App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mjölken sinar?

Lillen är två veckor idag o jag märker att d inte finns tillräckligt m bröstmjölk för honom, ofta behöver han tillägg efter amningen. Jag vill amma och han var så mätt av d för någon dag sen men nu orkar han inte suga när d knappt kommer nåt, så han blir bara frustrerad o börjar storgråta när jag försöker få honom att fortsätta suga. Har ni några tips på hur jag ska få mjölken att rinna till mer? Jag dricker massa vatten o te om dagarna men d verkar inte hjälpa. Vill så gärna amma för hans mage mår bättre av d o han är mer nöjd efter en amning än efter flaskan m tillägg/ersättning.

2013-04-27
Adde86
Adde86

Tack för tipsen. Vi får testa oss fram då. Att jag o mannen turas om på kvällen är för att jag inte hinner få nån vila under dagen, så får jag inte sova iaf någon sammanhängade timme på batten är jag ett vrak på dagen. Men mjölken har räckt innan. D har tom varit så att jag vaknat i mjölkpölar på morgonen o få kunnat amma lillen mätt så han sov i 3-4 timmar på morgonamningen. Men nu vill han äta varannan timme, ibland hinner d bara gå en timme mellan så är han hungrig igen. Så d känns kämpigt när han trots d inte får insig tillräckligt o gråter. Men ska prova amningste o sen hålla mig till att amma ofta. Om jag pumpar så borde d va samma effekt som att amma, eller?

2013-04-27
Adde86
Adde86

När min mjölk inte riktigt har räckt till har vi gjort så att jag har ammat på dagarna (ibland har det känts som att det är det enda jag har gjort på dagarna) och sen har vi gett en flaska på kvällen. Då har lilleman sovit lite längre, jag hat oxå fått sova och så har produktionen kommit igång igen:-) Detta har funkat kanon för oss, vet dock inte om det är bästa sättet att få fart på mjölken.

2013-04-27
AnnaA86
AnnaA86

Om du vill öka mjölkproduktionen fungerar det dåligt att ta varannan matning på natten. Amma alltid först och alltid på båda brösten. Amma gärna ofta. Är barnet otröstligt av hunger, komplettera med ersättning, men om barnet är nöjt tillfälligt efter amningen är det bättre att avstå ersättningen och amma igen efter en halvtimme eller hur lång tid det nu tar innan barnet är hungrigt igen.

2013-04-27
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 7 månader

Och då inte mer än 10 min åt gången, det ska vara korta amningar men ofta!

2013-04-27
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 6

Jag har läst om intensivamning för att hjälpa mjölkproduktionen, dvs amma 10 min på båda brösten, vänta en timme, amma 10 min på båda igen osv, fortsätt flera gånger. Har du provat detta?

2013-04-27
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 6

Jag dricker hallonbladste, är d samma som amningste? Han får på flaska oxo, på natten då han får utpumpad mjölk om d finns eller ersättning då vi tar varannan väckning nu när pappa fortfarande e hemma. Kan hända att han blivit lite lat pga d oxo men jag märker när jag pumpar oxo att d inte ens finns en tredjedel att pumpa ut längre jämfört med för ett par dagar sen.

2013-04-27
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...