App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Längtan är stor

Hej! Jag är ganska ny här, och har läst lite om vad alla har skrivit. Så inspirerande :) är 23 år nyss fyllda, jag och min sambo har bestämt oss för att skaffa barn. Dock är jag överviktig och kanske inte den bästa tiden att skaffa barn kring. Men jag håller på att gå ner i vikt och tränar och äter nyttigt. För det är en liten bebis jag vill ha, och nu har jag gett mig f*n på att jag ska fixa detta.Tog som sagt ut spiralen, och har sagt att det kommer när det kommer. Även fast vi försöker pricka in ÄL. Spiralen tog jag ut i början på februari, hade tydligen ägglossning (vilken jag fick reda på med ÄL-test) Dock fick jag en blödning i samband med uttag av spiralen så fick vänta extra länge på just första försöket. Blev inget plus första försöket, och nu har jag precis haft ÄL så vi får väl se vad som händer. Jag hoppas tyvärr inte på så mycket, och har gått med inställningen att det kommer när det är dags för oss att bli gravida. Första gången gick jag på helspänn och läste om allt och lite till. Nu har jag försökt släppa dessa tankar, för det gör en bara tokig annars.

2013-04-24
Nhansson
Nhansson
Bebis på 13 månader

Vilka goa tjejer ni är! :) Det känns mycket bättre av att få höra era tankar och kunna prata av sig.

 

Folsyra äter jag, och har koll på min mens och ägglossning.

Jag är 165 cm och vägen 120 kg. Men som sagt, jag tränar och har börjat ett sund nyttigt liv. Vi ska bara njuta och som sagt, det kommer när det kommer. Även om man gärna prickar in det varje månad. :)

2013-04-25
Nhansson
Nhansson

Är själv 169cm och vägde 95kg när jag blev gravid.. inte optimalt ur vikt synpunkt.. Höll koll på när jag hade mens och ägglossning via en app som heter menstrual calender. hade hållt reda på mens o ägglossning i ca 3mån och se om det fanns mönster då min inte var exakt lika lång i cykel mässigt. Sen den dagen jag hade som störst chans att bli gravid, mitt i ägglossningen testade vi Insemination av spermier med en 10ml spruta. (lever med en kvinna, så sex med en annan man fanns inte på kartan hehe). Blev gravid på första försöket.. :) Allt handlar inte enbart om kilon. Lycka till och försök slappna av!

2013-04-25
loveisjustyou
loveisjustyou

åh håller tummarna ! och säger som resten av brudarna !,överviktigt eller ej så är ligger det mer bakom om det skulle ta lägre tid att bli gravid. Jag var överviktig innan jag blev gravid ,vi planerade inte att bli gravida men en bebis var inte ovälkommet heller! :) gick väldigt snabbt efter att vi flyttade ihop tog ca två månader sedan plussade vi. Planera inte så mycket utan njut,ha skoj pussas en massa ! så kommer ni plussa på noll tid ! Stort lycka till och glöm inte att njuta ☺❤

2013-04-25
pookie88
pookie88

För oss tog det 4-5 mån första barnet och nu tog det oxå 4-5 mån från det att jag fått tillbaka mensen, men sluta amma ca 2mån innan jag blev gravid.

 

Stressa inte upp dig bara det är så mycket som spelar in för att det verkligen ska bli ett barn: bl.a

ni måste passa ihop (alla par gör ju inte det) och vissa har det lättare än andra

vikten, kosten, motion mm

rökning, alkohol mm

pricka in äl, pigga spermier, ägget lever bara 12h, och dessutom kan man släppa ägg utan "innehåll" då finns det inget att befrukta....

och framför allt stress, sen är där säkert 100 orsaker till.....

Äter du inte folsyra börja nu. de rekomenderas att man skall börja på det 1-3mån innan man blir gravid och sedan fortsätta till vecka 12.

lycka till, håller tummarna för ett plus :)

2013-04-25
Biljana81
Biljana81

Jag hade rätt mycket övervikt när jag blev gravid, inte bara några kilon utan en hel del.. Så det handlar inte bara om hur mycket eller lite övervikt man har, en del blir lättare gravida än andra, så är det nog bara! :) Dock har jag ju gått ner dom få kilona jag gick upp under grav + 10 till så är på väg neråt! Ja, jag slutade med P-pillren i november 2011 och januari 2012 var jag redan gravid.. Hann inte ens få mensen! :)

2013-04-25
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 7 månader

Vad jag har förstått så beror det på hur mycket övervikt man har, jag hade själv några extra kilon men det tog snabbt efter jag tog ur min p-stav, gick bara en månad :) Men det är ju olika för alla, antingen har jag jättelätt för att bli gravid eller så har min sambo superspermier, för lyckades bli gravid trots p-piller för drygt ett år sedan och då ska set tilläggas att jag inte slarvat med dom. Sen finns de ju de som har svårt att bli med barn utan att vara överviktiga, så jag tror det är väldigt individuellt eller vad man ska säga :) Lycka till!

2013-04-25
Madde90h
Madde90h

tack så mycket! :)

Jag har ju läst en del om övervikt, och vissa blir gravida fort, och vissa tar det mycket längre tid för/kanske inte alls. men jag tänker på att vikten hindrar hela tiden, fast jag får ju inte tänka så. 

Hur "fort" gick det för dig att bli gravid? :)

2013-04-25
Nhansson
Nhansson

Hej o välkommen! :) Att du är överviktig behöver inte betyda att det tar längre tid o bli gravid, det är jag ett levande exempel på! :) Kul att ni försöker bli med barn, försök slappna av o bara ha gött sex så tar det sig nog! :) (lätt o säga, vet, men ändå!) Ha en fin kväll!

2013-04-24
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...