App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips till den nyförlösta mamman - toalettbesök

Något jag minns väldigt väl efter förlossningen var att det sved och brände vansinnigt mycket att kissa. På bb hade dem en duschslang som man kunde skölja med och det underlättade enormt. Problemet var bara att den möjligheten hade jag varesig hemma eller när jag var iväg nånstans.. Min lösning: Gör rent en halvliters flaska som du kan ha i väskan. Fyll upp den med vatten när du går på toaletten och använd den att skölja med- Ta gärna en flaska som du kan klämma ut vattnet med t.ex. icas vatten eller poweraidflaskor. Då kan man sölja på lite avstånd och flaskan behöver inte bli ohygienisk genom att komma emot. Tänk som sagt på att flaskan måste vara ordentligt ren. Tänk även på att badda torrt istället för att torka - då slipper du att irritera huden mer än nödvändigt. Ha en flaska Laktulos eller liknande hemma. Det kan kännas väldigt jobbigt/otäckt att sköta magen i början. Själv hade jag svårt att trycka på då det kändes som att allt inifrån skulle följa med ut. Aldrig annars har jag uppskattat att vara lös i magen, men just då var det det som behövdes för att jag skulle kunna sköta magen. Hoppas att jag hjälpt någon.

2013-04-22
Levena
Levena

Jag minns hur jag grät när jag skulle kissa och hade ångest varje gång magen ville göra sitt. Det var just det - INGEN sa något! Varesig min vanliga bm, de på förlossningen eller de jag kände som hade barn. Så just därför slände jag iväg mina tips så kanske nån stackare slipper gå igenom samma helvete.

2013-04-23
Levena
Levena

Jag ställer mig i duschen, nu 10 dagar efter föelossningen, kan jag börja sitta o kissa på toan, men måste blöta ner lite först. Tar en bra bunt m toapapper o baddar mig med innan jg ska kossa, svider mindre då o så kissar jag. Men som sagt, har fått stå i duschen o kissa sen jag kom hem från bb då d brände spm satan. Märkte sen oxo att jag åkt på urinvägsinfektion, så d brände pga d oxo. Fick antobiotika mot uvi:n o d hjälpte så nu väntar jag bara på att stygnen ska läka o att d ska sluta brännas när jag kissar. O som nån sa tidigare, detta tar ingen upp innan föelossningen, visste inte ens om att man inte skulle kunna kissa normalt. Men nu vet jag ju till nästa gng iaf.

2013-04-22
Adde86
Adde86

Jag sköljde också med flaska nedtill efter toabesöken. Blev påmind om det nu. Jag som hade förträngt.....

2013-04-22
Pingus
Pingus

Köpte hem microlax efter 4-5 dagar... De va SKÖNT!! ;)

2013-04-22
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Det var skit läskigt första gången man skulle skita! Jag drog ut på det länge :)

2013-04-22
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...