App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

förlossningssmärta

Alla mammor beskriv den sortens smärta ni kände under förlossning! Ett tryck? Brännande känsla? Berätta gärna smärtan ni hade under de olika faserna! Nyfiken!

2013-05-18
ungmamma1994
ungmamma1994

Jag tyckte inte det gjorde ont alls. Jag satt och fjanta mig va inne på mobilen fram tills det va dax att krysta. Inte heller då gjorde det ont tycker bara att trycket neråt va väldigt obehagligt. Kändes som att man bajsar på sig. Mellan alla krystvärkar så somnade jag till för jag va så jäkla trött. Gick hemma i 37 timmar med värkar innan jag åkte in samma dag som jag valde att åka in så stod jag på jobbet. Men ont tyckte jag inte att det gjorde. Smärtan är ju olika för alla samt förlossningen :)

2013-05-19
Anka87
Anka87

å ja tyckter absolut smärtan är hanterbar! Jag har haft ondare. Det som gjorde ondast var väl just när bebisen ska ut men fram tills dess så skulle jag säga att det var en 5 på smärtskala 1-10..
å vid själva krystandet kanske det maxa på en 8a

2013-05-19
osisen
osisen

Det sved å brände när huvudet skulle ut annars kändes det mest som att man va jääääävligt bajsnödig å hade världens magknip..

2013-05-19
osisen
osisen

Jag måste hålla med föregående om att det är en hanterbar smärta.
Min förlossning gick väldigt fort, vattnet gick och värkarna kickade igång ganska omgående,
det kändes som att hela jag var ett enda sendrag!

Det gör ont, väldigt ont, men samtidigt så får man ju en belöning för smärtan.
Jag försökte tänka "håll ut, när den här värken är över kommer den inte igen, en värk närmare slutet"  :)

2013-05-19
Elinkl
Elinkl

Svårt att beskriva. Känns ju olika för alla också men för mig har det känts som världens värsta mensvärk blandat med att alla muskler runt hela magen, både invändigt och utvändigt, drar ihop sig. Tycker inte det kändes olika under öppningsskedet förutom att det kanske blev en aning mer intensivt på slutet. Krystvärkarna känns mkt riktigt som om man behöver gå på toa. ;) Man känner verkligen hur nåt stort trycker på och vill ut och precis när huvudet ska ut bränner det väldigt mkt eftersom huden sträcks ut så otroligt mkt.
Sen ska du inte bli rädd av vissas berättelser om hur ont det gör. Alla får inte lika ont! Jag har aldrig känt att det varit för mkt eller att jag inte står ut och vill dö och allt annat som folk säger ja, det gör väldigt ont men det är en väldigt annorlunda smärta och jag tyckte att det var fullt hanterbart med bara lustgas. Jag har tre barn.

2013-05-19
mickelina81
mickelina81

Sonen e snart 5 månader å har glömt hur de kändes. Jag vet att de gjorde ont men att försöka komma ihåg hur pass ont de gjorde kan jag inte. Första månaden sa jag att jag aldrig mer skulle föda vaginalt för den smärtan vill jag aldrig mer uppleva å den lär jag heller aldrig glömma. Nu sitter jag redan å funderar på när de blir dags för en till =P Men de jag kan komma ihåg e att jag blundade hela tiden för de fanns ingen ork i mig att få upp ögonen för smärtan tog över allt. Min förlossning gick fort, efter första värken som bara kändes som lite molande mensvärk så va de plötsligt pangbom konstant smärta. Hade värkar som löste av varandra utan vila. Grät i bilen på väg in till förlossningen å när jag klev ur bilen så öppnades inte ögonen igen fören jag fick epiduralen. Då va jag plötsligt människa igen å kunde prata å va trevlig å faktiskt njuta av spänningen å längta efter den lilla som när som helst skulle komma ut. Sen kommer jag ihåg att jag inte tyckte om att man tog i mig, smärtan va så påträngande att jag inte klarade av att man rörde mig alls å de fick barnmorskan å sambon höra varje gång nån la en hand på mig "RÖÖÖÖR MIG IIINTE". Men trots smärtan så finns de dom roliga stunderna, å de e de jag kommer ihåg bäst. Precis när jag skulle få epiduralen å låg på sidan med sambon framför mig så får jag krystvärkar, så jag börjar krysta (vilket kändes som en befrielse att kunna göra nåt med värkarna). Då frågade sambon va jag gör, då viskar jag till honom "jag kryyystar". Ville inte att barnmorskan eller narkosläkaren skulle veta för jag va så rädd för att inte få den befriande epiduralen.

2013-05-19
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 4 månader

Fick bara ont när ungen började krona tills han var ute. Innan dess rullade jag runt på en pilatesboll och larvade mig med gubben, blåste upp ballonger av handskar och annat fånigt. Men fy i helvete, den korta stund det tog för sonen att komma ut gjorde så gudförjordat ont att jag bad sköterskan ta livet av mig en liten stund

2013-05-19
Bursjoeoe
Bursjoeoe

Min förlossning gick hyfsat fort.. Som ja skrev minns ja mest ryggsmärtan som var fruktansvärd.. Hann inte få mer smärtlindring än lustgas.. Minns ja bad om petidin.. Vilket ja inte fick.. Så tyvärr ska man ju va beträdd på att man inte kan ta den smärtlindring man vill..

2013-05-18
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

En kniv i varje ljumske, när jag rörde på benen vart det 10 ggr värre. Tog epidural och ALL smärta försvann, kände inte ens nåt tryck

2013-05-18
AnnaA86
AnnaA86

Hugg i magen.. Och att jag trodde ryggen skulle gå av på mitten..!!!! Ja d e ryggen ja minns mest..

2013-05-18
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

Mensvärk ggr 100. Kändes som man sket på sig. Annars kändes de inte mer

2013-05-18
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...