App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill inte bajsa potta längre

Ja, som jag skrivit, så vill dottern inte bajsa eller kissa i pottan längre. Hon fyler 2 år om några veckor och har gått på pottan sedan hon var 8 månader. Det var aldrig problem och när hon började prata sa hon alltid till när det var dags för pottan. Vi läste böcker och klistrade när hon satt på pottan och det hade gått hur bra som helst. Sedan 2 veckor har hon vägrat pottan. Avföringen var ganska hård och jag såg på henne att hon hade ont när hon bajsade. Hon fick movicol junior utskrivet så den blev mjukare och borde inte göra ont längre. Men hon gråter när bajset kommer och säger till nu kommer bajs. Då bajsar hon i blöjor för hon vill inte sitta på pottan. Jag har provat olika modell på pottan och köpt en sits för toastolen men hon vill fortfarande inte sitta där och bajsa. Jag såg hur hun höll sig när hon var utan blöjan och ropade på mig att ta blöjan på för nu kommer bajs. Är det ngn fas hon går igenom eller vad kan det vara? Tipsa gärna

2013-04-23
aprilbebis2011
aprilbebis2011

det e nog ganska vanligt att de kan bli rädda för att bajsa när de haft ont.. har ett par vänner vars barn gjort samma sak..
såg att du testat toa utan sits annars var dett ett förslag.. mina barn har aldrig använt potta utan suttit direkt på toa men det kan ju va läskigt om man inte e van.. ett stort djupt hål liksom :-)

2013-04-23
osisen
osisen

Det kan vara så att hon kopplar pottan med att det gjorde ont. Har testat utan sits också men hon blir rädd. Ska försöka några gånger till. Visst vi låter henne baja i blöjan för tillfället men hoppas verkligen det vänder och hon inte upplever det så skrämmande längre.

2013-04-23
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Det kan vara att hon kopplar samman pottan med att det gjorde ont när hon bajsade... Har du testat toaletten utan sits? Min tjej sitter på toa och bajsar och får då ha fötterna på en pall (två stegs pall som blir felvänd, med steget in mot toan) och sedan ett pussel på pallen som hon kan pyssla med medan hon bajsar.

Annars, ta en paus från potta/toa och låt henne bajsa några veckor i blöjan så att hon kommer över den tröskeln...

2013-04-23
Yrwen
Yrwen

.

2013-04-23
aprilbebis2011
aprilbebis2011
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...