App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur skapar ni sovrutiner för ert/era barn?

Vi har ännu inte fått till några direkta sovrutiner för vår son. Han är nu snart 1 år. från tidig ålder har han varit en nattuggla, aldrig somnat innan 20:00 för natten. Nu, efter 2 täta perioder av sjukdom har har verkligen lyckats vända på dygnet. Somnar runt midnatt...*pust* Så, nu känner jag/vi att det är hög tid att skapa bättre sovrutiner. Så att han blir trött och somnar för natten mellan 19-21:00. Och kanske även på köpet få in bestämda tider under dagen då han skall sova/vila. Men, hur gör vi? Hur har ni gjort? Tipsen vi fått från vänner, bekanta och BVC är att vänta till han är trött, och säga "nu är det dags att sova" (typ), lägga honom och sitta kvar en stund, eller gå där i från direkt och strunta i protester och gråt. Känns jobbigt! Finns det andra sätt? /Trötta föräldrar

2013-05-05
Plupps_mamma
Plupps_mamma

Kan med glädje meddela att nattningsrutinerna börjar funka. :)

Gabriel börjar nu bli trött runt samma tider på dygnet. Han somnar nu mellan 20:30-21:30 på kvällen och sover ca 1,5h på fm runt 11-12 och en halv timma - trekvart på em.

Han tycker fortfarande att det är tråkigt att lägga sig, och har tyvärr inte ron i kroppen att lyssna på godnattsagor eller sånger (mamma hade äremot ;D).

Så när vi sagt god natt, och sagt, nu är det dags att sova, så "bökar" han runt i sängen ganska länge innan han väl somnar. Oftast i sann Pippi-stil (fötterna på huvudkudden och huvudet vid fotändan.

Fortfarande lite ljudliga protester till och från, men i betydligt mindre skala. :)

Tack för alla råd och tips!

2013-05-22
Plupps_mamma
Plupps_mamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...