App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sex sätta igång det?

Kan sex sätta igång förlossning? Aldrig fattat det där. Ena stunden hör man att det är okej att ha sex under grav, sen att sperman kan sätta igång det, även sexet. Har haft sex hela grav hitills men nu när det närmar sig (v35) så börjar man ju tänka igen. Sätter igång eller ej? Får alltid sammandragning efter sex. Han kommer dessutom i mig oftast.

2013-05-14
Smultronkyss
Smultronkyss

JAg tror att det kan sätta igång värkar och hjälpa till att sätta igång förlossningen om barnet är moget att komma ut. Vi hade sex genom hela graviditeterna och oftast (som er) så kom han i mig också. Men detta kändes inget förräns i v 38, då hade vi sex på kvällen o efter det stratade mina sammandragningar och dagen efter så föddes vår lilla flicka, 2 veckor innan bf. Jag tror starkt att det var sperman som hjälpte till där!

2013-05-15
SandyMarie
SandyMarie

Tack för svaren! Fortsätter som innan få! ;) skulle bebben vilja komma nu är det ju ändå ingen katastrof :) kan däremot säga att inatt(efter sex igår kväll) har jag haft kraftiga förvärkar regelbundet heeela natten, inte kunnat sova. Hemma och vilar idag!

2013-05-15
Smultronkyss
Smultronkyss

Bebis bryr sig inte om vad man än försöker göra. Den kommer när den känner sig redo!
Annars skulle sex och allt annat som påstås sätta igång förlossningen, vara förbjudet under graviditeten.

Men just att du får sammandragningar efteråt är antagligen för att det skumpar lite väl mycket ;) Det gjorde det för mig med, så vi fick sluta att ha sex när jag var i 7:e månaden för att det gjorde så ont! Men det satte aldrig igång förlossningen, för den satte igång sig själv 12 dagar innan bf :)

2013-05-15
xLillaMy
xLillaMy

Min BM (rätt ung) sa att om man har lite hårdare sex så mannen kommer åt att reta 'tappen' så kan de börja starta. Men är ingenting somr säkert. Men jag & sambon provade med lite hårdare sex runt 22, fick värkar på natten runt 01, dottern föddes 12,54 dagen efter. :D lycka till!

2013-05-15
Hannis89
Hannis89

Jag har frågat en barnmorska om detta och fick till svar att det är vetenskapligt bevisat att sperman sätter igång det (hur minns jag inte), men man måste komma upp i offantliga mängder på en gång, mannen måste komma ca sex gånger ganska tätt och det är det nog inte många som klarar...

Angående om själva akten sätter igång vet jag inte. Jag och min sambo hade sex genom hela graviditeten, sista gången var i vecka 40 och några få timmar senare satte värkarna igång. Men jag tror att det beror på att det var dags helt enkelt, att det hade kommit igång även utan sex.

2013-05-14
Jasie
Jasie
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...