App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Okej att kalla någon tjock?

Jag blir så ledsen. Jag har alltid varit smal och vältränad, men gått upp nu under graviditeten, såklart. Men mina arbetskamrater tycker tydligen att det är okej att kalla mig tjock, tjockisen och andra smeknamn som har med tjock att göra. Jag tycker att det är jätte jobbigt att gå upp i vikt, men jag vet att det är nödvändigt just nu. Har försökt förklara detta på ett snällt sätt men ingen verkar vilja bry sig om det. Blir verkligen ledsen. Är detta verkligen okej? Hur ska jag förklara så dom fattar? Tycker inte det är okej att kalla någon tjock bara för att den är gravid.

2013-04-30
Sodermanmalin
Sodermanmalin

som nån annan sa, tror de syftar på bebismagen, inte på att du lagt på dig extra hull. folk har kallat mig tjockis konstant när jag varit gravid och jag har inte tagit illa upp för 1. jag vet att det är med glimten i ögat och ingen tycker egentligen att jag är tjock och 2. det stämde ju! ;)

men nej, att helt ärligt kalla nån tjock är aldrig ok. iofs, jag och min man säger det konstant åt varandra, men det är en helt annan sak. ;)

2013-05-08
mickelina81
mickelina81

Jag tycker inte det är okej att säga tjockis till någon som är gravid eller till någon över huvudtaget. När man är gravid så blir man ju större av en underbar anledning och att sen bli kallad tjock då tycker jag är helt fel. De som säger oj vad stor du har blivit, är det inte dax snart osv de kan ju vända på de, jag tror inte att de skulle vilja bli kallad tjock om de va gravida och höra allt tjat hela tiden. Jag tycker att en graviditet är något vackert och något man ska njuta av, om folk vill yttra sig om magen så kan de slänga ur sig något snällt annars kan de va tyst!!!

2013-05-07
Gabriiellla
Gabriiellla

Jag är gravid för tredje gången, klart man går upp lite grann under grav men jag tar inte åt mig varje gång nån säger "Hej tjockis" för jag vet att det syftar på magen o graviditeten. De hade ju knappast kallat dig "tjockis"  om du inte var gravid så de syftar ju på att du är gulligt runt- gravid helt enkelt!

Dessutom vet jag att jag inte är tjock i mig själv utan att graviditeten börjar synas och det tar jag bara som något possitivt, jag är stolt gravid =)

2013-05-07
SandyMarie
SandyMarie

Yttrandefriheten handlar alltid om förhållandet mellan staten och individen - och inte förhållandet mellan individer. Dessutom finns begränsningar i de flesta länders grundlagar som bland annat förbjudet hot om våld och även program mot mobbning. Så att vi följer lagen kan man ju bedöma som man vill. Vidare är kränkningar ett brott - även om det är ett svårbestämt sådant.

2013-05-02
ChildofJune
ChildofJune

Ursäkta, men vad som är kränkande är faktiskt upp till personen ifråga. För vissa är det tjock och för andra är det smal - det beror helt på var man kommer ifrån. Kränka och förtala är långt ifrån samma sak. En kränkning behöver inte vara en lögn.

Jag tänker då aldrig sätta ett likhetstecken mellan tjock och gravid, vilket ju faktiskt är sakfrågan i denna diskussion. Vad ska jag som gravid göra för att ta mig ur situationen, förutom att fullfölja graviditeten för att sedan kunna gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt...

Och om du läser vad TS skriver, så HAR hon tagit upp detta med personerna som säger det - men budskapet går inte fram!

2013-05-02
ChildofJune
ChildofJune

Jag är inte där än (13+3) men den dagen någon som jag inte tycker har rätt att säga det, då säger jag till med en gång! Jag kommer inte tåla något sådant! Visst kommentera magen.. Men våga bara kalla mig tjockis.... :)

2013-05-02
JaninaThersthol
JaninaThersthol
Gravid i vecka 30

Kunderna på mitt jobb började kalla mig tjock, det är väl ändå inte ok! Människor jag inte ens känner..

2013-04-30
minstjarna
minstjarna

Det värsta är att det är en kille som säger det, han är ganska ny på jobbet och kallar mig tjockis så fort han får tillfälle. Kommentarerna om magen gör mig inget, men det är mer de som handlar om vart och hur mycket jag gått upp i vikt, när dem står ett gäng och diskuterar vart jag lagt på mig mest.

2013-04-30
Sodermanmalin
Sodermanmalin

man blir ju rätt tjock alltså..
men nej det e väl inte ok. beror ju på vem som säger det åxå..

2013-04-30
osisen
osisen

Fast visst måste man utstå en hel del när man är gravid, som ingen människa hade kommit på tanken att säga till någon som inte är gravid. Plötsligt är allt okej att kommentera liksom. "Oj nu kommer gravidkilona", "Jösses vilka stora bröst du har fått", "Lägger sig fettet sådär på rumpan sägs det att man får en flicka"... Seriöst? Och detta ska man då kunna ta med glimten i ögat när man dessutom har alla graviditetshormoner. Och inte slutar det när man fött barnet heller, då är amningen och ens bröst allmänt samtalsämne också. Är så sjukt trött på alla såna kommentarer, som om man ska tåla mer för att man är gravid då..? Jag tycker inte det är okej för fem öre. Ja, min mage blir större och det är helt okej att säga det, men att kalla mig tjockis är bara helt fel.

2013-04-30
ChildofJune
ChildofJune

Men tror du dem menar att du le tjock eller tror du kanske att de syftar på din stora gravidmage? Jag har kallat min bästa kompis för tjockis enbart för att hon hade en enorm mage på sin i övrigt tunna kropp. Det är ju inget illa menat utan jag säger det med glimten i ögat. Har en vän som skämtade med mig när jag började bli rund om magen och sa åt mig att det var dags att sluta öra så mycket bullar. Det är ju ett faktum att man oftast får en stor mage så det är förmodligen den folk skämtar om och inte din övriga kropp!

2013-04-30
emcb
emcb

Men det är bara så onödigt. Ingen människa kan gilla att gå upp i vikt, så varför ens säga något? När dom kommenterar min mage, att den har blivit så stor, osv,är en helt annan sak. Det gör mig bara glad! Men min vikt kan dom ge fan i!

2013-04-30
Sodermanmalin
Sodermanmalin

Jag har exakt samma situation! Jag var vänligt smal innan och var nöjd med min kropp. Tränade mkt och åt bra och sådär... Nu har jag gått upp 20 kilo! Mina kollegor säger att dom inte känner igen mig längre för jag har blivit fet, kallar mig tjockisen, retar mig för att jag inte får plats bakom skrivbordet längre, säger att jag har fått stora lår och blivit plufsig i ansiktet... Blir ledsen! :( Men har bestämt mig för att inte lägga större energi på dem, jag måste se ut såhär nu för mitt barn och jag vet att jag kmr gå ner i vikt sedan. Då kmr de säkert berömma mig och säga hur mkt jag har gått ner. Folk tänker inte ibland!

2013-04-30
1katarina1
1katarina1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...