App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Min son vill inte sitta på potta längre, vad gör jag?

Min son har sedan han fyllt 1 år sagt att han vill sitta på pottan och det har gått hur bra som helst utan att gråta eller protestera. Det pågick i en månad ungefär. Men plötsligt slutade han att sitta på pottan och ville ha på blöjan. Jag brukar ta honom till pottan men han håller i sig tills han får på sig blöjan igen och så blir det där han bajsar. När jag frågar honom vill du sitta på pottan då säger han nej. Ibland då säger han att han vill bajsa då sätter jag honom på pottan men han håller i sig tills han får på sig blöjan. Han fyller 2 år i slutet av maj. Jag brukar hitta på lite lekar och sånger och pyssel, men inget hjälper. Lite tips skulle kunna hjälpa, Tack.

2013-05-02
Martine3
Martine3

Ett tips som jag läste som jag tycker verkar riktigt bra är att sätta upp ett papper som barnet får sätta en klisterlapp på varje gång det gör ifrån sig på pottan. Sätt upp ett mål, t ex fem klistermärken, och ge barnet en belöning när h*n har nått dit. T ex en tur till leklandet eller simhallen.

2013-06-09
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 2 månader

Tack så mycke för alla tips'!

2013-05-05
Martine3
Martine3

Jag hade slutat att nämna pottan helt ett tag. Prova att börja ifrån början om någon månas. Det är säkert så att han nu börjat förstå vad pottan innebär och då är det inte lika intressant. Du får vänta ut honom helt enkelt.

2013-05-02
emcb
emcb

Jag hade låtit honom slippa det ett tag. Min tjej är väl en halv månad äldre än din son, hon satt glatt på pottan ett tag men sedan tvärvägra hon i flera månader. Ploff en dag blev hon sur av att få på sig blöja så nu har vi börjat med pott/toa erbjudande igen.

2013-05-02
jika686
jika686

Lägger till också att Min son är även rädd att sitta på toalettstolen då börjar han gråta.

2013-05-02
Martine3
Martine3
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...