App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Känner mig hemsk..

Måste få skriva av mig. Precis varit på bvc och vägt och mätt min lilla kille (3,5 månader..). Fick veta att han inte ökat tillräckligt i vikt, och att jag måste börja tilläggsmata honom. Har helammat fram tills nu och gärna fortsatt till 6mån. Känns som jag gjort något fel. Ätit/druckit dåligt eller något sådant. Lillkillen går inte hungrig. Äter, sover och är en väldigt glad liten bebis. Han går bara inte upp i vikt. Jag är jätteledsen nu och kände bara att jag behövde skriva av mig lite..

2013-05-13
MariaStenman
MariaStenman

Kan nu meddela att grynet ätit gröt (börjar med smakisar för att sedan öka) i 4 dagar. Målet är att vi ska ge honom ett helt mål om ca en vecka. Han mumsar med god aptit och tycker det är supergott. Pratade med bvc så nu känns det bättre. :) Tack för alla råd och peppningar!

2013-05-17
MariaStenman
MariaStenman

Vid 3 månader brukar man få en amningspuckel. Hade jag varit du hade jag bett dem titta på WHOs tillväxtkurva istället (som är baserade på enbart ammade barn). Om du har is i magen och ammar på kommer det nog ändra sig om någon vecka.

2013-05-13
jika686
jika686

Det visste jag inte. Tack! Känns lite bättre nu. Vet ju att det egentligen inte är fel på mängden mat utan på näringen. Ska fortsätta amma men byta ut ett mål mot havregröt. :)

2013-05-13
MariaStenman
MariaStenman

Det är inte ditt fel så den tanken ska du släppa helt. Visste du att man började med smakisar vid tre månaders ålder förr? Nu visade sig visserligen att det ökade risken för matallergier, men det tyder ju också på att man upplevde ett ökat matbehov, eller hur?

Jag hade också svårt att få min son att öka i vikt ett tag, trots att han hade åldern inne för smakisar och vi fick tillsätta extra matfett utöver det man ska ha i.

2013-05-13
Levena
Levena
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...