App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ersättning, droppar och panikskrik

Min tös på två veckor har sen start vägrat att amma! Så ersättning blev de och har nu provat både semper och nan men efter dagar och nätter med inget annat an panikskrik från min lilla älskling har vi nu på BVC's inrådan köpt hem laktosfri ersättning. Inte nog med att alla droppar man provat kostar skjortan, den nya ersättningen kostar 250kr för 400g!!! Men men de är bara att ta de antar jag. Hur eller hur undrar jag nu, hur lång tid tar de innan man märker skillnad om de blir någon? Och bör man fortsätta med både miniform och magdroppar trots den nya ersättningen? Är även lite bekymrad över att hon inte äter lika mycket av denna nya ersättning som hon gjorde med nan! Tänk om hon slutar gå på sig som hon ska eller ännu värre, går ner! Nåja nu har jag fått vädra min oro lite och ska återgå till min underbara men dock så rosenrasandes skrikande dotter så hennes far får vila sig en stund efter att ha haft morgonpasset!

2013-05-06
Stumpanaddi
Stumpanaddi
Barn på 3 år och 11 månader

Inte för att vara sån.. Men Althera är mjölkfri, men med laktos. :) Kan vara bra att veta när du ska börja med smakportioner i framtiden.

2013-05-12
jika686
jika686

Ja de gör jag :)

2013-05-12
Stumpanaddi
Stumpanaddi
Barn på 3 år och 11 månader

Hej Använder du Altera ?

2013-05-11
Lady83
Lady83

Tack för alla era svar! Efter en vecka med den nya ersättningen har skrikandet halverats! De är fortfarande jobbigt för henne när luften rör sig i magen och när fisarna är på väg ut men de är ju snabbt övergående! Hon äter nu två till tre gånger per natt och där emellan får bo för de mesta sova! Så tack till era tips och för ert stöd!

2013-05-11
Stumpanaddi
Stumpanaddi
Barn på 3 år och 11 månader

vår äldsta fick minifom droppar och han blev värre av det. det är så med dropparna att antingen blir det bättre eller värre. jag skulle testa att sluta med dom med den nya ersättningen.

2013-05-06
Litsen1
Litsen1

Nan Pro och semperdroppar ihop blir för mycket för magen. Ni borde ha testat Hipp innan ni bytte kanske?

Har ni provat Dr Brown anti-kolik flaska?

Althera och Nutramigen (antar att ni får någon av dem) kan man få på recept från barnläkare, kräv det! Då får man 6-12 (beroende på var man bor) burkar för 120 kr. Och är det nutramigen eller althera hon äter så är det inte konstigt att hon inte äter lika mycket, de smakar ju ganska illa båda har jag hört.

2013-05-06
jika686
jika686

Det finns ju nån ersättning som man köper på apoteket som är svindyr, den går iaf att åf på recept.... Betydligt billigare.

2013-05-06
Yrwen
Yrwen

stort grattis till tösen och välkommen till mamma skapet=)

2013-05-06
maia19
maia19

det är inte så att hon sävljer mycket luft från flaskan..??? vi hade problem med våran dotter som se visade sig sig hade förmodligen kolik, hon drack bröstmjölj ur vanliga falskor och ingen från bvc sa något om anti-kolik flaskor innan min vän köpte mig en dr brown(hon hade problem med sina barn +flaska) vilken skillnad... så mitt tips är att se efter om hon säljer mycket luft och på de sättet för gaser i magen...

2013-05-06
maia19
maia19

Mina har fått ont i magen av magdropparna. Kanske testa någon vecka utan?

2013-05-06
solskensmamman
solskensmamman

Jag ger min son minifom droppar. De har inte m laktos eller mjölkprotein att göra utan d hjälper att slå sönder gaser som bildas i magen o gör att bebisar fråter o får ont i magen. Min lilla skrutt fiser mer o d e ju bra för då kmr bubblorna ut. Men kolla m bvc igen va dom rekommenderar men minifom kan du nog fortsätta använda. Hoppas tösen blir bättre snart.

2013-05-06
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...