App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mjölken tar slut?

Alltså jag vet att de e troligen e rätt olika från kvinna till kvinna men ni som ha ammat å slutat (av olika anledningar) hur lång tid från att man slutar amma helt till att det sinar så att säga å hur ha de funkat för er som successivt ha trappat ner amningen? Nå tips å råd, saker å tänka på?

2013-05-10
ica_86
ica_86

Lugnt ElinVS, va mer rent allmänt jag känner ibland att jag måste förklara mitt val. Så jag ber oxå om ursäkt om jag verkade brysk. Mest rent allmänt av nyfikenhet jag ställde frågan då jag e där själv å började liksom fundera på hur de låg till, tyck tyvärr info från sjukvården ha vart dålig på den infon.

2013-05-11
ica_86
ica_86

Självklart respekterar jag att du vill trappa ner på amningen, och för den del sluta precis när du vill! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, om mitt långa inlägg lät som kritik, för det var verkligen inte min mening! Jag ville bara ge mitt exempel på hur nedtrappning kan fungera. Jag har ammat mina barn länge, även om jag slutat tidigare än två år med de två äldsta. Men jag har också vänner som ammat bara någon månad eller som valt att inte amma alls, vilket absolut var rätt beslut för just dem. Jag ingår inte i någon amningshets-maffia och jag ber än en gång om ursäkt för om jag gav det intrycket.

2013-05-11
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Ok. Nu e ju min nedtrappning av amningen inte bara för att jag ska börja jobba, jag själv vill inte längre amma å hoppas det kan respekteras, självklart trappar jag ned i sån takt att både lillan å min kropp e ok med det, lillan äter i stort sett alla mål annan mat å sen kompletterar jag upp liksom med amning om hon ätit dåligt å ibland blire de lite tutte som mellis å om hon e riktigt gnällig å inget annat funkar. Då jag ammat i 6 månader fullt å hon får i sig bra av annan mat å inte saknar bröstet mer å mer, så känns det ok för mig å trappa ner de. Men som sagt allt sker i dotterns takt, men jag har inget eget mål om att amma när hon börjar närma sig ett år.

2013-05-11
ica_86
ica_86

Jag har fortsatt att amma mina barn när jag börjat jobba. Med mellanbarnet trodde jag att vi måste ha slutat med amningen dagtid innan jag började jobba, medan jag inte brydde mig om detta med yngsta. Hon hade länge fri tillgång till bröstet, när jag var hemma. Det innebar att jag ammade henne mer på helgerna än på vardagarna, vilket fungerade bra. Nu är hon två och jag ammar henne fortfarande. Dock är jag betydligt mer "snål" med bröstet på dagtid nu. Hon ammas ett helt mål till frukost (minst en timme), får en kort snutteslurk när jag kommer hem (fem-tio minuter) och sen får hon på kvällen när hon ska sova och tar för sig ibland på natten. Visst, om hon är sjuk blir det mer, men då känns det bra att ha denna alltid accepterade vätska att ta till. :)

Med de två första barnen trappade jag ner amningen på så sätt att jag försökte byta ut ett mål i taget. Sonen godtog detta fullt ut, stora dottern protesterade massor mot varje minskning av amningen. Med lilla dottern tog vi det från andra hållet, lät amningen minska successivt i takt med att hon åt mer annat. Först när hon närmade sig två, har jag nekat henne att ex amma bland folk.

Så länge man ammar, tar inte mjölken helt slut. Även om man bara ammar en enda gång per dag, så bildas mer mjölk. Naturligtvis inte så mycket att det räcker som mat.

För mig har mjölkproduktionen knappt alls upphört mellan barnen. Mellan de två första (amningsuppehåll på omkring ett halvår) fanns mjölk kvar hela tiden. Mellan tvåan och trean (utan amning i drygt sex år) hände det trots det emellanåt att det kom någon droppe mjölk. Jag använde dock bara inlägg i någon månad efter avslutad amning. Men det där är ju olika. Jag vet de som inte ens behöver inlägg trots att de fortfarande ammar, det har aldrig fungerat för mig.

2013-05-10
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Ok. Trappar ner men undra mest då jag ska tebax å jobba i sommar å lillan äter fortfarande nån gång/dag på mig, än om inte hela måltider längre varje gång å vet ju ej hur länge till hon kommer vilja tutta, vill ju inte sluta tvärt heller för hennes skull, men försöker samtidigt få henne mer intresserad av annan mat i första hand å mig i andra hand. För mys få hon så mycket hon vill ändå av både mig å sambon.

2013-05-10
ica_86
ica_86

Om man slutar tvärt att amma, tar det 14dagar innan mjölken sinar. De första dagarna är tuffa då brösten spränger och värker. Trappar man ner successivt så blir det inte lika jobbigt eftersom mjölkmängden anpassar sig efter efterfrågan under en längre tid.

2013-05-10
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...