App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Funderingar

Attans så mycket funderingar som skenar genom huvudet när man är gravid. Vad man ska ha för vagn, måste vi köpa ny bil, vart ska vi ställa sängen, bygga om bygga ut köpa nytt hus, säkerhetsanpassa mm. Allt sånt förutom allt som rör barnet och graviditeten, pojke/flicka, förlossning, smärta, blödning, foglossning, karpaltunnel, sparkar, magen. Inte undra på om man är förvirrad ingen borde behöva jobba som gravid :D

2013-05-17
Helbeng
Helbeng

Grejen med bilen för oss är att Ford har byggt en puckad bil där kofångaren bak lutar inåt så vi får inte upp bagageluckan på vintern ;) ett måste med barnvagn

2013-05-18
Helbeng
Helbeng

När jag fick min tjej som svar är 4 år så köpte jag allt långt inan hon skulle komma. Men med våra tvillingar så tog vi det lugnare. Fast byta bil fick vi göra för 3 barn på rad i den lilla bilen vi hade då gick inte. Barnvagn köpte vi 1 månad innan.

2013-05-18
Jennyelbl
Jennyelbl

det är ju kul att planera också;-)

2013-05-18
Tummetott
Tummetott

Vad klokt ni tänker och hur mycket tänker att jag ska ta en sak i taget så är där 44000 tankar iaf :P

2013-05-17
Helbeng
Helbeng

Känner igen mig. Man vill så himla mycket. Ta en sak i taget. Ambitionerna var väldigt höga i början har jag märkt, och sedan går tiden och man inser att man inte hunnit med något alls. Man vill inreda babylyan, och sy egna kläder och kuddar mm mm mm. 

Tänk igenom det viktigaste: Barnvagn som kan behöva beställas 8 veckor i förväg. Babyskydd, så att det finns när ni ska hem från BB. Skötbord verkar oundvikligt;-) Några amingskläder kan nog vara bra att ha i början. Spjälsängen kanske inte kommer att användas de första månaderna, så det kanske kan prioriteras ner. Och barnsäkring tror jag blir aktuellt först när de börjar gå eller åtminstone krypa. Du har gott om tid. Fixa hem lite blöjor när det börjar bli dags så ni slipper åka till affären direkt. Ta det lugnt och känn efter vad som är viktigt. Och använd din partner också:-)

 

Lycka till

2013-05-17
Tummetott
Tummetott

Min stora blir 3 år i sommar och vi har knappt säkerhetsanpassat alls, har satt en grind i trappan upp men inget mer, dock är hon en sån smo inte är så jobbig på sånt, trots att hon pillar på typ allt.. Får se hur lillan blir, hur mycket vi måste komplettera :) Vi har tagit det lite som det kommer, känns lite onödigt att köpa en massa saker som man kanske inte behöver..

2013-05-17
Yrwen
Yrwen

Många saker hör ju lite ihop också. Bil och basrnvagn tex, man kan ju provköra och provlasta i en butik. Man kan välja en vagn som fpår plats i bilen eller byta bil och välja den vagn man vill ha.

2013-05-17
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...