App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Räcker inte alltid till

Min dotter är tre veckor gammal och ibland känns det som om mjölken inte räcker till. Brösten är alldeles mjuka och hon blir inte nöjd även fast jag ger henne båda. Men ibland är det tvärt om det finns så mycket att jag måste mjölka ur innan. Varför blir det så?

2013-05-02
Tokir
Tokir

Jag vill bara varna från att ge ersättning extra regelbundet om man inte behöver det! Jag har själv fått kämpa bra mycket för att få upp min produktion. Visst är det helt underbart när man kan ge dem ersättning på kvällen så de står sig bra och sover bättre, men samtidigt lurar man kroppen att barnet klarar sig utan det målet mat och producerar mindre, och man riskerar att hamna i en negativ spiral.

Så om man verkligen vill helamma så är det bättre och säkrare att försöka köra fullt ut, om du upplever att produktionen är i underkant så se istället till att amma från båda brösten varje gång, och gärna pumpa lite mellan om barnet sover länge. Då tror kroppen att barnet behöver mat oftare. Det du har pumpat kan du sedan ge barnet i flaska vid kvällstid, då får barnet i sig mer näring och står sig lite bättre.

2013-06-10
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader

Har bara gett min 1 gång men hon sov som en stock. Inte märkt någon annan skillnad

2013-05-03
Tokir
Tokir

Tack alla som svarat! Jag var hos BVC igår och barnmorskan sa att jag inte skulle oroa mig för hon växer å går upp i vikt så det knakar! :) men jag har ändå köpt ersättning som hon kan få dom gångerna hon inte blir nöjd! :)

2013-05-03
Tokir
Tokir

Min son är tre månader nu och jag har haft så varje kväll sen han föddes.. Så han får 125ml ersättning vid sista amningen innan sängdax på kvällen. Vid tre hat brösten fyllt på sig igen.. Konstigt

2013-05-03
Zazz1982
Zazz1982

Jag hade oxå sådär i början, Vi köpte ersättning och gav på kvällarna när han var riktigt missnöjd. Då fick både han och jag sova och det kändes som att mjölkproduktionen kom igång när jag fick vila lite.

2013-05-02
AnnaA86
AnnaA86

Jag brukar ge henne båda å ligga så länge hon vill men igår bara släppte hon bröstet å gallskrek när det inte kom mer. Så jag köpte ersättning å då blev hon nöjd. Men sen har jag haft massa mjölk inatt.

2013-05-02
Tokir
Tokir

Tack! Ska dit idag får prata med dom. Blir så ledsen när jag inte räcker till.

2013-05-02
Tokir
Tokir

Det är så i början och även i perioder senare. Mjölkproduktionen håller på att ställa in sig efter barnets behov och då blir det lite oregelbundet ibland. Viktigt är att låta henne amma även när det känns tomt, mjölken tar nämligen aldrig helt slut det fylls på hela tiden även om det inte känns så. Lycka till!

2013-05-02
emcb
emcb

Jag har lika.. Min dotter blir 3 v idag. Och på kvällen när hon är som hungrigast är brösten mjuka :( hon blir galen och jag måste ge ersättning till slut för att göra henne nöjd

2013-05-02
Sofie_fi
Sofie_fi
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...