App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förstoppning av järntabletter?

Hej, det bästa järnmedicinen är Blutsaft!Blutsaft är lätt att dricka tillsammans med ett glas juice och höjer upp blodvärdena direkt, då järnet tas upp lättare om du dricker det än att svälja tabletter. Har druckit Blutsaft i flera år och rek. detta STARKT.Tyvärr är det inte många som känner till Blutaft eller att barnmorskor som rek. Jag har alltid haft ett bra blodvärde och slipper svälja tabletter samt blir inte förstoppad, tack vare en "saft" som funnits i mer än 20år. /Stolt Blutsaftdrickare

2013-05-03
Rica85
Rica85

Min bm rekommenderade det men niferex är bättre. Men sen ska ju båda tas på samma vis. Antingen en halvtimme-timme innan mat eller 2 timmar efter :) hade som lägst 87 i hb och åt då 2 niferex, 4 folsyra och 2 b vitamin som jag inte minns namnet på. Fast jag hade dåliga värden innan jag vart gravid. :) på efterkontrollen låg hb på 116.

2013-05-07
babyonboardhere
babyonboardhere

(null)

2013-05-07
Pletan
Pletan

Childofjune: ja de känns ju bättre så man får upp värdet innan förlossningen. Kan kanske ta två varannan dag o en de andra dagarna tills nästa besök. Vi tog blodprov sist för att få ett mer säkert järnvärde.

2013-05-05
Längtar
Längtar

Längtar, tycker du ska ta två! Lyckades få upp mitt värde till 108 - kollade två dagar innan tösen kom. Hade 91 då jag skrevs ut från BB. Tyckte inte alls mitt låga värde hade påverkat mig innan - men det försvårade både förlossning och barnsängstid

2013-05-04
ChildofJune
ChildofJune

Annat tips är Hemofer, dock räcker nog ej dessa tabletter om man har svårare anemi, men dessa har funkat jättebra för mig som hade ett lätt sjunkande järnvärde. Magen (som blev cement så fort jag blev gravid, dock avhjälpt med mkt frukt) har inte påverkats alls! Tar jag en duroferon kan jag inte göra tvåan på en vecka...

2013-05-04
McLarsson
McLarsson

Tyvärr räcker inte blutsaft för de flesta den ger inte tillräckligt som järntabletter gör.

Jag jobbar inom sjukvården och kan säga att många vill testa blutsaft men blir besvikna på den nästan obefintliga höjningen av hb-värdet jämfört med järntabletter som är så otroligt mycket effektivare.

2013-05-04
Atlantis
Atlantis

Uuh, jag får gå på 2 niferex (så äckliga så jag vill spy, haha), 2 ACO gravid, 2 mitt val kvinna, 2 omega 3 och 4 b12-vitamin, och mitt järnvärde har äntligen (i vecka 42) landat på 117. Guu vad jag längtar tills bebbson är ute, haha!

2013-05-04
Parentes
Parentes

Jag fick äta 2 Niferex under en längre tid då 1 inte räckte till. Mitt järnvärde gick tack vare det och järnrik mat sakta men säkert uppåt :) Så du borde kunna äta 2 st per dag. Det var min bm som sa att jag skulle göra det. Nu ligger mitt järnvärde bra, men ska ändå fortsätta med 1 per dag då mitt lagrade järn var så dåligt.

2013-05-04
Hnoss
Hnoss

Jag äter 1 niferex om dagen men ändå sjunker mitt jätnvärde o är nere på 99. Bm tyckte inte jag skulle ta fler tabletter men om det fortsätter sjunka borde jag väl ta 2 om dan? Jag har inga problem med förstoppning eller illamående iaf sån tur är.

2013-05-03
Längtar
Längtar

Jag drack Blutsaft i början av graviditeten men mitt järnvärde (framförallt det lagrade järnet) var så lågt att det tyvärr inte räckte. Jag vart tvungen att äta 2 tabletter Niferex under flera månaders tid. Och nu äter jag 1 om dagen och har ett helt ok värde. Hela tiden har jag även sett till att äta järnrika födoämnen.

2013-05-03
Hnoss
Hnoss

Jag försökte dricka blutsaft men det var så jädra äckligt och i samband med illamåendet kräktes jag såfort jag fått ner det.

2013-05-03
Sunsweet
Sunsweet

Visst är det bra, men otroligt dyrt! Inget jag hade råd med under mina graviditeter iaf :/

2013-05-03
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...