App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Man måste inte

När min första kom till världen hade jag innan varit helt inställd på att amma. Det är ju liksom så man gör. Jag hade två vänner som ville amma men inte kunde. Jag hade massa mjölk, så långt inget problem. Men jag tyckte inte om det. Jag grät de flesta gångerna jag ammade och gjorde det för att man ju skulle. Och jag hade så fruktansvärt dåligt samvete för att jag kunde, men inte ville. Det jag önskar någon hade sagt tidigare till mig är att man inte måste amma. Att man kan ge flaska och få precis samma närhet som vid amning. Det ger dessutom pappan närheten med. OM det känns jobbigt, gör det inte. Ersättningen som säljs är precis lika bra. Barnet mår bäst när mamma o pappa mår bra! :)

2013-04-25
Kireina
Kireina
Barn på 2 år och 10 månader

Det gör ont och det är jobbigt att det bara är jag som duger när han skriker och man får absolut ingenting gjort i början hade msnnångrst att han åt för mycket/för lite. Nej amningen är inte vad jag trodde...

2013-04-25
Idussen
Idussen

Inget så.. men varför vill man inte amma?! Jag själv älskar det och jag själv tycker att det är jättemysigt med den närheten. =)

2013-04-25
katja1993
katja1993

Själv ammade jag första barnet och trivdes med det. Med andra gick det inte och det fick bli ersättning. Jag mådde mkt bättre men det som är viktigt att nämna är att ersättningen inte var det bästa för mitt barn, han blev förstoppad och fick jätte mycket problem med sin mage tack vare ersättningen. Men vi hade inger val eftersom amningen inte fungerade.... Så glöm inte att även ersättningen kan ha nackdelar! Båda mina barn mår bra idag och man märker nu ingen skillnad på vem som blev ammad och inte!

2013-04-25
emcb
emcb

Jaa det tycker jag oxå. Men vilken focus det ligger på amning! Till denna förlossning ska jag ha med (om jag kommer komma ihåg i stundens hetta) en broshyr där man ska följa upp hur amningen går. Från födsel, på bb och sen på bvc. Nåt mer landsting som kör med sånt nu? Tycker man borde få välja själv om man vill ha en sån journal med sig.

2013-04-25
beckusen
beckusen

Håller helt och fullt med er!!

2013-04-25
Superhallon
Superhallon
Barn på 3 år och 11 månader

Hade det funnits en gilla knapp hade jag tryckt på den tio gånger om! :)

2013-04-25
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Håller med! Jag försökte någon gång men både jag och min son bara grät... Så han fick flaska istället och vi båda mådde mycket bättre. Man måste få välja själv vad som känns bäst! Om jag skulle få en nr2 skulle jag ge flaska direkt. Pumpa ur råmjölken och sen ge ersättning, precis som med 1an...

2013-04-25
emmabackman
emmabackman

Instämmer!

2013-04-25
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...