App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

En lugn stund innan sömn

Varje kväll samma tid la jag en nöjd och nymatad Ebba i sin egen säng. Har sedan bara suttit tyst bredvid i ett kolsvart och svalt rum och tittat när hon somnar. Idag 2,5månad gammal så börjar hon att klia sig i ögonen vid cirka 19.30. Då byter jag blöja,matar henne sedan lägger ner henne i spjälsängen och smyger ut. Sedan somnar hon nästan direkt och vaknar varje natt runt 4.00 och vill ha blöjan bytt och få lite mat. Allt detta gör jag utan att prata med henne eller tända någon lampa. Efter cirka 10min sover hon igen och vaknar vid 7-8 på morgonen. Den rutinen har jag kört med i cirka en månads tid, och tiderna slår nästan aldrig fel idag. Hon har aldrig sovit i våran säng,utan har alltid sovit i egen säng. Har så fort hon somnat i min famn eller på en filt lagt henne i hennes egen säng. Tror att hon känner en trygghet i sin egen säng och därför känner sig lugn att somna själv. I sängen ligger också alltid hennes vänner minikanin och kossan och väntar på henne ;) rutiner,lugn o ro, "sovkompisar" (gosedjur som hon har i sängen när hon ska sova) och en trygg plats tror jag är knepet för att få dom små att vilja sova i sin egen säng.

2013-05-14
Ebbasmamma
Ebbasmamma

Ebba med ! Hon sover också lite lätt bara från tidig morgon, hon ligger och pratar o har sig. tillsist får hon nog på sin trötta mamma och övergår från prat till skrik och vill upp o gymma ;) det är så skönt när man börjar få in rutiner!! Gud så skönt ! Hon sover något längre när hon får ligga ute i vagnen. Men eftersom hon är varm som en kamin jämt så ser vi alltid till att sovrummet är svalt, då sover hon jättebra. Är vi ute o far på stan till exempel så sover hon i princip hela tiden.

2013-05-20
Ebbasmamma
Ebbasmamma

Okej låter som våra morgnar typ :) Elias vaknar vid 7 (är dock oftast vaken och sover i perioder från typ 04), men vid 7 prick går vi alltid upp och då lägger jag han i sitt babygym ca 30 min medans jag går och plockar i lägeneten och fräschar upp i sovrummet från natten. Nu de senaste dagarna har han sovit mycket bättre än förra veckan, sov 07.15-01.10 i sträck inatt, skönt :) sover Ebba ute eller inne på dagarna? Min har aldrig sovit inne på dagarna så jag hoppas det fortsätter gå bra att sova ute ;)

2013-05-20
almerika87
almerika87

Haha vad sött ! Ebba är snart 3 månader men har inte lärt sig att vända sig ännu :) just dags rutiner har vi tyvärr inga vi heller, ända rutinen vi har är att när vi går upp på morgonen så sätter jag henne i babysittern, och där sitter hon cirka en halv timma sedan vill hon ha mat sedan sova nån timma till :) hon sover mest korta stunder så det känns som hon är vaken i princip hela dagen, dock är hon för det mesta nöjd

2013-05-17
Ebbasmamma
Ebbasmamma

Vi har också trygga och mysiga godnattrutiner med vår kille och han somnar alltid utan protet vid 19-19.30 ca. Men han vaknar oftast senare runt 22-23 nu mer, antingen för att han har massa gaser som behöver komma ut eller för att han ligger konstigt (har börjat lära sig rulla runt och det är favoritintresset nu, så han ligger oftast med huvudet vid långändan haha). Hur gammal är din? Vart sover hon på dagarna och hur? Tänkte om du har några bra tips där för just nu är hans dagssömn helt upp och ner och det påverkar också hans nattsömn ;/

2013-05-16
almerika87
almerika87

Kör ungefär likadant, men min bevis blir vansinnig när nappen åker ut. Så brukar bli lite spring fram och tillbaka..

2013-05-15
Hannis89
Hannis89

Självklart är det så också ! :)

2013-05-15
Ebbasmamma
Ebbasmamma

Kan också bero på vilket barn man har ;-) mitt första barn var precis som ditt men inte mitt andra, trotts samma rutiner så fungerade inget som fungerade på storebror!

2013-05-15
emcb
emcb

👍👍👍👍👍👍👍👍

2013-05-14
Smultronkyss
Smultronkyss
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...