App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

hjälp hur/vad gör man

vi bor i en två nu och tösen och jag har haft ett sovrum själva från dag ett. Min man klarar inte av att vakna flera ggr och sommna om för han ska till jobbet, så han sover i vardags rummet och det har funkat fint. Så nu ska vi flytta till hus 1Juli. Då finns det ett rum till M ett rum till mig och lillebror som kommer i slutet av Agusti och ett extra sovrum till min man samt gäst rum. Meningen är att M ska ha sitt eget rum, men ioch med att hon är van att sova med mig, kan vakna flera ggr på natt flr att stoppa in nappen eller många gånger vaknar hon och kommer in i min säng så fortsätter att sova där. Lillebror kommer han så babybay säng(typ halva spjälsängen fast vi min sida av sängen så han sover bredvid min säng.) Men nu till frågan...Hur gör jag om M ska vakna flera ggr per natt, ska hon sova med mig i sägen ocg lillebror i rummet, väcker de varandra eller ska jag springa mellan rummen? Känns inte hellere bästa lösningen för mig egen sömn. Min man jobbag natt så det finns bara jag om nätterna. M sommnar alltid  själv i sin egen säng. Hur gjorde ni...Tips.. M blir 2.3 år när lillebror kommer.Tacksam

2013-04-28
maia19
maia19

ok. Tacksam för alla era råd. Kankse ska testa att vänja henne vid sitt eget rum och sova på en maddras innan lilleman kommer. De är ca 2 månader mellan flytten och hans ankomst. eller lära henne att komma in till mig om hon inte kan somna själv. Sovrummen ligger mitt emot varandra. Men jag är även rädd att det blir många förändringar för henne. Fört flytta, eget rum, inte med mamma ny förskola och sen på allt det en lillebror....

2013-04-28
maia19
maia19

Jag hade försökt vänja henne i eget rum. Det kommer underlätta för dig. Du vet inte hur det kommer funka att sova med båda, det kan absolut funka eller så kommer de störas av varandra. Min tjej sover själv hela natten nu i eget rum. Vaknar inte efter nappen längre, tror hon hittar den själv. Klart det händer ibland att hon grymtar till men inte på en nivå som är jobbig. Det tog ungefär 4 månader, visst var det kämpigt i början. Först så upp och amma, sen var det välling + trösta mitt i natten ibland mer än en gång. När hon sluta med välling på natten fick man gå upp två ggr för att ge napp sen var det 1 ggr och nu är det nästan aldrig.

2013-04-28
Biljana81
Biljana81

Det är en vane sak skulle ja tro.. Har du båda hos dig, blir de vana av varandra o tillslut märket de inte av när den ena vaknar.. Skulle ja tro iaf :)

2013-04-28
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

2,3 års mellanrum för oss med. men sambon jobbar inte natt. han sover på en maddrass inne i storebrors rum så han får trösta honom på natten. jag och lillebror i stora sängen. då får vi alla rätt så mycket sömn och barnen blir inte störda av varandra.

tyvärr har jag inget tips på att vara själv på nätterna

2013-04-28
Litsen1
Litsen1

Ha dem nära dig båda två. Lustigt nog har min stora kunnat stå och skrika bredvid sin lillasyster utan att hon vaknat. Och stora har aldrig vaknat av lilla tjejens skrik. Så ha du lilleman bredvid sin sida av sängen och gör plats åt stora att komma och sova bredvid dig. Det mesta löser sig.

2013-04-28
jika686
jika686

ingen..............

2013-04-28
maia19
maia19
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...