App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Amma + ge i flaska?

Hej! Har en fundering kring hur det funkar om man ammar på heltid, funkar det för er att pumpa ibland om ge flaska om pappa ska mata(om jag ska hemifrån t.ex) tar bebisen bröstet/flaskan utan att den blir förvirrad av att variera då? Har detta fungerat bra för er, hur har ni gjort ni som helammar?

2013-04-27
Smultronkyss
Smultronkyss

Oj vad olika det kan vara! Det kan ju vara värt att pröva iallafall. För de flesta verkar det ju inte vara några problem! Har en kompis, hennes bebis är 2 månader nu, vägrar att ta flaska och det kanske är ännu värre.

2013-05-23
Smultronkyss
Smultronkyss

Vi har Medelas bröstpump + flaska och den ska tydligen vara "så lik bröstet som möjligt". Jag pumpade enbart under de 2 första veckorna, och sedan började jag amma, och han brydde sig inte nämnvärt och skiftade bra mellan dem. Han har dessutom haft napp sedan i princip första stund. Men det är nog olika för alla...

2013-05-23
Parentes
Parentes

Vi testade att pumpa och ge flaskan vid 2 veckors ålder. Jag har haft mycket mjölk så jag pumpar ut och ger flaskan när jag inte orkar amma eller om jag ska iväg. Det har aldrig varit några problem för min dotter att hoppa mellan bröst och flaska. Ger henne flaskan minst en gång per dygn.

2013-05-03
Mava01
Mava01

För oss funkade de inte alls, men samtidigt ha jag varit ok med det. Pappan ha tagit dottern å t ex tagit en promenad med vagnen då hon va matad, då kunde hon sova upp mot 2 timmar i vagnen, å då kunde jag va lite själv, sova, duscha eller gå i affärn (oftast sova ;p) Så gjorde vi fram till hon va drygt 4 mån. Nu e hon nästan 7 å vi håller på å vänjer henne mer å mer vid mat, så ammar väldigt lite nu, så pappan kan ju ta nån helg morgon då å då å jag få sova medans lillan få gröt. Börjat försöka med välling men enda hon acceptera för tillfället i flaska e vatten å välling e inget hon gillar i övrigt heller men det kan ju ändras så testar lite olika å i typ mugg oxå. Annars få vi acceptera att vår dotter inte e nå välling barn ;)

2013-04-28
ica_86
ica_86
Barn på 2 år och 11 månader

Jag pumpade varje kväll så jag kunde gå och lägga mig tidigt och maken ta en matning innan han gick och la sig så jag fick mer sammanhängande sömn. Och det var med en "vanlig" nappflaska och så gjorde vi under hela tiden och hon hade inga problem med att hoppa mellan bröstet och flaskan. Fast det är väll olika från barn till barn.

2013-04-28
JessicaJessie
JessicaJessie

Jo det finns en risk, men idag finns det väldigt många flaskor som faktiskt liknar bröstet på många sätt. Att ge flaska 1 gång i veckan är oftast ingen fara.

Men koppmatning kräver mer av en, man måste verkligen se till att barnet får lapa, istället för dricka.

2013-04-28
jika686
jika686

Det där är så individuellt. För mig krånglade amningen för att dottern behövde tillmatas med kopp på BB. Och för att de rekommenderade oss att fortsätta med kopp även hemma, om hon inte blev nöjd efter amning. Bytte till flaska och både flaskmatning och amning fungerade mycket bättre.

Dock var ju detta så pass tidigt, så hon hade inte lärt sig suga ordentligt när koppen introducerades. Men att försöka lapa i sig även vid bröstet fungerar ju inte...

2013-04-28
ChildofJune
ChildofJune

d finns en risk om man går mellan flaska å amning..att bebisen tillslut föredrar flaskan istället..ett annat tips är en kopp, har köpt en på apoteket för att d inte ska konkurera;)

2013-04-28
wintersorrow
wintersorrow

Ge ersättning någon gång då om du vill ha paus?

2013-04-28
jika686
jika686

Min son är 11 dagar gammal men han vill inte ammas om jag pumpar ut o ger flaska då tar han. Det är jobbig att pumpa hela tiden .

2013-04-28
Orin890
Orin890

Åh gud så bra! :) tack för era svar!!

2013-04-27
Smultronkyss
Smultronkyss

Mitt äldsta barn kunde utan problem äta ur flaska ibland, även medan han åt endast bröstmjölk. När han blev ett halvår varvade han också amning och mat med välling utan problem. Mitt mellanbarn totalvägrade flaska. Det gick inte heller att få henne att äta bröstmjölk ur sked. Någon gång drack hon små mängder bröstmjölk ur en pipmugg, men då var hon nog 4-5 månader gammal åtminstone. Jag fick vara tillgänglig, helt enkelt. Yngsta har inte heller godtagit flaska. Hon klarade dock tidigt att dricka bröstmjölk ur drickskål, så där kunde pappa fixa ett mål om det behövdes.

2013-04-27
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...