App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur hanterar Ni alla "expertråd" som man får av omgivningen?

Hon kommer tidigare....vilken stoor mage....är det två? Har nu tom lagt min FB-Sida nere tills de är dags....

2013-05-04
Marri75
Marri75

Jag bara tycker folk är fulla av skit.... Jag är oxå skyltad på jobb..... Den ena undra om det var tvillingar för att jag hade så stor mage, medans nästa tyckte magen var så liten för att vara i mån 8. Väl inne på förlossningen undra bm om jag var fullt gången och det var jag v39+3. För bm tyckte min mage var så liten, då sa hon blir nog en liten bebis och ut kom där 3,6 kg :) Jag tror folk inte bm kommer med första bästa kommentaren de kommer på för att sedan kunna luska vidare i andras graviditet.

2013-05-05
Biljana81
Biljana81

Jag tror ju absolut inte man säger saker av ren elakhet, utan jag lyssnar på dom oftast och är det så att jag tycker dom säger något som sårar så säger jag ju till, jag menar hur ska dom annars kunna veta att man borde kanske inte säga så. Sen kan man ju välja att lyssna på dom råden som man själv tycker är bra

men kan hålla med om att ibland tänker inte folk på vad dom säger

2013-05-05
majbarn5
majbarn5
Bebis på 1 månader

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-05-05
majbarn5
majbarn5
Bebis på 1 månader

Äh, att jag hade en gigantmage eller att det skulle vara två fick jag höra i 3 månader innan hon kom. På mitt lokala willys slog de vad ifall det var 2 eller 3, alt att jag (i månad 8) hade gått över tiden med en sådär 3 veckor. Hon bredde ut sig i magen och det var vad jag sa till folk.

Det finns bara en sak som jag hatat när jag varit gravid, det var när vissa klappa magen utan att be om lov. I övrigt sket jag i vad de sa om magen. Vore väl konstigt om de inte sa något alls?

2013-05-05
jika686
jika686

Håller med osisen! Varför är det så hemskt när någon säger att man har en stor mage? Är man gravid så har man en stor mage inget konstigt i det eller att folk kommenterar det. Vore väl väldigt skumt om man gick en hel graviditet och ingen sa något. Jag var stolt över att vara gravid trotts att det var pest, så jag har väldigt svårt att förstå det här gnället om att folk kommenterar. Om man färgar håret risa, får man kommentarer. Piercar man näsan, får man kommentarer. Nya skor eller glasögon, får man kommentarer. En stor rund mage med en bebis, klart man får kommentarer! Konstigt vore det väl annars!!!

2013-05-05
emcb
emcb

Jag jobbar som bankkassör och det var en ganska jobbig tjänst att ha under graviditeten, du står ju verkligen "på display" när du expedierar kunderna och är det lång kö så hinner ju alla som står och väntar titta och fundera en god stund. Jag fick många kommentarer om att jag hade stor mage typ "åh, nu är det väl snart dags" fast det var flera månader kvar. Men jag tog det hela med ro. Värre var då somliga kollegor som började kommentera storleken på vårt boende (2:a på 60kvm) eller att vi fyra månader innan BF hämtade hem ytterligare en hund. För det skulle vi ju aaaaaaldrig klara, att bo så trångt och med både hundvalp och bebis. Det kändes mycket jobbigare att få kommentarer kring mina livsval än kring kroppen eller sådant som jag ännu inte kunde påverka.

2013-05-05
lottaochjesper
lottaochjesper

Jag hanterar det olika beroende på vad som sägs och av vem.

Jag som har en son måste tydligen hoppas på en dotter om du frågar omgivningen. Frågar du mig svarar jag att jag hoppas på en frisk och välskapt människobebis.

Folk kommer alltid att ha förutfattade meningar och det enda du kan göra är att ignorera eller ha sakliga svar på tal.

2013-05-04
Levena
Levena

Förstår inte heller hur folk kan kasta ut sig vad som Hellst. Har kompisar som kallade mig för fettot när jag var gravid och då hade jag i princip precis blivit frisk från mina ätstörningar och det visste hon. :/

2013-05-04
babyonboardhere
babyonboardhere

Man får försöka ignorera. Skulle tydligen få en pojk för att jag inte lagt på mig på rumpan :P Undrar om kommentaren hade kommit åt andra hållet också? :P Fick en flicka dock ;)

2013-05-04
ChildofJune
ChildofJune

Svara: "Nej du är bara en, hur många har du därinne?" Själv vet jag att jag bär min mage långt ut från kroppen, då blir man oftast ganska mycket större än om man bär magen "inåt"!

2013-05-04
Betty86
Betty86

Jag kommer nog bli förvånad om jag får en flicka då verkligen ALLA säger att jag kommer få en pojk, då min mage tydligen är en riktig pojkmage... I övrigt tycker jag det är ganska kul med kommentarer, jag känner mig ändå trygg i att jag vet att allt är normalt med min graviditet :)

2013-05-04
McLarsson
McLarsson

Jag är i v31 och får höra ofta vilken liten mage du har! Min bm säger att jag ligger bra på kurvan så jag har slutat ta åt mig å lyssnar bara på bm! Så typiskt kvinnor att kommentera magen, allas graviditetsmagar ser olika ut!

2013-05-04
Ida_h82
Ida_h82

Jag ryter ifrån! "Vilken STOR mage du har!" får jag höra h e l a tiden! Då fräser jag tillbaka att min barnmorska säger att jag ligger "löjligt bra på kurvan".

2013-05-04
Parentes
Parentes

Förstår inte varför man ska vara så känslig.. herregud det är ju inte som att folk gör det för att vara elak.

2013-05-04
osisen
osisen

stänger öronen och hittar på annat :)

2013-05-04
tezzlann
tezzlann
Gravid i vecka 28

solla och sortera... lyssna inte på allt skitsnack! ;-)

2013-05-04
klumpidunsa
klumpidunsa

Försök o stäng öronen. Och håll dom även stängda för vissa saker när bebis är ute, expertråd eller vad jag ska kalla det lär trilla in då med.. En del kan man lyssna på, en del kan man bara vifta bort!

2013-05-04
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...