App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Penicillin vid öroninflammation

Tösen är rejält förkyld med feber och har börjat klaga på ont i örat. Att ringa VC såhär "sent" ger ingenting, så blir det inte bättre ringer vi sjukvårdsrådgivningen och hoppas på en tid på jouren ikväll isf. Men, läste runt lite på nätet, och där står det att barn mellan 1 och 12 år inte får penicillin vid öroninflammation? Hon hade i höstas och fick då penicillin, men det kan ha varit att den var dubbelsidig, och för att hon hade haft hög feber i nästan en vecka. Vad har ni för erfarenheter? Jag vet att man gärna ska låta sånt självläka så inte bakterierna blir resistenta, men ska barn verkligen behöva gå med den smärtan?

2013-04-29
ChildofJune
ChildofJune

vår ena grabb fick öroninflammation i mars och vi fick ingenting mot det. han blev blå om läppar och naglar och stod och skakade,så ambulansen fick komma. det visade sig att han hade öroninflammation.då hade han haft feber i 5-6 dagar och vi var inne på jourakuten på söndagen. då såg de ingenting.på onsdagen var vi inne på barnmottagningen och tog prover och sen nån timma efter vi kommit hem, så blev han dålig.

2013-04-29
Emilie7
Emilie7
Barn på 1 år och 10 månader

Det är bra att undvika pencilin så mkt som möjligt. Just med öroninflamation brukar penciling förkorta sjukdomsperioderna med 1-2dygn och då resonerar man att det kanske är onödigt. Viktigt är ju att smärtlindra. Varva Alvedon och Ipren så brukar barnet må mkt bättre och man kan i många fall slippa åk iväg till läkare!

2013-04-29
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...