App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

när började ni få bristningar?

Hej! Undrar när ni tjejer började få bristningar i graviditeten , går in i vecka 25 på lördag och måste erkänna att jag är smått rädd för att få bristningar trots att jag vet att det är vanligt! Så när började ni få bristningar? Hur såg dem ut i början? Och när börjar de blekas??

2013-05-01
ungmamma1994
ungmamma1994

Jag är i vecka 23 och mina bröst är nog det som har vuxit allra mest, från normalstora till enorma så där har väl inte hormonerna hunnit med riktigt, utan jag har fått ganska många bristningar runt om, de är små och röda men vad jag läst så bleknar väl oftast bristningar efter grav eller något. Annars har jag inte fått någon annanstans än :) men, oavsett så får det vara värt vad som komma skall! :)

2013-06-29
skruttiplutt
skruttiplutt

Jag fick under brösten under graviditeten. Inget på magen alls, men nu efteråt har jah fått små på höger insida lår och lite på höfterna.

2013-06-29
Aleona
Aleona

Fick inga under graviditet ett, inte nu heller( v39). Smörjer me olja, lotion och mer olja. Tycker det e gött o smörja sig! Fick däremot på brösten efter förlossningen, ca en vecka. Så ska smörja brösten nu me...

2013-06-26
Puffla
Puffla

Fick inga bristningar under graviditeten. Däremot fick jag på brösten ca 1v efter förlossningen.

2013-06-26
Cornelia1982
Cornelia1982

Min mamma fick inga och jag fick. Så det kan man inte gå på.. Jag fick smått på sidorna runt v 37, sedan fick jag massor under de 2 v jag gick över :( himla typiskt!

2013-06-26
minstjarna
minstjarna

Använde kakaobutter hela tiden framm till v 38 och hadde inga bristningar. Då var butter slut, orkade inte köpa en till och nu har jag massa bristningar runt naveln :(. På låren började de tidigt men när jag började skrubba så blev det mindre där iaf.

2013-06-26
hanifa247
hanifa247

Kom inte riktig ihåg när men det var emot slutet fick ganska milda så det känns skönt

2013-06-26
babybo
babybo

Jag fick runt vecka 35 tror jag under första graviditeten.. Mina blektes aldrig någonting utan på mig nästan lyser ränderna på magen! Men det är absolut inget jag tänker på idag, är det någon som inte vill se hur en kvinna som fött barn kan se ut så är det så enkelt att bara titta bort

2013-06-26
Bursjoeoe
Bursjoeoe

Jag var också livrädd inför att få bristningar. Hade inte en enda fram till v. 35 sen sa det bara PLOPP, haha! Mina var nästan lila till en början men nu efter 4 månader och har de redan blekts rejält, och när bebisen väl är ute så bryr man sig oftast inte :) Det är ju såååå värt det!

2013-06-26
Simbombo
Simbombo

Sista veckorna, två-tre? jag minns inte så noga. Inte så farligt är det heller, några ljusa sträck runt naveln som aldrig varit lila och så lite på brösten men de upptäckte jag efter grav så kanske kom de i samband med att mjölken rann till? Jag har blekt dem med Bio-oil nu i efterhand och det funkar faktiskt om man har tålamod. De försvinner ju inte, men de blir nästintill osynliga!

2013-06-05
annan12
annan12

Mina har kommit nu, gick precis in i v.33. Några sträck runt naveln och även nedanför troskanten på underlivet. Än så länge stör dem mig inte. :)

2013-05-29
loveisjustyou
loveisjustyou

använde olja (weleda) under båda min första grav. Sen tror jag att det kan ligga genetiska faktorer också bakom det. Min kompis använde också olja och hela hennes mage är full med tjocka bristningar. Jag själv fick inte en enda bristning unde rmin första grav. Under min andra grav fick jag 3 st tunna längst ner på magen, syns inte idag och syntes inte heller under grav utan dem såg jag efter att magen började dra ihop sig efter förlossningen!

2013-05-06
SandyMarie
SandyMarie

med första fick ja typ inga.. lite på tuttarma bara.. han föddes på bf..med andra kände ja faaaan va gött inga bristningsr den här gången heller när jag närmar mig bf. . men så gick jag över 11 dagar. . suck hela magen full! Nu e jag iofs typ den blekaste människan du kan tänka sej så de syns inte så tydligt men de finns där!

2013-05-02
osisen
osisen

Jag är i v 21 och har fått bristningar på brösten. Jätte jobbigt, men jag hoppas de bleks sen och inte syns lika mycket som de gör nu :(

2013-05-02
Sodermanmalin
Sodermanmalin

Sista månaden fick jag bristningar på låren och långt, långt ner på magen, nedanför troskanten. De på magen syns inte längre, de på låren är väldigt blekta.

2013-05-02
ChildofJune
ChildofJune

Jag fick en liten bristning på ena höften bara och det var sent i graviditeten. Min dotter är 9 mån nu och den är ganska blekt faktiskt. Var noga med att smörja med någon olja och glöm inte höften och bakåt mot svanken, det gjorde jag.

De kommer att blekas med tiden, sen kommer du säkert att sola efter graviditeten. Jag gjorde inte det under graviditeten för det är lättare att få pigmentförändringar då.

Sen givetvis finns det undantag, det finns ju dem som får jätte mycket bristningar och stora och då tror jag inte att det försvinner.

2013-05-02
AnnelieeJ
AnnelieeJ
nyfödd bebis

Hej! Fick inte heller några bristningar. Använde Wendela olja som jag smörjde morgon och kväll med. funkade kanon, plus att de va skönt att få smörja in oxå:-)

2013-05-02
EmmaSa
EmmaSa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...