App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kamomillte till spädis?

Min lilla 5 veckors son har magknip o jag har fått tips om att ge en liten mängd kamomillte varje dag för att hjälpa magen på traven. Jag är osäker på om jag vill ge min bebbe annat än bröstmjölk/ersättning. Är det någon som har provat kamomillte och att det har hjälpt?

2013-05-18
Adde86
Adde86

vi blandar dotterns medicin med vatten 15 ml 2ggr dag och överläjaren sa att det inte var någon fara...

2013-10-10
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 9 månader

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-10-10
lillalelin
lillalelin

Den information som vi fick av barnläkaren på barnakuten då vi var där, var att spädbarn under 6 månader definitivt inte ska ha vatten, då det späder ut näringsbalansen i kroppen och barnet kan få problem med njurarna. Bröstmjölk och ersättning täcker det vätskebehov de har innan halvåret.

Vad gäller om det är farligare än mediciner har jag inte uttalat mig om.

2013-10-10
ChildofJune
ChildofJune

Varför ska man inte ge spädbarn vatten? Tror knappast att det är farligare än mediciner?

2013-10-10
lillalelin
lillalelin

Ja, det måste vara ett riktigt påhopp när människor hänvisar till barnläkare och medicinska skäl till varför barn under 6 månader inte ska ha vatten. Jag förespråkar definitivt inte mediciner, men litar på att de vet vad de talar om inom barnmedicinen.

Tycker Adde86 har en sund inställning, oftast är det en period som går över av sig själv. Alla barn har problem med magen till och från och det är fullt normalt. (Självklart finns det de som får stora besvär och behöver annan hjälp).

2013-10-10
ChildofJune
ChildofJune

Min son fick te varje dag i två mån. Han mådde mycket bätre då.

2013-10-10
hanifa247
hanifa247

Jag ger min son som är 5 veckor 2-3 teskedar komomillte några dagar i veckan för hans mage krånglar också med massa gaser och magknip men så fort jag ger han tet så blir han en helt annan bebis och mår jättebra och efter någon timma så säger det poff i blöjan ;)

2013-10-10
Ardijana
Ardijana

Nja, men testa att själv dricka rött te om du ammar! Det går över i bröstmjölken och verkar lugnande för magen. Helt suveränt är det. Jag drickerer det varje morgon nu och det gör stor skillnad.

2013-06-11
Mikka85
Mikka85

Ok. Har frågat min bm men hon kunde inte svara på den frågan. Vi har provat minifom men d har inte hjälpt. Har köpt semper magdroppar o ska prova om d hjälper istället men d har än så länge inte gett nån direkt verkan vad jag märkt. Sen säger alla att barn i denna ålder har gaser o magknip då de fortfarande utvecklar tarmarna. Så jag frågar mig själv oxo hur mkt jag borde trixa m hans mage eller om jag bara ska låta d gå över av sig självt. Men vill ju inte att han ska ha ont :( usch. D e inte lätt :/

2013-05-18
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...