App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Babyskyddet i baksätet?

Planerar att ta bort krockkudden i passagerarsätet då vi ska ha barn om ca 1 vecka... Dock kostar det lite, och vi är ju som ni förstår lite sent ute som vanligt.. Frågan är om det funkar att ha bebisen i baksätet i början? Då vi åker alla tre funkar det ju såklart, men när man åker ensam som vuxen, är det stor nackdel? Erfarenheter?

2013-05-15
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 37

Spara de pengarna och ha bebisen i baksätet, har även hört att de ska va säkrast! :) lycka till med den lille :)

2013-05-17
Gabriiellla
Gabriiellla

Min första satt fram tills han fyllde tre år, då kom lillebror som nu har suttit fram i två år. Jag har provat korta perioder att ha dem båda bak men tyckte det bara var jobbigt. Men det beror nog på hur mkt och länge man åker bil.

2013-05-17
emcb
emcb

Verkstaden sa att de var tvungna att eftermontera nyckelavstängning i instrumentbrädan, byta bälte och programmera bilen. Det är nog väldigt olika på olika bilar, vissa har ju redan nyckelavstängning, då kan man nog t.o.m. göra detta själv. Men nu provar vi som sagt baksätet! Hoppas bebisen kommer snart, går in i v 40 idag :)

2013-05-17
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 37

Fast jag har vänner osm ville koppla ur airbagen och då auktoriserad märkesverkstad rekommenderar de att ssätta stolen bak då krockkudden kan lösa ut så länge den sitter kvar...

2013-05-17
Yrwen
Yrwen

Hej,

Jag tror inte ni i vilket fall behöver ta bort krockkudden. Det är totalonödigt. Det ni måste göra är att se till att koppla ur den. Det låter väldigt dyrt om det skulle kosta 10 000 att få dem att lossa på några kablar.

2013-05-17
Tummetott
Tummetott

Mitten bak är den säkraste platsen i en personbil om den platsen har trepunktsbälte enligt bilbesiktningen. Därför o pga av alla ovan bända skäl så har vi haft babyskydd och bilbarnstol mitten bak! Bra också när vi är fler vuxna som åker ihop!

2013-05-16
CeciliaEA
CeciliaEA

Biltemaspegeln har vi mycket bra och prisvärd. Jag åker ofta långt och då är det skönt att titta lite på honom

2013-05-16
Idussen
Idussen

Ok, ska kolla efter spegel på biltema, de har ju det mesta där :) Fick nu reda på att det skulle kosta 10.000 kr att ta bort den, så det känns väldigt värt att prova baksätet först! Och åker vi längre sträckor är vi ju två vuxna med, iaf nu i början.

2013-05-16
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 37

Vi har haft babyskydd OCH britax multi tech (bakåtvänd, en av de största på marknaden) BAK samtidigt i samma bil och både jag (176) och maken (186) sitter bra i fram, båda platserna.. Så att det inte går att jha flera bakåtvända i baksätet är skitsnack!

Svärföräldrarna åkte på semester med två st multi tech i baksätet, utan problem, de är väl runt 170-175 båda två...

2013-05-16
Yrwen
Yrwen

Tack för alla svar! Ja då kanske vi ska spara på de tusenlappar det kostar att koppla ur den... Det här med spegeln, har ni som haft det fixat till ett hemmabygge där, eller finns det färdiga för ändamålet? Kan kännas bra att bara slänga ett öga iaf tänker jag...

2013-05-16
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 37

Jag har alltid haft sonen i fram, tycker det har vart bäst både när man är själv och nån åker med. Sonen har alltid skrikit dom gånget vi satt honom i bak i babyskyddet, vill gärna se nån eller ha någon nära hela tiden.

2013-05-16
jessicamalin
jessicamalin

hur få man plats med bilbarnstol bakom mannen som är 190 lång? en stol fram å en bak, baby fram o 1.5 åringen bak.... hade gärna vilja båda bak men icke

2013-05-16
lelin83
lelin83

När jag skulle läsa på om säkerhet med barn i bilen så stod de att många tror att man tappar koncentration å körningen om man har barnet fram bara för att man kanske ska he nappen eller nåt, men egentligen e de tvärtom. Man tappar mer fokus på körningen när barnet är bak när man e ensam i bilen för man kan inte se barnet ordentligt eller hjälp på nåt sätt när den blir ledsen, tankarna går åt till de istället för om man hade barnen fram å såg de hela tiden, plus att barnet ser dig. Tappar barnet nappen kan man lätt stoppa den i munnen igen vid nästa rödljus t.ex. Man kan skaka lite på babyskyddet för att lugna barnet också, de e svårt att göra de när barnet e bak. Min erfarenhet e att de va lättare att ha honom fram. Jag testade ha honom bak i början för jag trodde att de va säkrast, men han skrek nästan varje gång, å plötsligt blev de helt tyst, då kom dom där tankarna "slutade han andras nu, lever han?" Sen tyckte jag heller inte om att veta att han varje gång skrek sig till sömns. Började ha honom fram å de gick så mycket smidigare för oss, han såg mig å va lugn. När han gnyr eller gnäller nu e de oftast för att nappen trillat ut å de e lätt att ploppa in den igen vid nästa rödljus eller bara skaka lätt på babyskyddet. Så min erfarenhet har varit att både jag å barnet e lugnare å mår bättre av att se varandra.

2013-05-16
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 1 månader

Vi har sonen bak och har haft det hela tiden funkar perfekt nu gillar han att åka bil så är aldrig några bekymmer och som föregående sa man tappar mer koncentrationen om den sitter fram jag var skeptisk i början men det är jättebra har en liten spegel så jag kan kika lite i ibland :) spara pengarna på annat istället man vill ju gärna ha krockkudde sen igen

2013-05-15
Idussen
Idussen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...