App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ögoninflammation :(

Jaha, så har dottern nu dragit på sig ögoninflammation oxå. Någon som vet om detta ä farligt för nyfödda? Hoppas ju innerligt på att fl ska starta snart då de ä bf+3 idag. Vi har aldrig haft detta tidigare, men har jag fattat rätt att de "bara" ä att tvätta m ljummetvatten? Tips tar tacksamt emot.

2013-04-27
majmamma81
majmamma81

Tack för svaren. Har kokat vatten som vi tvättat några gånger m idag. Är väl bara att forts. Får ringa dagis på mån morgon o fråga va de ä som gäller. Är ju fler barn där som har de. Stod ju på deras info-tavla. Kan ju hoppas att hon ä hos farmor o farfar då annars o att en annan antingen ä på fl el BB :)

2013-04-27
majmamma81
majmamma81

Oftast hjälper det att bara tvätta. Om det blir värre trots detta, kan det vara läge att kontakta VC efter några dagar. Det händer att det blir så pass illa att det behövs antibiotikasalva, även om det oftast inte behövs.

Vad gäller nyfödda, så vet jag inte säkert. Ring och fråga någon som kan, för om det är stora risker för nyfödda att få detta, kanske det i sig är en orsak att behandla det större barnet redan nu.

2013-04-27
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Får man va på dagis, el ä de hemma en vecka nu som gäller?
Hon ä ju inte påverkad på något vis annars.
Men jag vet ju att de ä smittsamt.
Stod på tavlan att de gick på dagis :(

2013-04-27
majmamma81
majmamma81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...