App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur ser era dagar/helger ut som föräldrar ?

Jag och min pojkvän blev föräldrar för första gången för snart 7 månader sedan. Den senaste tiden så har D varit arbetslös så han är hemma med mig och våran son. På dagarna så umgås vi såklart med våran son och ibland åker vi på utflykter osv vi är även ofta och hälsar på min mormor och morfar ( L 's gammelmormor/morfar). På helgerna är vi ibland med våra vänner men jag tycker mest att helgerna ser ut som innan vi fick barn. Någon gång dag vare helg så träffas D sina kompisar och dricker öl och jag blir kvar själv hemma med en sovande bebis. Jag trodde familjelivet skulle se annorlunda ut i alla fall att det skulle va mer hemmamys i soffan till en bra film. Hur ser era dagar ut och helger? Har ni familjemys?

2013-05-10
Gabriiellla
Gabriiellla

På vardagarna är jag å vår nu 7 månader gamla dotter hemma då sambon jobbar mån-fre. Förmiddagarna går mest ut på mat, vila, mys å lek. Sen ut på promenad, fika på stan nån gång, träffar dotterns gudmor rätt ofta (en av mina närmsta vänner) hänger ibland en stund på öppnan, handlar å om vi e i krokarna brukar vi möta upp sambon efter han slutat för dagen där runt tre. Sen hem, fixa mat å plocka lite, mys å sen e de kväll. Helgerna passar vi på å umgås mycket vi i vår lilla familj, ut å promenera, fika på stan, mys hemma, vilar ihop, ibland kom kanske nån/några vänner förbi under helgen å då fikas de å kanske spelas lite kort/spel å dom myser lite bebis. Annars e helgen oxå mycket städ å tvätt å sånt man inte hunnit med under veckan. Vi e nog rätt lika som innan bebis, fast bra mycket mindre festande (ingen av oss ha sug efter de längre). Om sambon gör nåt själv med nån kompis blir de oftast bio eller lira lite tv spel hemma hos polarn å de kam han få ha för han föredrar å va med oss hemma mest. Snart ska han dessutom va pappaledig å jag ska jobba lite här i sommar så få blir det lite omvända roller å jag få lite möjlighet åkomma ut å få träffa lite annat folk än dom här hemma, än om jag verkligen trivs hemma.

2013-05-11
ica_86
ica_86

Det verkar som nästan alla umgås med sina familjer när de inte jobbar osv. Jag har pratat med honom men jag tror inte riktigt han förstår. Vi flyttade i början av året in i en ny lägenhet som tyvärr är väldigt väldigt lyhörd då man hör typ allt, han säger att han inte trivs här och vill va hemma så lite som möjligt och får han tillfälle att komma här ifrån så tar han den. Sa att jag tycker det är taskigt att tänka så och att jag då blir själv hemma med våran son, han förstod mig (sa han). Och när han får jobb så ska vi flytta till en annan och bättre lägenhet säger han och då kommer han va hemma mkt/ jämt. Vet inte riktigt vad jag ska säga om detta :s

2013-05-11
Gabriiellla
Gabriiellla

Vi har lite äldre barn nu (2&5år). Men min man går ut 1-2gånger/år. Annars så umgås vi som familj och har gjort det sedan första barnet kom. Klart han ibland hittar på saker med vänner utan oss, precis som jag också gör ibland men ingen av oss går ut och festar längre.

2013-05-11
emcb
emcb

Vi har tvmys i soffan varje helg önskar dock lite mer umgänge men de flesta av våra vänner har inte barn så de Bill inte umgås på våra villkor :(

2013-05-10
Idussen
Idussen

Vi brukar ha fredagsmys hos min moster utan sambo.. Sen varierar det, ibland är de soffmys, vanliga fall jobbar jag varannan helg.. Ibland är sambon ute me dina kompisar eller sitter här.. Väldigt varierande helger ;)

2013-05-10
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...