App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

ENORMT förstoppad, hjälp tack!

Var nyligen på toaletten och märkte då att jag var extremt förstoppad, allt fastnade och jag fick hur ont som helst. Fick verkligen panik då ingenting ville komma ut, försökte hur länge som helst och de var gott som fast där inne.. Kom på att vi hade mikrolax som killen min fick utskrivet (de är sånadär man stoppar in i rumpan och trycker ut nån salva) för att lösa upp bajset.. Jag orkade inte tänka så jag tog en sådan och fick ut de mesta! Nu är jag lite orolig, är gravid i v.30 och undrar om det möjligtvis kan ha påverkat barnet eller så? Minns att ja var förstoppad i början också och då sa dom sjukvårdsrådgivningen att de inte var farligt men jag tänkte inte på att jag nu är längre in i graviditeten. Vore guld om jag får lite tips nu får några kunniga!

2013-04-22
Carolineeee
Carolineeee

linfrön, messmör, päron, russin, katrinplommon och kaffe tycker jag funkar bäst när man är förstoppad. plus en långpromenad . :-)

2013-04-23
AnnaLinnea12
AnnaLinnea12

Kiwi o katrinplommon i all sin ära.... Köp psylliumfröskalspulver!! Finns på hälsokost o apotek. Ja tar en tsk på yoghurt varje dag o om det blir stopp iaf så tar ja två tsk blandat i vatten på kvällen. Då funkar magen super på morgonen. Det e helt ofarligt att äta under graviditet. Testa!

2013-04-23
Puffla
Puffla

Läste lite på internet om kiwi faktiskt så det ska jag absolut testa, blir toppen eftersom jag verkligen gillar kiwi också haha! :) tack för alla svar, dricker mycket vatten nu hela tiden iallafall och imorgon blir det en tripp till Ica för att handla lite.

2013-04-22
Carolineeee
Carolineeee

Microlax är ingen fara för barnet! .. Prova att äta en eller flera kiwi några dagar, mycket bra mot min mage iallafall. Har lidit av förstoppning hela min barndom och uppväxt, har käkat alka möjliga läkemedel mot magen, inget som fungerade. Tills min BM när jag blev gravid nu för första gngen tipsade om kiwi, underbart. Äter minst 1 om dagen, och min mage har aldrig varit såhär bra någon gång förut :)

2013-04-22
Bouzidi
Bouzidi

Å tack!!! Det visste inte jag :-/ dricker visserligen ganska mkt om dagarna men då gäller det att verkligen inte slarva

2013-04-22
Oskv3
Oskv3

Dricker lactulos men hjälper inte så mkt. Fick tips om russin så det ska jag prova

2013-04-22
Oskv3
Oskv3

Okej tack ska ni ha. Jo jag läste lite nu att man ska dricka mycket, en flaska vatten är framme så nu är jag redo! Vill inte vara med om detta igen, var riktigt jobbigt :/

2013-04-22
Carolineeee
Carolineeee
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...