App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Jag vet att jag tjatar

Men jag måste få tjata här, annars tror jag min man får hål i öronen ;-) Japp 2 eller 3 barn tankarna som vi själva inte kan svara på. Det är så mkt som spelar in för att vi ska kunna bestämma oss! Hade jag varit frisk och haft mer ork och inte två lämpliga graviditeter bakom mig hade vi förmodligen skaffat en tredje men nu är det ju inte så. Är så rädd för att vi tar oss vatten över huvudet om vi skaffar en till men kör vi på det säkra och nöjer oss med två, kommer jag ångra mig senare då? Oroar mig även för minstingen som kommer bli mellanbarn. Har vänner som har tre barn och där mörks väldigt tydligt att mellanbarnet hamnat i kläm! Hur undviker man det? Och säg nu inte kör på bara det ordnar sig, för så lätt är det inte. Det här gör mig galen och stundvis mår jag dåligt över att vi inte kommer fram till ett beslut som känns bra i hjärtat!

2013-04-27
emcb
emcb

Läkarna avråder inte, det är fullt möjligt men det är mig det blir jobbigt för. Det är svårt att veta om det blir som förra gången. Det kan bli bättre eller likadant, värre hoppas jag inte! Vi visste att vi ville ha minst två barn och max tre barn. Så det var ju självklart med de två första och nu står vi här... Jag och mannen pratade länge i går, klokare blev vi nog inte mer än att det var skönt att prata. Som du säger hjärtat vill en sak men hjärnan tänker praktiskt och ansvarsfullt.

2013-04-28
emcb
emcb

Jag har två frågor;

1. Vad säger läkarna? Har du pratat med dem om en eventuell graviditet, hur det skulle påverka dig osv. Avråder de?

2. Har du velat ha tre barn hela ditt liv? Eller är det tredje barnet i det här fallet den "förbjudna frukten", just för att du vet att ni egentligen inte borde...

Hoppas verkligen att ni kommer fram till en lösning, det måste vara jättejobbigt när man hjärtat och hjärnan säger olika saker.

2013-04-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 3 månader

Du får sälja in idéen med tre barn till os då ;-) jag har alltid försökt se allt ifrån den ljusa sidan, att det alltid kan bli bättre. Men när man hela tiden blir motbevisad och det hela tiden blir värre/sämre då är det inte lika lätt. Mitt första barn var och är väldigt snäll (om man nu ska använda det ordet) sov bra, åt bra och var alltid glad... Andra barnet har haft lite mer vilja, varit lite mer krävande och ja inte lika lätt men långt ifrån svår. Skulle säga att andra barnet varit som man tänker sug att barn ska vara, första barnet var onormalt lätt ;-) om du förstår hur jag menar. Är lite rädd att en tredje skulle få kolik, inte sova alls osv och så står man dör totalt slut och bara tar sig igenom små barns tiden. Pga att jag själv var så sjuk efter vi fick 2:an missade jag mkt av den mysiga bebis tiden, så det kanske är det jag vill få tillbaka... Men tänk om det blir samma igen... Jag vet, det är många tänk om....

2013-04-27
emcb
emcb

Han har en gräns vid 40 och det respekterar jag och förstår!

Att min sista graviditet skulle bli bra är jag tveksam till, man vet aldrig men jag tänker inte hoppas på det heller. Jag har två barn att ta hand om så jag vill vara beredd på det värsta och inte drömma, om du förstår hur jag menar. :-)

2013-04-27
emcb
emcb

Hur och bil = Hus och bil :-)

2013-04-27
emcb
emcb

Tack för att ni har tålamod med mig ;-) Och tack för alla varianter på svar!

Mina barn är inte helt friska men heller inget allvarligt, inga handikapp tex. OM vi skulle skaffa en till skulla jag i så fall göra alla kontroller som går, skullde det vara ett sjukt barn jag väntade kommer jag ta bort det. Och endast pga av att vi inte skulle orka och jag vill inte utsätta mina barn för allt det innebär att få ett sjukt syskon.

HUr och bil, ordnar sig alltid. Men vi skulle få göra om lite eftersom jag tycker det är viktigt att alla får sitt eget rum så småningom!

Jag har insett att jag vill ha ett barn till. MEN det är inte detsamma som att vi borde skaffa ett till. Jag vill ha tid och ork för varje barn... Eftersom jag har en rätt bred sjukdomshistoria och det var väldigt tufft efter att vi fick vår minsting vet jag inte om vi borde utsätta oss för det igen. Men tänk om jag ångrar mig... Suck...

När det gäller tid så kan vi inte vänta allt för länge. Min man är lite äldre än mig och har ett stopp när han kan tänka sig att skaffa barn som senast, det är relativt snart. Därför är detta en väldigt aktuell fråga som tar upp mkt av min tid. Sedan måste en ev. graviditet planeras eftersom jag måste sluta med vissa mediciner flera månader innan vi blir gravida, så här sker inget spontant inte.

Ibland blir jag väldigt ledsen över att jag känner mig så kluven. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra... Min man känner sig lika kluven han men han är nog mer ok med att inte skaffa fler, det är inet hela världen. Men han kan också tänka sig en till men...

2013-04-27
emcb
emcb

Att var mellanbarn innebär inte alltid att man kommer i kläm i sambons familj är det mellanbrodern som blivit mest bortskämd sen blir det ju till vad man gör det till själv. Du verkar ju som du vill ha en tredje och det är ju inte huggit i sten att denna grav blir som de andra den kanske blor symtomfri man vet ju aldrig innan utan får väga för mot emot

2013-04-27
Idussen
Idussen

Har ingen aning om hur stora el små dina barn är.
Men är det någon brådska? Om ni inte känner direkt i första känslan att vi vill ha ett barn till kanske ni skulle kunna avvakta tills allt känns rätt. Då är ni förmodligen oxå redo för det. Själv har jag alltid sagt två barn. Men de kanske ändrar sig. Men jag oroar mig då för tanken på att de kan bli två. Och då har man plötsligt fyra. Bil byte, husbygge osv.

2013-04-27
majmamma81
majmamma81

ja hade nöjt mej med två..

2013-04-27
osisen
osisen

Och nej jag vet inte vart jag vill komma med den här tråden, inser att inte ni heller har lösningen... Eller?

2013-04-27
emcb
emcb

Inte två lämpliga graviditeter bakom mig utan två KÄMPIGA

2013-04-27
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...