App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Cytotec?!?!

Vad anser ni om att sätta igång förlossningen med tabletten cytotec? Mycket skriverier om den då den är avsedd för magsår samt aborter.. Någon med bra/dåliga upplevelser som fått cytotec? Jag blev startad med cytotec i januari, jag hamnade på operationsbordet.. Om det var tabletterna eller något annat, det vet jag inte..

2013-04-25
minstjarna
minstjarna

Såg på tv då de intervjuade en representant från Läkemedelsverket om cytotec. De sa då att företaget som producerar cytotec endast har ansökt och fått godkänt att använda cytotec som magsårsmedicin och inte till något annat ex igångsättning eller liknande - om sjukvården vill använda det till gravida måste företaget som producerar medicinen ansöka om det först. Sjukt att sjukvården kommer undan med att (som jag upplever det som) experimentera innan man har tagit reda på om det är lämpligt i andra sammanhang!

2013-05-01
Emelie26
Emelie26

Det är billigt är väl det enkla svaret tyvärr! Någon krona per tablett! Så ekonomi före patientsäkerhet :( men de menar på att det är så få som har fått komplikationer att det är värt det :/

2013-04-27
InezFinez
InezFinez

Tror inte man kan vara så påläst..... Det kommeralltidupp något nytt känner jag. Man får oftast reda på saker för att det hardrabbat någon annan, någon man känner eller att någon går ut med det i tidningen, tyvärr........ Man får väl bara hoppas att allt ka gå bra.

2013-04-27
Biljana81
Biljana81

Ja, jag läste också om henne. Det var först då det gick upp för mig. Att det var samma tabletter som jag fick och min livmoder vändes ut och in när den följde med moderkakan ut.. Jag undrar SÅ om det har med tabletterna att göra. Var också påväg att mista min livmoder men som tur var så svarade den på alla mediciner dom pumpade mig med. Jag undrar vad det är som avgör vilken metod dom använder för igångsättning. VARFÖR väljer man cytotec framför allt annat när det finns så många negativa historier om det.. Usch. Jag önskar att jag var mer påläst innan det var dags för mig.

2013-04-26
minstjarna
minstjarna

Man får det i tablettform och droppet är inte samma :) många kör med gel också och det ska vara mkt säkrare samt effektivare.

2013-04-26
InezFinez
InezFinez

Jag har hört att de skulle vara förbjudna sen en tid tillbaka. Jag blev oxå igångsatt, var tvungen att kolla med vad. Men det stod inte cytotec.... Hur får man det i droppform oxå?

2013-04-26
Biljana81
Biljana81

Jag kommer vägra om jag måste bli igångsatt! Här kommer de inte i närheten med Cytotec efter vad jag hört och läst!

2013-04-26
Hnoss
Hnoss
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...