App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Stå på dig i sjukvården!

Jag har två barn, 4 år och 2 år gamla. Flera gånger när vi sökt vård för att något av barnen har haft ett sämre allmäntillstånd har vi blivit avfärdade! Vi har blivit bemötta som om vi bara vore hispiga osäkra föräldrar. Vi har ofta fått åka hem igen utan att ha fått träffa läkare. Sedan har det varje gång visat sig att det visst fanns anledning till oro. En gång hade dottern järnbrist, en gång var det halsfluss, en gång hade sonen lunginflammation, några gånger öroninflammation. Nu står alltid på oss och ger oss inte förrän barnen blivit ordentligt undersökta. Man ska lita på sin föräldraintuition. Det är ju föräldrarna som vet hur barnet är i vanliga fall och därför också vet när något är fel.

2013-05-05
Jenfia
Jenfia

jag tycker att de är för dåliga på vårdcentralen här :/ var där med vår minste son idag. han hosta och kräks när han ska äta och han äter inte lika mycket. han blir sån vid förkylning och tandsprickning. han hade gått ner ännu mer i vikt. men ändå gör dom inget. jag bad att hon skulle titta i halsen. han var röd, men det enda hon sa var att hon ska ringa i morgon och se om det är bättre.

nu vet jag inte om primärvården missade öroninflammationen. 3 dagar efter var vi inne på barnmottagningen för allergitest. bara nån timma efter vi kommit hem, så börja ena pojken att skaka, bli blå om läppar och naglar. min man ringer vc som inte svara och sedan ringer han ambulansen. en av om följer med till vc och då visade det sig att han fått öroninflammation.

 

grabbarna drogs med envis hosta i över 8 månader. har kollat upp det många gånger. de har inte kommit fram till någonting. de misstänkte att ena pojken kunde ha leukemi (vilket det inte var). han kunde inte säga vad det var, troligtvis en virussjukdom.

2013-05-07
Emilie7
Emilie7
Barn på 1 år och 7 månader

Det var endast VC jag hade i åtanke när jag skrev.

Men jag har även hört skräckhistorier från barnakuten också. Till exempel berättade en arbetskamrat att hon och hennes 7-åriga son blev hemskickade från akuten trots hjärnhinneinflammation och medvetslöshet. De blev hemskickade med endast värkmedicin och med rådet "om tillståndet övergår till bakteriellt stadium så måste han ha vård omedelbart, annars kan han dö". Hon undrade förstås hur man märker det. Läkaren svarade bara "ni får kolla om hans allmäntillstånd försämras". Min arbetskamrat var förstås helt förtvivlad. Hur skulle hon kunna upptäcka ett försämrat allmäntillstånd hos någon som redan är i princip medvetslös? Ändå åkte hon snällt hem med sin son. Som tur var blev han frisk, men hon säger att hon aldrig skulle göra samma sak igen.

2013-05-07
Jenfia
Jenfia

Känner man på sig att något är fel är det viktigt att stå på sig! Men det är också viktigt att söka rätt vård. Tex att inte åka till akuten för öroninflamation, halsfluss m.m utan då är det vc som gäller. Många föräldrar åker fel och blir arga och upprörda när de inte får hjälp.

2013-05-06
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...