App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lämnad...

Jag är gravid i vecka 34 och blir lämnad! Jag förstår inte hur vissa männsiskor tänker.. Är det fel av mig att då säga att jag inte vill ha med han på förlossningen? även fast han vill

2013-04-24
FriidaN
FriidaN

Ja de blir ju konstigt då. =/ Jag tycker att du helt ska göra de som känns bäst för dig. De e klart att dom flesta papporna vill va med under förlossningen, de kan man förstå. Men orsakar dom jobbig stämning så blir se bara konstigt å de tar energi ifrån dig, energi som behöver gå till att få ut din lilla ängel. Förr i tiden fick papporna inte ens va med under förlossningen å dom kund ändå knyta an till barnet å finnas där för dom. De e inte förlossningen som får honom att älska sitt barn, han kimmer älska de iaf. Så om han visar förståelse för att de kan kännas konstigt för dig om han e med så hoppas jag att de kan lätta ditt samvete om du väljer att inte ha med honom. Å jag hade nog valt att inte ha med mitt ex, gör de ont efter en separation så gör de. De e viktigt att de e positivt å glatt i rummet när den lilla tittar ut, både för din skull å för barnets skull.

2013-04-25
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

Tackar! Men det är det att ifall han ska vara med måste han vara hos mig från datumet tills bebis kommer! För han bor 3 timmar ifrån mig! Så det blir för långt fall jag skulle ringa på natten och ba ja nu åker jag in! Han skulle måsta åka 5 timmar med bil! Så det kommer bli att han ska sova hos mig, men det kommer kännas dumt att han på soffan liksom! :/

2013-04-25
FriidaN
FriidaN

Usch vilken jobbig situation. Man känner hur mycket du fortfarande älskar honom å hur mycket du sakna honom i texten. Å de e sant... Vart ska han va i rummer? Blir ju så konstigt om han skulle komma å krama dig. Med dom känslorna dubhar för honom å dom hormonerna du har i dig nu kommer å dig att inbilla dig att han kanske vill igen fast han bara försöker stötta som en vän. Men man kan misstolka de så lätt när man saknar nån, å då e de som att bli lämnad igen, sårad igen. Tycker de e så synd att du ska behöva tänka på allt de där nu när all fokus borde ligga på lyckan över att få en liten. Hade jag varit i din sits så har ju en del av mig självklart också velat att han närvarade, men hade ändå förstått att de inte funkar med dom förvirrande tankarna i mitt huvud under en förlossning. Hade nog bett någon annan va med, någon som kan bidra med positiva tankar, hjälpa mig utan att de blir en pinsam eller jobbig situation. Sen kanske de skulle kännas annorlunda när man e där, att man skulle fixa de om han va med i rummet. Så man kanske kan göra upp en plan B? Säg till honom precis som du känner, att de nu känns som att de blir obehagligt om han e med i rummet, men när du väl åker in å känner efter på plats med smärtan å omgivningen å allt att de kan funka ändå så kan du ringa dit honom. Säg att du lovar inget, allt beror på hur de känns där å då. Sen vet man ju aldrig hur förlossningen blir, kanske går superfort eller väldigt långdraget, men skulle de gå så fort att han inte skulle hinna dit så får de va så, viktigaste e ändå att du känner dig trygg, å de kan ge en slags trygghet att du får känna efter på plats hur du vill göra utan att stressa med beslutet nu när du inte ens vet hur allt känns då. Lycka till å styrkekramar till dig.

2013-04-25
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

1: skulle aldrig göra det för att straffa honom! Men det känns som om jag vet inte om jag själv som person skulle palla av att han står där och bara kollar på! Jag har blivit sårad så jävla mycket och han var den jag pratade med om allt! Han var min bästa vän! Det över gick till ett förhållande som hade varat i 1 & halv år om jag låtit han dumpa mig som han ville, han hade tänkt lämna mig på tisdag dagen efter! Iallafall så han har liksom varit mer än bara en pojkvän! Han har alltid ställt upp för mig! Han väntade på mig i två år när jag var tsm med en skit stövel som drog ner mitt självförtroende till botten! Han betyder fortfarande allt för mig! Jag vet inte om jag är redo för att bli bara vänner! Innan vi blev tsm när jag var med den andra sa jag till han att jag kommer tatuera in en stjärna som syboliserar dig som en kompis som jag aldrig kommer glömma! Det gjorde båda han och jag! Det var min första tattuering! Fast när jag gjorde den var vi tsm men den var liksom inte för min pojkvän utan för min bästa vän! Men jag tror aldrig vi kommer kunna ha den vänskapen igen! Sedan tror jag inte jag är redo! Jag vill ha han med på ett sätt, men inte på ett annat! Vart ska han stå liksom? Hålla min hand och krama om mig stötta mig? Skulle inte tro de! Det känslorna som kommer fara förbi då! Det kommer bli katastrof! Men jag vill ju att han ska få se sitt barnafödande det är ju självklart! Men till och med han förstår att jg kanske inte vill ha med han! Det sa han själv! Nu blev det väldigt långt men det känns skönt att skriva

2013-04-24
FriidaN
FriidaN

Det är helt upp till dig vem du vill ska vara med under förlossningen! Lycka till!

2013-04-24
Jenniferhagen
Jenniferhagen

immortal: det har ju att göra med att man går igenom en väldigt stor påfrestning och att man faktiskt är väldigt naken, både fysiskt och psykiskt. Det kanske inte känns helt rätt att ha med någon som man precis blivit lämnad av, någon som man kanske älskar fortfarande men även blivit väldigt sårad av. Eftersom det ÄR kvinnan som föder barnet så ÄR det kvinnans rätt att bestämma vilka som får vara med, det kommer aldrig bli mannens rättighet. Men har man en sund relation är det ju (oftast) en självklarhet att mannen ska vara med. Men jag tycker inte man kan säga att mannen har rätt att vara med vid en sådan situation. Och tyvärr så missar han sitt barns födelse... Men om tjejen tycker att det känns ok kan han ju komma direkt efter förlossningen och se sitt barn.

Men att kräva att mannen ska vara med vid en förlossnin bara för att det är hans barn... näää. Det är kvinnas kropp och hon bestämmer vem som ska närvara!

2013-04-24
emcb
emcb

nu låter du som en bitter gammal kärring immortal.. ;-)
å det e väl rätt få kvinnor som får se sina barn födas åxå . du vet man får ju typ va giraff för det..
pappan kan vänta utanför och komma in när det är klart om man känner att man inte är bekväm med honom i rummet..
Har man gått i nio månader gravid med å allt som följer det så tycker jag nog att man iaf kan få bestäma vem eller vilka som ska närvara vid förlossningen..

2013-04-24
osisen
osisen

immortal.. det handlar väl inte om att straffa utan mer att man måste känna sig trygg å bekväm (i den mån det går) när man ska föda..
Det gäller även i de fall där man fortfarande e tillsammans såklart.. den som föder har rätt å välja vem som ska närvara..

2013-04-24
osisen
osisen

Jag tycker med att du ska ta med nån du får stöd och uppmuntran av! Man behöver det när det väl är dags. Men det är ju bra om han vill vara en del i barnets liv sedan iallafall :)

2013-04-24
Superhallon
Superhallon

Du ska göra det som är bäst för dig i den här situationen. Han skulle ha tänkt till innan han satte ett barn till världen! Det är absolut ok att inte ha med honom under förlossningen, han kan komma och se sitt barn på bb när du hämtar dig lite! Nu är det din tur att vara egoistisk! Kram och lycka till!

2013-04-24
emcb
emcb

Hmm vet inte hur ordet odågan kom in där

2013-04-24
Oskv3
Oskv3

Det kommer säkert mkt tankar hos honom hur hans ska bli som förälder, hans uppväxt var kanske jobbig. Min sambo är rädd att bli som sin far (de har ingen kontakt ö jag vet inte varför) han får berätta när det känns bra att göra så. Kanske har din kille dåliga erfarenheter och är livrädd. Sen tycker jag att han odågan borde handlat annorlunda och inte lämna dig sådär. Kramar

2013-04-24
Oskv3
Oskv3

Han säger att han inte älskar mig lika mycket längre...! Det är såhär också att jag tycker inte han ha varit angagerad överhuvudtaget, han kunde inte följa med på rul heller för han inte fick för sin fosterfamilj men alla andra möten har det inte gått heller, jag hoppas han bara är rädd och vill ha mig och Emanuel sedan! Han sa även att han vill ha bra kontakt för att han vill vara med ! Jag vill inte neka hans barn men jag är så ledsen!

2013-04-24
FriidaN
FriidaN

Usch hemskt att han lämnar dig höggravid och du bestämmer sj vem som ska vars med men det är ju ändå pappan vill du neka honom ert barn? Ni var ju båda med och skapade livet och det är väl ändå bra att han inte skiter i bebisen och sitt ansvar?

2013-04-24
Idussen
Idussen

Vad är det för en människa? Fy jag blir så arg och det gör så ont o läsa.. Har han valt att lämna så behöver han heller inte vara med på förlossningen. Det är du som väljer själv, stå på dig och ta hand om dig! Kramar

2013-04-24
jessicamalin
jessicamalin

självklart måste han inte vara med på förlossningen.. det är du som ska föda inte han.. spelar ingen roll om man gjort slut eller ej tucler ändå det är den som föder som ska bestämma vem som får vara med..

2013-04-24
osisen
osisen

Håller med dom som skrivit innan och skickar en styrkekram!

2013-04-24
Sunsweet
Sunsweet
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...