App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ingen bebis än...har jag värkar?

Var inne på fl igår på v 42+0 och fick fram till 42+6 på mig att föda utan igångsättning. Jag var redan öppen 3 cm och hade 1 cm tapp kvar. Det gjordes en hinnsvepning och den satte igång rejäl mensvärk bak i ryggen och i nedre delen av magen, som höll i sig hela dagen och då kom till och från. Jag har även ibland kännt att hela magen spännts och tryckt lite nedåt. Försökte klocka lite igår kväll och tyckte då se ett mönster på 7 min mellan ungefär. Men jag vet ju inte om det är värkar jag har?! Eller om det bara är latensfasen fortfarande... Jag har ju inte särskilt ont. Nu har sambon åkt till jobbet och har 2 timmar kommunal resa hem igen, så jag är lite nervös över att jag ska missa när det verkligen är på g och att bebis bara ska komma helt plötsligt. Hur har ni kännt att det varit värkar och inte bara mensvärk???

2013-05-15
Hnoss
Hnoss
Barn på 2 år och 11 månader

Grattis!

2013-05-22
cammiz84
cammiz84
Barn på 3 år

Grattis! !

2013-05-22
osisen
osisen

Nu är han här vår lilla pojke :) Den 18/5 kl 10:29 föddes han, drygt 22 timmar efter att jag blev igångsatt genom att man tog hål på fosterhinnorna så att vattnet gick. Det var en relativt stor pärs att få ut honom. Han vägde 4290 gram, är 54 cm lång och med ett stort huvud på 38 cm. Blev sugklocka på slutet då jag var helt slut och hans huvud satt lite på snedden och var svårt att få ner. Sprack ordentligt, förlorade 2 liter blod, syddes på operation. Men ögonblicket då han kom upp på mitt bröst var magiskt och nu är vi här hemma och det känns helt overkligt :)

2013-05-22
Hnoss
Hnoss

Inne på koll idag...bebis mår bra, ctg visar att jag har sammandragningar oftare än i förrigår, är dock öppen lika mkt fortfarande. Fick en ny hinnsvepning och har fått bra mkt kraftigare sammandragningar efter det. Så nu hoppas jag verkligen att det fortsätter åt det hållet och inte lugnar ner sig igen! Läkaren vi fick träffa idag hade inte riktigt samma syn på saken när det gällde att få vänta tills v 42+6. Hon vill att vi ska komma in imorgon och få hinnorna spräckta för att sätta igång mer effektiva värkar. Lite konstigt tycker vi att hon kör över en mer erfaren läkares åsikt när vårt barn mår toppenbra fortfarande.... Jag hoppas jag hinner komma igång av mig själv innan imorgon så vi slipper fundera på igångsättning ;)

2013-05-16
Hnoss
Hnoss

Tack BiancaT :)

2013-05-15
Hnoss
Hnoss

Ska precis ut och gå en prommis i det fina vädret :)

2013-05-15
Hnoss
Hnoss

Tack kanterud! Då känner jag mig inte helt ensam...det kan alltså öppnas utan att man har superont. Jag tror också att bebis snart är hos oss :) Ska in på koll på fl imorgon bitti om jag nu inte behöver åka dit tidigare än så.

2013-05-15
Hnoss
Hnoss

Jag förstod inte alls att det var värkar förrän jag ringde fl och undrade varför det gjorde ont. De tyckte jag skulle komma in och när jag en timme senare kom dit var jag redan fullt öppen. Men på väg dit hade jag väldigt ont och då förstod jag att det var värkar, innan kände jag bara som mensvärk som du säger. Men det tog bara tre timmar från det att det började göra ont tills sonen var ute så det är väldigt olika hur fort det går. Jag tror ändå att du får träffa ditt barn alldeles snart!

2013-05-15
kanterud
kanterud

Tack beckusen :) Om jag hade velat så hade jag blivit igångsatt igår. Men tillsammans med läkaren så bestämde vi oss för att vänta lite... Jag känner ju att det är på g och det bästa är ju om det kan starta naturligt. Läkaren höll med och gick med på att låta mig vänta tills på måndag, men med kontroll varannan dag inne på fl :)

2013-05-15
Hnoss
Hnoss

Min syster är hemma idag och bor bara 50 meter ifrån oss :) Tack och lov!

2013-05-15
Hnoss
Hnoss
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...