App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur skulle ni göra

Våran lilla får välling 21-22:00 på kvällen och sen på natten när hon vaknar typ 02-03:00. Sen när hon vaknar 07:00 så har hon fått ersättning. Vad skulle ni ge då? Hon har fått av mig tills hon var sju månader sen har vi kört på ersättning eftersom jag har varit sjuk länge och var tvungen att ta medicin. Vi vill mer gå ifrån ersättning för hon får även det som mellanmål på dagen när hon inte får gröt vilket hon får på fm. Efter gröten så sover hon en stund och sen efter det blir det mat. Vi ska införa en liten portion med mat också på kvällen nu. Vi har tagit det ganska lugnt så magen får hänga med och hon är inte hård alls eller problem med att bajsa. Vilka frukter mättar? När jag har gort pure på äpple så tycker inte jag att hon blir mätt. Har läst på en annan sida att mellanmål är: gröt, omelett, ägg, yoghurt/fil (så man kan ha fruktpure och havregryn i om man vill), smörgås (med messmör, leverpastej, mjukost), turkisk yoghurt med pure i.   Vad skulle ni ha i omeletten och har ni fler tips till mellanmål? Messmör kan inte det vara tungt för magen? Mannen reagerar på det för det är så mycket laktos i den.   Tack så mycket!

2013-04-27
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Barn på 1 år och 9 månader

min tjej fick gröt till frukost vid 7-8. lunch vid 12 middag vid 18 vars en burk. mellanmål fick hon vid 15 och då en halv burk fruktpure, eller 1 apelsin, 2 kiwi eller 1banan,päron eller äpple. ibland får hon även en macka om vi sitter och fikar mellan frukost och lunch och hon är inte undernärd snarare tvärtom. kl 8 var det välling och sen 4 pa natten. idag ser det likadant ut bara att hon inte äter det målet kl 4. hon sover middag mellan lunch och mellanmål. ibland är hon så mätt, (vet dock inte varför) att hon somnar utan välling och äter då inget mellan middag och frukost. oftast spyr hon upp en del av maten, vet inte om det är som hon är mätt eller som hon har druckit förmycket vatten, och det händer både vid frukost, lunch, middag. ibland äter hon inte upp lunchen men då är hon hungrig till mellanmålet då får hon en mack med...

2013-04-27
Biljana81
Biljana81

Det var mig en matglad tjej. Jag tror du ska börja med att ge ett mål mat till.

Sedan börjar hon (alt är i) separationsfasen. Min tjej har också påbörjat den. I samband med olika faser blir de småknasiga med maten. Går det för fort blir de ännu värre. Jag gjorde misstaget att introducera 2 nya måltider nu i veckan. Efter 2 dagar ville hon nästan bara ha ersättning. Vi har gått bakåt flera steg....

Min tjej äter såhär:

7-9 (olika hur hon vaknar nu) ersättning. 10-10.30 Gröt. 12-13 lunch. 14-15 ersättning. 17 macka. 19 ersättning. 21-22 liten slurk till. Då och då vill hon ibland ha lite mer ersättning en stund efter maten/gröten/mackan.

2013-04-27
jika686
jika686

Så här äter hon på en dag. 

Ersättning ca 07:00, mellanmål med gröt ca 09:30, mat ca 12:30, mellanmål med frukt och ersättning ca 15:00, ersättning ca 17:00, mellanmål med grött eller lite ersättning i mindre mängd 19:00, välling ca 22:00 och sen välling 02-03:00. Detta är på ett ungefär beroende på hur hon sover.

Men målet på natten har vi inte haft sen hon var tre månader, då fick vi bort det målet.

Men sen hon har börjat krypa ordentligt och klättrar över allt så kan hon vakna på natten då och låta ängslig.När vi har gett henne välling då så äter hon mellan 150-200 ml. Så det känns som att hon måste börja få mer vanliga mellanmål och ett till mål mat.

2013-04-27
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Barn på 1 år och 9 månader

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-04-27
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Barn på 1 år och 9 månader

Kiwi bör man vänta med ett tag, väldigt många barn som är allergiska mot det. Min äldsta dotter åt det när hon var 1,5 och hon svällde upp i hela ansiktet. Dom sa sen på akuten att kiwinär väldigt vanligt att barn är allergiska mot.

2013-04-27
Saraahogberg
Saraahogberg

Min tjej, 8 månader, vill inte ha frukt som mellanmål. Hon får det i gröten eller på mackan :P

På mackan kan hon få avokado, banan eller leverpastej.

Men om hon bara äter 2 mål ersättning behöver ni inte stressa. Håller med om att banan är den bättre frukten att ge som mellanmål. Kan ges med en till frukt inmosad (t ex äpple, kiwi, päron).

2013-04-27
jika686
jika686

Messmör kan vara bra för den som har hård mage, men är man känslig mot laktos så är det ju inte lämpligt.

Yoghurt och fil kan man börja ge från åtta månader, men inte stora mängder. Bäst är att ta frukt och bara blanda i en mindre mängd yoghurt i frukten. Barnet bör vara tio månader och äta hyfsat av lagad mat, innan man ger hela mål mat huvudsakligen bestående av mjölkprodukter.

En omelett kan bestå av bara ägg och lite mölk, vatten eller grädde.Görs enklast i en djuptallrik i micron. Vill man blanda i annat, går det ju bra med korv och kokt potatis, lite purjolök eller att man serverar omeletten med en stuvning till, med ex räkor eller champinjoner i. En omelett kan också kryddas med vaniljpulver eller kanel, det gillar många barn.

Avocado är en frukt som mättar mycket bra. Den innehåller mer fett än socker. Annars tycker ju jag att banan fungerar bra som mellanmål, om man vill ge bara en frukt. Jag har också uplevt att äpple mättar bättre när det serveras i bitar än som mos. Är hon ovan med konsistensen, kan äppelklystor köras mjuka i micron och sen svalna en stund innan servering.

2013-04-27
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...