App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sjukskriven?

Är det nån som är sjukskriven/har varit sjukskriven sista tiden innan bf? Vad har ni blivit sjukskrivna för? Jag är så extremt trött och min kropp KAN inte klara av jobbet. Har sökt gravidpenning men är orolig att den inte kommer hinna bli klar, då jag skickade in sent och fattade typ inte vad jag fyllde i :S Finns det möjlighet att sjukskriva sig istället? Eller måste jag gå på jobbet och ha det såhär??

2013-05-12
1katarina1
1katarina1

Ja jobbar i butik å har blivit beviljad hel gravp 2 av 2ggr. Ja skickade in en a4där ja beskrev en arbetsdag å va den innebar å sen fyllde ja i alla lyft å hur tungt osv

Det e viktigt att man fyller i rätt å beskriver ordentligt för det är ju svårt för en som bara läser att bedöma om man inte förklarar ordentligt..

Sen måste du ju inte sjukskriva dej helt heller.. utan aknske jobba 50% eller så

2013-05-16
osisen
osisen

Min handläggare på FK sa till mig, när jag var sjukskriven under graviditet: Se till att läkaren förklarar i intyget på vilket sätt du är förhindrad att jobba. Hur du mår i sig, bryr sig inte FK:s regler så mycket om, det de ska ta ställning till är om du KAN jobba eller inte. Han sa också att ungefär hälften av alla intyg från läkare brister när det gäller detta.

2013-05-16
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Jag jobbar i butik, arbetar 8-timmars pass, har ingen möjlighet till pauser och har tunga lyft då man arbetar på lagret emellanåt med... Så klättrar man ju på stegar och så. Har unga direkta foglossningar, men benen och fötter smärtar ju så jag lider itroligt( men har ju gått upp 25 kilo med) och därför är det omöjligt att jobba för skulle jag gå på ett arbetspass till så kommer jag bli sjukskriven typ för smärtan...

2013-05-15
1katarina1
1katarina1

Blev heltidssjukskriven idag v.30(29+5) för sammandragningar och svår foglossning. Varit sjukskriven till och från genom graviditeten sen v.17 pga foglossning, operation av cysta och nu sammandragningar.. Hoppas bara f-kassan beviljar ersättning för mig. Då dem vart kinkiga innan..

2013-05-13
loveisjustyou
loveisjustyou

Ja okej, tack för alla svar:) Man går och tänker så man blir knäpp!

2013-05-13
1katarina1
1katarina1

Jag var sjukskriven till och från tills min grav penning gick igenom. Hade sån foglossning o inflammation i fötterna.

2013-05-12
jessicamalin
jessicamalin

Om du inte får grav. penning har man rätt att börja ta ut föräldrapenning 60dagar innan bf istället, sedan kanske du har lite semester som du kan lägga in också :-)

2013-05-12
anjerska89
anjerska89
Bebis på 6 månader

Nej, kanske inte för trötthet, men på vilket sätt klarar din kropp inte av jobbet? Flera faktorer kan ju spela in, så kan du isf få ett läkarintyg på samtliga. Om jobbet är tungt eller så. Och jag gissar att din arbetsgivare kräver läkarintyg från dag 8.

Jag blev sjukskriven på halvtid pga av foglossning under förra graviditeten. Från vecka 32 ungefär.

2013-05-12
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...