App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

hjälp :'(

Jag ska ha barn i augusti och mitt ex som är pappan till barnet har nu sagt att han vill ha delad vårdnad. Saken är den att mitt ex har ett förflutet i knark och brott samt stora alkoholproblem och jag vill verkligen inte ge min dotter den sortens pappa. Vill egentligen ha ensam vårdnad över henne. Hur stor chans har han att få delad vårdnad över vår dotter? Måste tillägga att han både studerar väldigt mycket och sedan jobbar med festivaler sena nätter och reser bort ofta med jobbet. Jag har inga tidigare problem med knark samt alkohol då jag aldrig testat något av det och aldrig gjort något brott ... aldrig! Snälla svara någon. Detta är i mitt huvud konstant ... vill ge min dotter ett bra liv , hoppas någon kan ge mig ett svar... :'( vill inte behöva ha dessa frågor i huvudet hela tiden :(

2013-05-20
ungmamma1994
ungmamma1994

Ja, är du förälder på papper så är du underhållaskyldig vare sig de har gemensam vårdnad eller mamman har ensam vårdnad. Så länge man inte har varannan vecka...då är det ju lika. Gå alltid genom försäkringskassan, annars blir det bara problem!

2013-05-21
cammiz84
cammiz84
Barn på 3 år och 6 månader

Måste man inte betala underhåll oavsett om man har vårdnaden eller inte? Är man förälder på pappret så är man väl underhållsskyldig?

2013-05-20
Iffe
Iffe

Han kan kräva ett faderskapstest och därefter få sitt namn på pappret så det löser inget. Barn har rätt till en pappa, om inte nu så senare. Det du kan göra är att gå till en familjerätt/socialen och prata med dem redan nu. Förstår din oro och hade kanske inte känt mig så trygg heller. Jag och min Fd separera när dottern va knappt 1 år och ja hade henne själv fram till 3 åra ålder, innan dess rekommenderar de inte varannan vecka. Pappan mogna och idag när min dotter är 6 år så älskar hon sin pappa över allt annat och tvärtom:-) Så alla kan förändras. I början brydde han sig inte så mycket, han va knappt hemma när vi bodde ihop och hade fuffens för sig. Ta hjälp av föräldrar och vänner som stöd:-) Hoppas allt löser sig, njut av din graviditet och barnet:-)

2013-05-20
cammiz84
cammiz84
Barn på 3 år och 6 månader

Skriv inte på några faderskaps papper så kommer du ha hela vårdnaden, om du inte är beroende av underhållet vill säga..

2013-05-20
anjerska89
anjerska89
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...