lite större staden är? vet att mamma mia som vi ska till har mottagningar på lite olika ställen i landet..

2013-05-20
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 9 månader

Okej va härligt :) vi har nog ingenstans att göra ett betalul i min stad tror jag inte :s

2013-05-20
Kallunkan
Kallunkan

min svärmor ska betala ett extra ultraljid för hon är mer nyfiken än oss;) vi gör det på en privat klinik:) så det blir som ett tul. kostar 500

2013-05-20
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 9 månader

Den här barnmorskan va väldigt torr och tråkig och gjorde våran upplevelse till en medioker en :/ mejlade landstinget om hennes bemötande och angående könsbestämning och de sa bara att det ingår inte om man inte kan se för barnet ligger i konstig vinkel. Men den gjorde ju inte det, den la upp sig så fint och jag fattar mig inte på hur man ser nåt. Mycket tråkigt! Kan man på nåt vis boka ett extra för att kolla kön?

2013-05-20
Kallunkan
Kallunkan

hos oss sa dom att dom gör de vanliga undersökningarna först sen om det finns tid över så kollar dom kön:p vi hade oturen att våran lill* knep så bm kunde inte se:p

2013-05-20
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 9 månader

När jag var gravid för ca 2½ år sedan så stod det faktiskt på informationsbroschyren att de inte tittar efter könet vid rutinultraljudet, då det inte är undersökningens syfte. Nu denna gång stod det att de kan titta om det går att se. Vi fick också frågan vid ultraljudet om vi ville att hon skulle se om det gick att se, men avböjde.

Vet att det råder delade meningar bland barnmorskor om det där, så även om du varit på samma ställe som andra, kanske du hade oturen att få en omodern barnmorska... Har ni någon patientnämnd där du bor? Tycker du ska ringa dem.

2013-05-20
ChildofJune
ChildofJune

Nej absolut inte. Vad i hela friden var hon för någon barnmorska? Kan dem verkligen neka till det? Vi ville veta könet och fick självklart noga genomsökt vad det var för kön. Vad tråkigt att det blev såhär för dig :S jag hade blivit jättebesviken.

2013-05-20
Bouzidi
Bouzidi
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...