App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

En påminnelse till ALLA med barn som åker bil!

Glöm inte att bilar blir som bakugnar i solen, och kan även bli det i skuggan nu när värmen har kommit. Snälla, lämna inte era barn ensamma i bilen, inte ens för korta ärenden! Det behövs inga långa stunder för att olyckan ska vara framme. Ser ni barn sitta ensamma i bilen, försök ta kontakt med dem. Om de inte reagerar så ring polisen och meddela läget, krossa därefteren ruta (välj en där splitter inte riskerar träffa barnet). Om barnet verkar ok så försök få kontakt med bilföraren, lämna t.ex. regnr till kundtjänst/kassa i ev butik, gå tillbaka till barnet i bilen och håll koll på allmän tillståndet. Ring polisen och rådgör för situationen.

2013-05-08
Levena
Levena

Jag lider så med denna pappan, tänk vad hemskt han mår. Och att inte som förälder ha någon empati med honom förstår jag inte. Självklart har han varit stressad och inte haft för avsikt att skada sitt barn. Tänk, han kommer leva med den här ångesten resten av sitt liv, han kommer tänka på hur hans barn mådde sina sista timmar för evigt. Nä, den föräldrar ångesten önskar jag ingen. Stackars familj och stackars barn!

Det var väl förra sommaren eller sommaren innan dess samma sak hände i Danmark. En pappa skulle lämna sina två barn, den äldsta lämnade han på skolan den yngsta somnade i baksätet så pappan stressade till jobbet parkerade och gick in på jobbet. Någon timma senare ringde förskolan mamman och undrade vart barnet var. Mamman ringde pappan som då mindes och rusade ut till bilen... Då var det försent.

Jag kan förstå att detta faktiskt kan hända men självklart får det inte hända! Det finns så många otroligt stressade föräldrar idag och tillslut händer någon typ av olycka. Ibland är det en trafik olycka för att man somnar bakom ratten, ibland är det att man går in i väggen eller så händer något sådant här tragiskt.... Vi måste tänka om!

Om detta är en olycka så hoppas jag att pappan inte blir straffad, hans straff är att leva med det som hänt....

2013-05-08
emcb
emcb

Men man måste ju försöka minska stressen. Vi kan ju inte skylla ifrån på samhället.

2013-05-08
babyonboardhere
babyonboardhere

Instämmer med dig Aleks99.

För ett par år sen såg jag en intervju med en amerikansk mamma som gjort något liknande. Det var pappan som brukade lämna minstingen. Mamman hade åkt och släppt av den stora på skolan och sen åkt till jobbet, parkerat och gått in utan en tanke på att barnet satt i bilen. Hon kommer aldrig att förlåta sig själv.

Stressen i samhället har gjort oss fruktansvärt rutinbundna och ju mer stressade vi är ju större risk att vi missar våra egna förändringar.

2013-05-08
Levena
Levena

Kan inte begripa att man kan glömma! Då hoppas man att han inser att stress är farligt .. Helt sjukt.

2013-05-08
babyonboardhere
babyonboardhere

Jag skulle aldrig förlåta min sambo!!!

2013-05-08
maecole
maecole

Säger som föregående, man kan va tankspridd på morgonen eller trött men jag har svårt o tycka synn om pappan som är så ledsen och chockad.. Man glömmer inte sina barn, så är de bara..

2013-05-08
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

va d så länge, fy stackars lilla barn :'( ja har inte läst tidningarna. men ja tkr d e konstigt att man kan glömma sitt eget barn...känns som att d vore nått fel på föräldern då!!

2013-05-08
lilja85
lilja85

men det i eslöv måste ju va nåt mer då barnet suttit i bilen minst 6h!! glömt av å lämna på dagis å åkt å jobbat?
tydligen stod bilen psrkerad på ett konstigt ställe med?
hemskt iaf..

2013-05-08
osisen
osisen

jo ja vet att min sambo sprang in korta ärenden innan vi flyttade ihop, d gör han inte längre. och givetvis beror d lite på omständigheterna....ska man in på statoil å köpa en snus på sena hösten går d kanske bättre än att springa in på en större affär mitt i heta sommaren å hamna i en seg kassa osv. oavsett tkr jag inte man lämnar vare sig barn lr djur i bilen...djur kan man lämna hemma å barn kan man ta med sig.

2013-05-08
lilja85
lilja85

Enligt artikeln är pappan chockad och mår väldigt dåligt. Vi tar också med våran son., men det finns dem som "bara ska in ett kort ärende, vill inte väcka" problemet som då kan uppstå är att nåt kommer emellan, t.ex. telefonsamtal, och plötsligt har du glömt barnet som du "inte brukar lämna"

2013-05-08
Levena
Levena

men varför lämnar man ett barn i bilen, jag är höggravid och tar med mig min 4-åring + sambons 8-åring och 11-åring in på affären (eller vart jag nu ska) ....ja det kan va jobbigt, men det skulle aldrig falla mig in att lämna dom...även om dom 2 äldre kan kliva ur själv så vill jag gärna ha med dom. hoppas den där pappan mår uruselt!!!!!! blir så arg!!!

2013-05-08
lilja85
lilja85

Tyvärr är detta inte självklart för alla. Så sent som igår avled en tvååring som funnits livlös i en bil i Eslöv. Pappan är misstänkt för vållande till annans död.

2013-05-08
Levena
Levena
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...