App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

GBS måste fråga!

Jag är en av dom 30% kvinnor som är bärare av GBS (Grupp B-streptockoker) och de är nämligen så att de har bildat en infektion i urinen som gör ont utav bara h*lvete fick först en tid på Fl och där skrev dom ut medecin åt mig som jag skulle äta 2grr om dagen i 7-dagar.. Men de hjälpte inte utan blev nästan värre. Fick åka in akut till Fl i tisdags sent på kvällen där dom gjorde en ny undersökning och fick med mig nya mediciner hem som jag också ska äta i 7-dagar men 4st om dagen istället. NU börjar jag bli bättre men de gör fortfarande ont (lixom trycker neråt när ja kissar och har konstant "mensvärk" + riktigt jobbiga samandragningar) Så nu börjar jag bli orolig är i v26 (25+3) och undrar om jag kommer få dethär fram o tillbaka under hela graviditeten? har ju läst att risken är väldigt stor att Gbs infektionen smittar barnet vid fl och de vore ju en mardrömm om vårat barn blir sjukt. Dom säger ju att antibiotika droppet skall sättas in 4/h innan vattnet går, men om ja inte hinner in i tid kommer barnet bli smittat då? Snälla snälla någon som vet och kanske själv har vart med om o bära på GBS under graviditeten

2013-05-10
Barafija
Barafija

Jag har också GBS och fått tabletter som inte hjälpt. Min BM sa att vi ska se på nästa prov hur det set ut. Enligt henne så är det absolut ingen fara om man inte hinner in och få dropp utan då undersöker man och behandlar barnet efteråt och mig. Ja nämnde det med fyra timmar innan och det tyckte hon lät konstigt. Jag är dessutom omföderska så det ja kunde göra var att ringa när första värken kom och är där plats så får ja komma in och sätta i dropp. Jag är i v 35+5 så de stoppar inte en ev förlossning. GBS, vad ja förstått, kan orsaka för tidig förlossning. Det jag också märkt är att BM och läkare inte pratar så mycket om det....trots att det är ganska vanligt.

2013-06-03
cammiz84
cammiz84
Barn på 3 år

Jag va inne hos min Bm igår o lämna ett nytt urinprov som dom skulle skicka iväg tog även prover o mätte sf-måttet.. Enligt min bm så finns de ingen anledning o sätta igång fl pga att man har gbs hon fatta inte heller varför jag va så orolig utan va mest otrevlig mot mig igår.. Sa även till henne att jag läcker vatten varje dag (dock väldigt lite men iallafall så ja måste ha trosskydd/binda jämt) MEN de va absolut inge farligt?!!
fick en tid inne på fl nästa tisdag då dom ska kolla min livmoderhalstapp igen!
Börjar bli riktigt trött på detta nu känns inte som jag får något stöd av min bm heller då hon aldrig går o få tag i förutom på våra inbokade möten, min sambo vill byta bm men är detta nödvändigt då jag är i v29 nu?
(alla i min släckt föder dessutom lite förtidigt, finns ingen som gått över tiden)

2013-05-28
Barafija
Barafija

Jag hade infektionen utan att veta om det med mitt första barn. Barnet blev jätte sjukt och vi låg inne i 2,5 vecka. Med andra barnet tog jag massa prover innan förlossningen. Men egentligen till ingen nytta enligt barnmorskan. Provet kan vara negativt och sen när man ska föda så kan man ha fått infektionen. Finns inga garantier.

När jag kom in på förlossningen med barn nr 2 fick jag antibiotika direkt. Mitt vatten gick typ när de satte nålen:) Till mig sa de aldrig något om att medicinen skulle ges 4 h innan vtn går eller ngt liknande..

2013-05-13
bruno5
bruno5

Nu har jag ätit färdigt min medicin som jag fick utskrivet.. Tycker de har blivit mycke bättre men är inte helt bra ännu har fortfarande ont när jag kissar och får springa på toa flera gånger även på natten.. får även ont i nederdelen av magen när jag gått en längre bit. Blir så trött!har ju lixom testat äta två kurer med olika mediciner nu.

tycker ni jag ska ringa min Bm i morgon eller ska jag vänta tills nästa möte hos henne som är den 27/5 ?!

2013-05-12
Barafija
Barafija

Det är de jag undrar över också om ja blandar ihop vatten avgång och förlossning?!..ska prata me bm om hon tycker de är mer lämpligt att faktiskt begära igångsättning när ja är mogen. Ska försöka sluta oroa mig så mycket nu.tack snälla ni för alla svar iallafall fall :)

2013-05-10
Barafija
Barafija

Begär igångsättning. Du kan få springa på kontroller där de kollar om din kropp är mogen för en igångsättning och när du är mogen sätter de igång dig, då kan du få droppet som du ska ha... Be att få prata med specmvc om detta, de är mer insatta.

2013-05-10
Yrwen
Yrwen

Jo jag googlade lite också och då stog de om inte droppet har hunnits sättas in innan vattnet går så är risken stor att barnet blir smittat. Vet inte riktigt vad som stämmer ska fråga min bm lite mer när jag träffar henne igen

2013-05-10
Barafija
Barafija

tack för ditt svar :)
Ne enligt dom på fl i nyköping var de jätte viktigt att jag får antibiotika dropp mins 4 timmar innan vattnet går så blev jätte orolig att jag inte kommer hinna in.. Men får hoppas på att det där med hur många timmar innan inte riktigt stämmer

2013-05-10
Barafija
Barafija
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...